Land van Cuijk in bijlage Margriet

Het Land Cuijk gaat zichzelf promoten in de Er-Op-Uit Gids die op 16 mei aanstaande, als onderdeel van het tijdschrift Margriet, verschijnt. De handige bewaargids (formaat A5, 32 pagina’s) gaat mee met de volledige abonnee-oplage (104.000 exemplaren) van Margriet.
De Er-Op-Uit Gids wordt beschouwd als dé inspiratiebron voor de lezeressen van het blad op het gebied van dagtrips en reisbestemmingen. Margriet is al ruim driekwart eeuw een van de grootste en belangrijkste vrouwenbladen van Nederland. De lezeressen zijn gemiddeld tussen 30 en 65 jaar oud.
Speciaal voor deze doelgroep worden in de advertorial van het Land van Cuijk vijf redenen aangedragen waarom het meer dan de moeite waard is om naar onze regio te komen.

Toeristisch Ontmoetingspunt in Catharinahof

Jaarlijks bezoeken veel dagjesmensen, vaak op de fiets of wandelend, de historische vestingstad Grave. Zij kunnen voor meer informatie over wat er in Grave en omgeving te beleven valt binnenkort niet alleen terecht bij Tourist Information Grave (gevestigd in het oude stadhuis) en bij Motel Koolen in Velp, maar ook bij Catharinahof aan de Koninginnedijk. Voor veel fietsers, maar ook watersporters is Catharinahof de eerste stop als zij vanuit noordelijke richting de stad binnenkomen. Vanaf half april kunnen zij ook bij Catharinahof folders en flyers verkrijgen met informatie over de bezienswaardigheden van Grave en het Land van Cuijk.
Catharinahof is het 23e Toeristische Ontmoetingspunt in het Land van Cuijk.

Bijeenkomst Start Toeristisch Seizoen 2019

De bijeenkomst Start Toeristisch Seizoen 2019 vindt op donderdag 11 april van 10.00 tot 11.30 uur bij Zaal De Brouwketel, Hoogeweg 9 in Escharen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot uiterlijk 9 april. Het is voldoende om een mail te sturen naar info@rbtlandvancuijk.nl, met in de onderwerpregel het woord ‘aanmelding’ en in de mail uw naam (of namen, in het geval er iemand met u meekomt) op te geven.
Tijdens de bijeenkomst worden onder meer de plannen van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk voor 2019 toegelicht, de Land van Cuijk Toolkit gepresenteerd en het Land van Cuijk Magazine 2019 uitgereikt. Ook de nieuwe Belevingskaarten van de negen reisbestemmingen worden die ochtend meegegeven.

Negen Belevingskaarten voor Land van Cuijk

Net als vorig jaar worden ook in 2019 negen Belevingskaarten voor evenzoveel bijzondere reisbestemmingen in het Land van Cuijk uitgebracht. De Belevingskaarten zijn een coproductie van Cybox internet & communicatie, Vita Magazine en Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. De kaarten worden verspreid via onder meer de Toeristische Ontmoetingspunten en een groot aantal verblijfsaccommodaties. Ze worden meegegeven aan de gasten die in het Land van Cuijk verblijven. De kaarten bevatten onder meer een plattegrond van de reisbestemming, een of meer aantrekkelijke fiets- en wandelroutes en een overzicht van de belangrijkste evenementen in de directe omgeving.
De kaarten zijn, in vergelijking met vorig jaar, op ander papier gedrukt én gevouwen naar een hanteerbaarder formaat. De kaarten worden gepresenteerd tijdens de bijeenkomst Start Toeristisch Seizoen 2019 op 11 april aanstaande. Nieuwsgierig naar hoe de kaarten er uit zien? De bijgaande foto geeft een eerste beeld.

Historisch Spektakel Grave gaat tóch door

Het zag er lange tijd naar uit dat het tweemaal eerder met succes georganiseerde Historisch Spektakel in Grave in 2019 geen vervolg zou krijgen. Dankzij de inzet van ondernemers, inwoners, gemeente Grave en initiatiefnemer Cloveniersgilde gaat het evenement, in een iets andere vorm, op zondag 7 april tóch door.
Het gilde was al bezig met de organisatie van het jeugdkoningschieten, een traditie die het uit 1527 stammende gilde levensvatbaar moet houden. Met dank aan lokale ondernemers en organisaties wordt dat evenement nu uitgebreid met onder meer roofvogelshows, een expositie in het Graafs Museum, een palingrokerij, een historische lunch, spellen voor kinderen en de officiële installatie van de jeugdkoning door burgemeester Roolvink. Verder treden die dag lokale ondernemers met hun waren naar buiten.
Met de verkoop van het boek ‘Goed Geschoten’ (20 euro) hoopt het Cloveniersgilde een financiële basis te kunnen leggen voor een nieuw Historisch Spektakel in 2020.