Afscheid Jacqueline Le Grand

Jacqueline Le Grand heeft afscheid genomen als lid van het dagelijks bestuur van het Regionaal Bestuur voor Toerisme Land van Cuijk. Jacqueline was vanaf de oprichting van het RBT lid van het dagelijks bestuur. Jacqueline vervulde binnen het dagelijks bestuur de rol van secretaris.
De reden voor haar afscheid is gelegen in haar recente verhuizing van Escharen naar Nijmegen. Jacqueline was van mening dat, om voeling te kunnen houden met wat er in de regio gebeurt, een lid van het dagelijks bestuur in het Land van Cuijk moet wonen.
Wij zijn Jacqueline veel dank verschuldigd voor de actieve bijdrage die zij heeft geleverd aan de ontwikkeling van het RBT als de toeristische marketingorganisatie voor het Land van Cuijk.
Naar een opvolger (m/v) voor Jacqueline wordt gezocht.

Platform Historisch Grave opgeheven

De leden van het toeristisch-recreatief platform Historisch Grave, Ja Natuurlijk hebben onlangs besloten te stoppen met hun werkzaamheden. Voor de reden van hun besluit verwijzen wij naar de brief die de leden daarover aan al hun samenwerkingspartners hebben gestuurd: https://bit.ly/2EZsBBl
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft in de afgelopen jaren op een buitengewoon plezierige wijze samengewerkt met het platform. Namens het platform maakte voorzitter Jenneke van Dongen deel uit van het algemeen bestuur van het RBT.
Wij zijn de leden van het platform dankbaar voor hun inzet voor zowel de toeristische promotie van Grave als die van het Land van Cuijk.
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft inmiddels constructieve gesprekken gevoerd met wethouder Rick Joosten over hoe de goede samenwerking met Grave op het gebied van toerisme en recreatie kan worden voortgezet.

Gastvrijheid Award 2019 naar Land van Cuijk?

De provinciale marketingorganisatie VisitBrabant gaat samen met onder meer Omroep Brabant op zoek naar de meest gastvrije locatie in de Brabantse vrijetijdssector.
Alle ondernemers “met een locatie in de horeca- en recreatiebranche in Noord-Brabant die eten, drinken, ontspanning, vermaak en/of verblijf biedt” kunnen deelnemen aan de Brabantse Gastvrijheid Award 2019.
Inschrijven kan vanaf nu tot en met 29 mei via brabantgastvrij.nl. In september worden de genomineerden via Omroep Brabant bekend gemaakt en kunnen alle Brabanders en andere fans stemmen op de kandidaten. In november wordt bekend gemaakt wie de Brabantse Gastvrijheid Award 2019 ontvangt.
Het Land van Cuijk gaat er -terecht- prat op een gastvrije regio te zijn. Toch was vorig jaar geen enkel bedrijf of organisatie uit het Land van Cuijk genomineerd voor de Brabantse Gastvrijheid Award. Zijn we te bescheiden? Laat de schroom varen en zet uw bedrijf -en daarmee ook ons Land van Cuijk- op de kaart als een regio waar het niet alleen Goei Leven is maar waar bezoekers ook gastvrij worden ontvangen!
Daarnaast biedt VisitBrabant alle deelnemende ondernemers ook gratis toegang tot het  gastvrijheidsprogramma “Wij zijn Brabant, Wij zijn gastvrij!”. Meer daarover op www.brabantgastvrij.nl. Hier vindt u ook alle informatie over de award en het verkiezingsreglement.

Nieuw: Gastenverblijf de Brembroeken

In Vortum-Mullem zijn Erik en Suuz onlangs, aan de rand van een natuurgebied, Gastenverblijf de Brembroeken gestart. De Brembroeken bestaat uit een studio, een trekkershut en een vakantiehuis.
“De Brembroeken zijn al sinds 1900 in onze familie”, zegt Erik. “Wij genieten nog iedere dag van het uitzicht, dat sinds 1820 niets is veranderd. Mijn zoons kunnen hier hun energie kwijt en tegelijkertijd tot rust komen. Suuz en ik vonden dat we dit met anderen moesten gaan delen.”
De verblijven op De Brembroeken zijn vernoemd naar drie kastelen in de omgeving: De Voirt, Houtendonck en de Makken. “Op die manier willen we graag verbinding leggen met de regio.”
Bij Gastenverblijf de Brembroeken lopen onder meer schapen en kippen. “Wij houden van puur genieten en hopen gasten aan te trekken die dat delen. Op ons erf tref je echt een oase van rust en ruimte aan waar puur genieten bijna vanzelfsprekend wordt.”
Naast een vers eitje bij het ontbijt wil Gastenverblijf de Brembroeken de bezoekers ook laten proeven van streekproducten. Erik doet daarom een oproep: “Heb jij een streekproduct dat wellicht interessant kan zijn? Dan horen we dat graag.” Voor meer informatie over Gastenverblijf de Brembroeken zie www.brembroeken.nl