Presentatie ‘Hoe helpen goede foto’s?’

‘Hoe kunnen goede foto’s helpen om gasten en potentiële bezoekers een nog beter beeld te geven van jouw bedrijf of activiteiten?’
Die vraag gaat Bart Nijs, eigenaar van Studio 38C, beantwoorden tijdens de bijeenkomst Start Toeristisch Seizoen 2019 op 11 april aanstaande.
Nijs, zelf een ervaren fotograaf en werkzaam (geweest) voor toeristische bedrijven, geeft aan de hand van een aantal inspirerende voorbeelden concrete tips en adviezen.

Herinnering: bijeenkomst start toeristisch seizoen

De bijeenkomst Start Toeristisch Seizoen 2019 vindt plaats op donderdag 11 april van 10.00 tot 11.30 uur bij Zaal De Brouwketel, Hoogeweg 9 in Escharen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot uiterlijk 9 april. Het is voldoende om een mail te sturen naar info@rbtlandvancuijk.nl, met in de onderwerpregel het woord ‘aanmelding’ en in de mail uw naam (of namen, in het geval er iemand met u meekomt) op te geven.
Tijdens de bijeenkomst worden onder meer de plannen van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk voor 2019 toegelicht, de Land van Cuijk Toolkit gepresenteerd en het Land van Cuijk Magazine 2019 uitgereikt. Ook de nieuwe Belevingskaarten van de negen reisbestemmingen worden die ochtend meegegeven.

IJs en Spijs valt weer in prijzen

Tijdens Bakkersvak in Gorinchem hebben 75 ijsbereiders uit het hele land gestreden om de Gouden IJsspatel 2019. Daarbij moesten zij, als verplichte smaak, koffie-ijs maken.
Mark van Gaal van IJs & Spijs in Haps, in 2017 uitgeroepen tot beste ijssalon van Nederland, wist de tweede plaats in de wacht te slepen. Van Gaal was daar, terecht, blij mee: “Wij gaan voor constante kwaliteit. Fijn om te merken dat dat ook dit jaar weer gelukt is én dat het wordt gewaardeerd.”
Het bekroonde koffie-ijs is elke dag, muv de dinsdag, te proeven in de ijssalon in Haps.

Fietsbrug Oorlogsmuseum in juni open

De fietsbrug dwars door het Oorlogsmuseum in Overloon wordt in juni in gebruik genomen. De officiële opening vindt in september plaats, tijdens de 75e herdenking van Operatie Market Garden. Fietsers kunnen tijdens de openingsuren van het museum over een lengte van 90 meter door de grote museumhal fietsen, op een hoogte van drie meter. Vanaf de brug heeft de fietser een fraai zicht op de museumcollectie, die uit meer dan honderd militaire voertuigen en kanonnen bestaat.
De fietsbrug in het Oorlogsmuseum Overloon wordt de eerste, wereldwijd, die letterlijk dóór een museum gaat.
De permanente fietsbrug maakt onderdeel uit van een fietsroute die het museum verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de buurt. De brug is mede mogelijk gemaakt door ruimhartige ondersteuning vanuit het vfonds, Provincie Noord-Brabant, het Leisure Ontwikkel Fonds Brabant en gemeente Boxmeer.