Bijeenkomst Toeristische Ontmoetingspunten

Het Regionaal Bureau voor Toerisme evalueert regelmatig de samenwerking met de 22 Toeristische Ontmoetingspunten in het Land van Cuijk.
Alle TOP’s hebben afgelopen week een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst op dinsdag 22 januari in Hotel Riche in Boxmeer. De Toeristische Ontmoetingspunten worden dan bijgepraat over de plannen van het RBT voor 2019. Daarnaast is het RBT geïnteresseerd in de verwachtingen en de ideeën van de Toeristische Ontmoetingspunten en hun suggesties voor de intensivering van de samenwerking.

Brainstorm Goei Leven Beleven Feesten

Zoals vorige week al in deze nieuwsbrief vermeld heeft een initiatiefgroep het plan opgevat om de succesvolle Nacht van een Goei Leven een vervolg te geven. Het idee is om in het weekeinde van 28 tot en met 30 juni de Goei Leven Beleven Feesten te organiseren. Met kunst, muziek en bierfestivals, food-pleintjes en -markten, stads- en natuurwandelingen, bourgondische diners in historische gebouwen, hofjes, tuinen, op het water, en nog veel meer. 
Alle platformbestuurders, deelnemers van vorig jaar en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om mee te denken over de inhoud van het programma. Tijdens een brainstormsessie op donderdag 31 januari (10 tot 12 uur in Kasteel Tongelaar in Mill) wordt gesproken over de programmering , de organisatie en de financiering van dit evenement. Heb je een idee, rijp of groen, of wil je eerst eens horen wat de ideeën zijn? Meld je dan aan voor de brainstormbijeenkomst door een mail te sturen naar eengoeileven@gmail.com

Informatiebijeenkomst Kunstroute Mill

Voor het zevende achtereenvolgende jaar organiseert een werkgroep binnen Ontdek Mill een kunstroute. Elk jaar wordt een ander thema bedacht waarmee (amateur)kunstenaars, kunstcollectieven, vriendengroepen, hobbyclubs en organisaties voor mensen met een beperking aan de slag kunnen. In de kunstroute van 2019 staat Sint Hubert centraal.
Het thema is “Heel de zomer oorverdovende kunstroute door en over Sint Hubert”
Meer weten over de kunstroute 2019 en de deelname hieraan? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op maandag 28 januari om 20.00 uur bij Bert Verweijen, Galerie Altiedalgewild, Leeuwerikstraat 96 in Mill. De werkgroep van Ontdek Mill wil dan samen met de deelnemers de route bekijken en de mogelijke locaties voor de kunstwerken. Tevens is er een mogelijkheid om gezamenlijk te brainstormen over het thema en de ideeën die leven.

NK Maasheggenvlechten

Op zondag 10 maart 2019 vindt voor de 14de keer het Nederlands Kampioenschap  Maasheggenvlechten plaats. De organisatie is in handen van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (SLABOX) en wordt ondersteund door vele vrijwilligers van IVN Maasvallei.
Het kampioenschap vindt plaats in de weien van Marius Grutters (bestuurslid SLABOX, lid van IVN Maasvallei en ambassadeur van het vlechten in de traditionele Maasheggenstijl) en van de gemeente Boxmeer (pachter Coenen uit Oeffelt). Deze weien liggen ten zuiden van de oude spoordijk, parallel aan de provinciale weg van Oeffelt naar Gennep. 
De organisatie verwacht zo’n 45 teams, meer dan 150 deelnemers, die allemaal een stuk heg onder handen nemen en gaan vlechten volgens de traditionele Maasheggenstijl.
Naast het vlechtkampioenschap worden ook dit jaar weer veel randactiviteiten georganiseerd.  Zo kunnen kinderen een natuurwerkstukje maken bij IVN, kalfjes aaien, broodjes bakken, wilgen vlechten, op de rug van een knol een ritje maken enz. 
Zie ook: www.maasheggen.nl

Gezond Leven Event op 18 mei

Op zaterdag 18 mei 2019 organiseert Hart in Actie in het City Resort Mill het Gezond Leven Event. Tijdens dit evenement staan een gezonde leefstijl, gezonde voeding, bewegen en sport centraal.
Op het Gezondheidsplein zijn interessante informatiestands te vinden op het gebied van gezondheid, leefstijl, voeding en sport. Op het Goei Leven Plein worden streekproducten gepresenteerd met suggesties voor smakelijke gezonde menu’s en heerlijke hapjes. Op het Sportplein presenteren en promoten sportverenigingen, bedrijven en stichtingen uit de gemeente en regio hun sportactiviteiten.
Daarnaast zijn er lezingen door interessante sprekers, artsen en leefstijlcoaches, sport- en voedingworkshops en kinderactiviteiten zoals koken, boogschieten en wandklimmen.
Het Gezond Leven Event is gratis toegankelijk Meer info of meedoen? Mail Guus Fonteijn via guus.fonteijn@wiseup.nl of check de deelnemerslijst op:
https://www.facebook.com/gezondlevenevent/?modal=admin_todo_tour