Land van Cuijk op 50-Plus Beurs

De inschrijving is nog niet definitief, maar het is zo goed als zeker dat tijdens de 50 Plus Beurs een bezoek aan het Land van Cuijk wordt gepromoot. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft met de beursorganisatie principe-afspraken gemaakt over deelname aan de 50 Plus Beurs, van 17 tot en met 21 september in de Jaarbeurs in Utrecht.
50-Plussers zijn, zo bleek ook uit de meting die ZKA Leisure vorig jaar in opdracht van de vijf gemeenten heeft gedaan, een belangrijke doelgroep voor de toeristische bedrijven in het Land van Cuijk. Ze zijn over het algemeen minder gebonden aan de schoolvakanties en kiezen er vaak voor om er meerdere keren per jaar, ook al is het maar voor een aantal dagen, op uit te gaan. Bovendien spreekt dat wat het Land van Cuijk te bieden heeft (rust en natuur, fiets- en wandelroutes en historische bezienswaardigheden) juist 50-plussers aan.
De 50 Plus Beurs trok afgelopen jaar bijna 100.000 bezoekers en geldt als ’s werelds grootste evenement voor deze doelgroep. Van de bezoekers geeft 76% aan geïnteresseerd te zijn in informatie over binnenlandse vakanties.

Verspreiding Land van Cuijk Promotiepakket

Komende donderdag wordt tijdens de bijeenkomst Start Toeristisch Seizoen het Land van Cuijk Promotiepakket 2019 gepresenteerd. Het promotiepakket bestaat uit het Land van Cuijk Magazine, de nieuwe Belevingskaarten van de negen reisbestemmingen en Fiets & Wandelboekjes.
Voor de aanwezige deelnemers aan het Land van Cuijk Promotiepakket staan magazines, kaarten en boekjes klaar om na afloop mee te nemen. Bij de deelnemers die niet aanwezig kunnen zijn én de Toeristische Ontmoetingspunten wordt in de komende anderhalve week het promotiepakket afgegeven. Ons streven is om vóór het Paasweekeinde alle pakketten bezorgd te hebben. Het is niet mogelijk om op voorhand aan te geven op welke dag en tijdstip onze bezorger langskomt.
Ondernemers en organisaties, die géén advertorial of advertentie in het Land van Cuijk Magazine, op de Belevingskaarten en/of in het Fiets en Wandelboekje hebben geplaatst, kunnen magazines, boekjes en kaarten ophalen bij Cybox, Spoorstraat 55k in Boxmeer. Cybox is dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

Donderdag start Toeristisch Seizoen 2019

Tot en met vandaag kan nog worden aangemeld voor de bijeenkomst Start Toeristisch Seizoen 2019, van komende donderdag. De bijeenkomst vindt plaats in Zaal De Brouwketel, Hoogeweg 9 in Escharen. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en duurt tot 11.30 uur.
Het is voldoende om een mail te sturen naar info@rbtlandvancuijk.nl, met in de onderwerpregel het woord ‘aanmelding’ en in de mail uw naam (of namen, in het geval er iemand met u meekomt) op te geven.
Tijdens de bijeenkomst worden onder meer de plannen van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk voor 2019 toegelicht en de Land van Cuijk Toolkit gepresenteerd.

Dag van het Landschap op Tongelaar

Op Tweede Paasdag organiseren Brabants Landschap en IVN de ‘Dag van het Landschap’ op Kasteel Tongelaar in Mill. Het thema dit jaar is ‘Waterwegen en landwegen’.
De natuurgidsen laten op hun eigen wijze, in een anderhalf uur durende wandeling, zien hoe mooi het voorjaarslandschap kan zijn. Welke dieren hebben de lente al in hun bol en wat bloeit er eigenlijk zo vroeg in het jaar? Vanuit Kasteel Tongelaar vertrekken 3 gratis wandelexcursies, die ook geschikt zijn voor kinderen. Er wordt verteld over de flora en fauna, das en ree en misschien spotten we de wielewaal of een ijsvogeltje. De excursies starten om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur* en duren anderhalf tot twee uur.
Gezinnen kunnen ook zelf op pad met de 'Vossenstreken app’. Kasteel Tongelaar is één van de 12 Brabantse locaties uit de wandelapp die je gratis kunt downloaden. Dat moet je wel thuis van te voren doen, want Tongelaar heeft nauwelijks wifi. Deelnemers kunnen kiezen uit drie themaroutes van 3,2 km: “Da’s pas speuren” over de das, “Vliegende Rovers” over roofvogels en “Akkers en graan” over het boerenleven in het verleden rondom het kasteel. Deelname is gratis.