Land van Cuijk Ballon in Tirol

Trouwe volgers van onze sociale media-berichten en abonnees van De Gelderlander hebben ze waarschijnlijk al gezien, de adembenemende foto’s van(uit) de Land van Cuijk Ballon in het Oostenrijkse Tirol.
Ballonvaarder Paschal Noor uit Grave nam vorige week met zijn team deel aan een meerdaags, internationaal ballonfestival in het Tannheimer Tal.
Voor dit festival zijn ook Duitstalige flyers gemaakt die aan de bezoekers van het festival zijn uitgereikt. De flyer geeft informatie over het Land van Cuijk en waarom het aantrekkelijk is onze regio te bezoeken.
De flyers worden ook verspreid tijdens Duitse ballonfestivals, waar de Land van Cuijk Ballon komend jaar gaat opstijgen.

Fiets & Wandelboekje naar drukker

Het Fiets & Wandelboekje 2019 is vorige week naar de drukker gegaan.
Het Fiets & Wandelboekje telt in totaal 44 pagina’s, 18 fiets- en wandelroutes, kaarten van alle 9 reisbestemmingen en extra informatie over de fiets- en wandelmogelijkheden in het Land van Cuijk. Voor het eerst zijn in het Fiets & Wandelboekje ook advertenties opgenomen; van die mogelijkheid hebben 21 bedrijven en organisaties gebruik gemaakt.
Het Fiets & Wandelboekje wordt voor het eerst uitgegeven tijdens de Touristikmesse in Kalkar en de Fiets- en Wandelbeurs in Gent. Beide beurzen vinden plaats in het weekeinde van 2 en 3 februari aanstaande.

Fietslabels Land van Cuijk

Tijdens de voorjaarsbeurzen worden, om extra aandacht te vestigen op het Land van Cuijk als aantrekkelijke fiets- en wandelregio, ook gratis knooppuntlabels uitgedeeld.
Fietsers en wandelaars, die een tocht in het Land van Cuijk willen ondernemen, kunnen het de label de knooppunten noteren die zij willen volgen. De labels zijn vervolgens eenvoudig aan het fietsstuur of aan een wandelrugzak te bevestigen. Op de foto de achterzijde van het label.

Grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes

Eerder is al gemeld dat het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, samen met een aantal partners, tien grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes ontwikkelt. Het RBT doet dat in opdracht van Dynamic Borders, een Euregionaal project waarbij namens het Land van Cuijk ook de gemeenten Boxmeer en Cuijk zijn aangesloten.
Deze week gaan de eerste vijf van in totaal tien routekaarten naar de drukker. Alle routes gaan door het Land van Cuijk, noordelijk Noord-Limburg en de Duitse gemeenten Goch en Weeze. Omdat niet iedereen grote afstanden wil lopen of fietsen is elke route ook opgedeeld in drie kortere deelroutes.
De eerste vijf routes worden gepresenteerd tijdens de Touristikmesse op 2 en 3 februari in Kalkar, onder meer in de stands van Dynamic Borders en het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Vanaf dan zijn de routes ook te downloaden op www.dynamicborders.eu
Bijgaand de display die tijdens de Touristikmesse wordt ingezet.

Trends Nederlandse vakantiemarkt

NBTC-NIPO Research heeft tijdens de Vakantiebeurs een onderzoek naar de trends op de Nederlandse vakantiemarkt gepresenteerd. Hoeveel Nederlanders zijn afgelopen jaar op vakantie gegaan, hoeveel gaven ze uit en wat zijn de meest bezochte provincies voor vakantie in eigen land?
Uit het onderzoek blijkt dat het totale aantal vakanties afgelopen jaar licht is afgenomen, maar dat het totale aantal overnachtingen juist is toegenomen. Conclusie: Nederlanders gaan in eigen land langer op vakantie. Verder behoort Noord-Brabant nog steeds tot de top-3 van de meest bezochte provincies voor een vakantie in eigen land.
Voor het onderzoek zie
https://www.nbtcniporesearch.nl/nl/home/article/nederlanders-besteden-meer-aan-vakanties.htm?utm_campaign=NBTCupdate&utm_medium=email&utm_source=NBTC