2019: meer groei, grotere uitdagingen

Het bestuur en de medewerkers van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk wensen alle lezers van deze nieuwsbrief een goed, gezond, gelukkig én succesvol 2019 toe!
Wat het komende jaar ons gaat brengen? Dat is meer dan alleen koffiedikkijken. Vaak kun je je, op basis van trends en ontwikkelingen, vooraf al een goed beeld vormen over wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren.
Onze partner Rabobank doet dat ook. De economen van de Rabobank verwachten in het komende jaar landelijk een groei van de horeca- en de recreatiesector, al zal die waarschijnlijk minder groot (4%) zijn dan in de afgelopen jaren.
Daarnaast ziet de Rabobank een aantal interessante en soms ook lastige uitdagingen op ondernemers afkomen. Het tekort aan personeel bijvoorbeeld, maar ook verzadiging in sommige markten en regio’s.
Verder verandert de consument en daarmee ook de vraag én het aanbod. Belangrijke trends zijn onder meer dat consumenten steeds meer voor gemak kiezen (meer ‘buiten-de-deur-consumptie’), bereid zijn om meer te betalen voor concepten met een unieke beleving en meer belang gaan hechten aan duurzaamheid. De Rabobank verwacht verder dat het aantal toeristische overnachtingen verder zal toenemen, met name door de groei van het inkomende toerisme.
Kijk ook op https://www.rabobank.nl/bedrijven/cijfers-en-trends/horeca-en-recreatie/

Meer pagina’s en hogere oplage Fiets & Wandelboekje

Dezer dagen wordt hard gewerkt aan de inhoud en vormgeving van het Fiets & Wandelboekje 2019. De boekjes worden voor het eerst uitgegeven tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Gent en de Touristikmesse in Kalkar. Beide consumentenbeurzen vinden plaats in het eerste weekeinde van februari.
De belangstelling van ondernemers en organisaties om deel te nemen aan het Fiets & Wandelboekje is groot. Om die reden wordt het Fiets & Wandelboekje dikker (van 36 naar 44 pagina’s) en is de oplage met 2.500 exemplaren verhoogd naar in totaal 12.500.
Aanmelden voor deelname aan het Land van Cuijk Magazine en de Belevingskaarten van de negen reisbestemmingen kan nog altijd. Bekijk de mogelijkheden op https://www.rbtlandvancuijk.nl/deelname/land-van-cuijk-magazine-2019/

STeR zoekt groepsaccommodaties

De stichting Toerisme en Recreatie Boxmeer (STeR) is met spoed op zoek naar groepsaccommodaties, waar de Duitse deelnemers aan het evenement ‘De Vaart wordt ingezongen’ kunnen overnachten. Alles bij elkaar nemen 40 mensen uit Sigmaringen, 25 uit Neuss en 24 uit Kleve aan het evenement deel. Zij verblijven van vrijdag 21 juni tot en met zondagmorgen 23 juni in  het Land van Cuijk. 
Voor 40 deelnemers wordt nog een slaapplek (twee overnachtingen!) gezocht. Voor de overnachtingen is een budget beschikbaar van 50 euro per persoon.
Het toeristisch platform heeft om logistieke redenen voorkeur voor locaties die in de gemeente Boxmeer of de directe omgeving gevestigd zijn, maar ook verder weg gelegen accommodaties worden niet uitgesloten.
Heeft u een accommodaties waar u grote of kleine groepen kunt ontvangen en heeft u nog ruimte beschikbaar in het weekeinde van 21 tot en met 23 juni? Neem dan contact op met STeR via toerecbox@gmail.com

Goei Leven Beleven Feesten

De succesvol verlopen Nacht van een Goei Leven krijgt een vervolg: in het weekeinde van 28 tot en met 30 juni wordt een Goei Leven in het Land van Cuijk gevierd met een driedaags evenement op bijzondere locaties in het Land van Cuijk: op het water, in de bossen, langs de velden en aan dorpspleinen. Met kunst, muziek en bierfestivals, foodpleinen en -markten, stads- en natuurwandelingen, bourgondische diners in historische gebouwen en tuinen en nog veel meer. 
Ben of ken je een ondernemer of organisatie die graag wil meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@goeileven.nl. In de loop van januari wordt dan contact opgenomen.

’t Brenneke promoot (weer) Land van Cuijk

Al eerder is in deze nieuwsbrief gemeld dat wij voor de promotie van onze regio tijdens beurzen graag samenwerken met ondernemers. Zeker als die ondernemers toch al van plan waren om naar een beurs of evenement te gaan.
Het Regionaal Bureau voor Toerisme wil in dat geval graag participeren, bijvoorbeeld door promotiemateriaal beschikbaar te stellen en/of een deel van de kosten van de beursdeelname voor haar rekening te nemen. Daardoor ontstaat een win-win situatie: het Land van Cuijk wordt op zoveel mogelijk plekken gepromoot en de ondernemer wordt geholpen.
Minicamping ’t Brenneke in Sambeek is een goed voorbeeld van een succesvolle samenwerking. ’t Brenneke nam eind december deel aan de zeer drukbezochte driedaagse Obelink Vrijetijdsbeurs in Winterswijk en bracht, naast de kampeermogelijkheden op de eigen mini-camping, ook de bezienswaardigheden in het Land van Cuijk onder de aandacht.
Wilt u ook het Land van Cuijk promoten tijdens uw beursdeelnames en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk? Stuur dan een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl en wij nemen contact met u op.