Subsidieregeling ondernemers Boxmeer

Het toeristische platform STeR in Boxmeer heeft, samen met onder meer de ondernemersverenigingen van Overloon-Vierlingsbeek en Oeffelt, een subsidieregeling ontwikkeld voor ondernemers die van plan zijn om een toeristisch-recreatieve activiteit te organiseren.
Om voor de subsidie in aanmerking te komen moet aan een aantal randvoorwaarden worden voldaan:

 • de regeling geldt alleen voor ondernemers die op het terrein van recreatie en toerisme werkzaam zijn;

 • er moet een plan van aanpak en een begroting worden ingediend, minimaal een maand voor de datum van de activiteit. De activiteit of het evenement moet een toeristisch doel hebben én het moet een nieuw evenement zijn;

 • elke ondernemer kan maximaal eenmaal per jaar een beroep op de subsidieregeling;

 • bij de toekenning van de stimuleringsbijdrage wordt een goede spreiding over de kerkdorpen het uitgangspunt;

 • de aanvrager kan een verzoek indienen voor een bijdrage van minimaal 20% van de netto-kosten met een maximum van € 500 en een kredietplafond van € 5.000;

 • STeR neemt binnen drie weken na ontvangst van de aanvraag een besluit over de toekenning van een subsidie;

 • De aanvrager moet achteraf kunnen verantwoorden waar de subsidie aan is uitgegeven.

Het aanvraagformulier is op te vragen bij het secretariaat van STeR, via e-mail toerecbox@gmail.com of telefonisch 06-15376267

Bijeenkomst bij start toeristisch seizoen

Afgelopen vrijdag hebben alle, bij ons bekende, toeristisch-recreatieve ondernemers, organisaties, ontmoetingspunten en platforms per mail een uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomst Start Toeristisch Seizoen 2019. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 11 april van 10.00 tot 11.30 uur bij Zaal De Brouwketel, Hoogeweg 9 in Escharen.
Ook de bestuurders en ambtelijke ondersteuners van de vijf gemeenten, de bestuursleden van het RBT, de groeters en onze beursvrijwilligers zijn van harte welkom.
Op het programma staan onder meer:

 • toelichting plannen Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk voor 2019;

 • presentatie Bart Nijs van Studio 38C: goede foto’s kunnen helpen om gasten en potentiële bezoekers een nog beter beeld van jouw bedrijf of jouw activiteiten te geven. Bart Nijs geeft tips en laat inspirerende voorbeelden zien;

 • presentatie van de Land van Cuijk Toolkit voor ondernemers en organisaties;

 • uitreiken van Land van Cuijk Magazine 2019 en de nieuwe Belevingskaarten van de negen reisbestemmingen.  

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door uiterlijk 9 april een mail te sturen naar info@rbtlandvancuijk.nl. Het is voldoende om in de onderwerpregel het woord ‘aanmelding’ te gebruiken en in de mail uw naam (of namen, in het geval er iemand met u meekomt) op te geven.

Camperplaats Ons Plekske op Opendeurdagen Overpelt

Afgelopen zaterdag en zondag werden bij Depolim Motorhomes net over de grens in het Belgische Overpelt de zogenaamde Opendeurdagen gehouden met daarbij een markt met diverse standhouders. Voor de eerste maal waren daar ook standhouders met een camperplaats te gast. 
Vanuit het Land van Cuijk was Camperplaats Ons Plekske  uit Vianen deze twee dagen aanwezig en heeft daar ook het Land van Cuijk gepromoot. En zoals de eigenaren van Ons Plekse zelf aangeven: 'het was een succesvol, gezellig weekend! Er zijn veel folders verspreid en Land van Cuijk werd goed bezocht. Het was een kleinschalige beurs maar alle dagen doorlopend goed bezocht. Ze waren allen zeer enthousiast over de fietsboekjes en de fietslabels en ook over onze camperplaats natuurlijk".

Toeristische markt in Boxmeer

Op Hemelvaartsdag (30 mei) organiseert stichting Toerisme en Recreatie (STeR) Boxmeer een toeristische markt in de grote tuin van het Karmelietenklooster. De toeristische markt begint om 11.30 en duurt tot 17.00 uur. De markt valt samen met de koopzondag in het centrum van Boxmeer; de verwachting is dat daarom ook de belangstelling voor de toeristische markt groot zal zijn.
Toeristisch-recreatieve bedrijven en organisaties uit het Land van Cuijk worden van harte uitgenodigd om aan de markt deel te nemen. STeR vraagt een vergoeding van € 25 voor de huur van een kraam met zeil of een standplaats. Inschrijven kan tot 15 april door een mail te sturen naar Piet van Laarhoven, pietlaarhoven@home.nl of te bellen naar 06-15376267.

Maasfietsroute populair bij fietstoeristen

Het Land van Cuijk heeft zichzelf begin deze maand gepromoot tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht.
Voorafgaande aan de beurs is een kennisbijeenkomst gehouden waarbij diverse organisaties op het gebied van fietsen en wandelen de resultaten van recente onderzoeken presenteerden.
Martine Werensteijn van Wandelnet beschreef aan de hand van zogenaamde 'wandelleefstijlen' zes typen van wandelaars: avontuurlijk, gezellig, georganiseerd, rustig, prestatief en cultureel. 
Monica Wagenaar lichtte namens het Fietsplatform de resultaten van een fietsvakantieonderzoek toe. Opvallend: relatief veel fietstoeristen (Nederlanders die meerdaagse fietstrektochten in eigen land ondernemen) maken gebruik van de LF-routes. De Maasfietsroute (LF3) was na de Noordzeeroute de bekendste route. In totaal fietsen jaarlijks zo'n 113.500 mensen de LF-routes. Zij besteden gemiddeld 47 euro per dag. Samen is de genoemde groep van fietsers goed voor 50 miljoen euro aan bestedingen!
Tot slot presenteerde Jos van Schijndel, namens wielersportbond NTFU, de resultaten van een onderzoek onder Nederlanders van 18 jaar en ouder die minimaal twaalf keer per jaar aan wielrennen, mountainbiken of trektochten op de fiets doen én deze activiteit beoefenen op een sportieve fiets. Uit het onderzoek blijkt dat liefst 850.000 Nederlanders tot de genoemde categorie mogen worden gerekend.
Voor de presentaties zie https://www.rbtlandvancuijk.nl/nieuws/15-03-2019-maasfietsroute-populair-bij-fietstoeristen/