Land van Cuijk promoot zichzelf op beurzen

Komend weekeinde wordt tijdens drie beurzen het verblijven en vertoeven in het Land van Cuijk gepromoot:

  • het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk neemt op 2 en 3 februari deel aan de Fiets- en Wandelbeurs in het Belgische Gent. Het Land van Cuijk doet dat, samen met een aantal andere Brabantse regio’s, in de stand van Routes in Brabant;

  • op zaterdag en zondag zijn we ook aanwezig tijdens de Touristikmesse in het Duitse Kalkar. Daar hebben we een eigen stand, waarin de nadruk wordt gelegd op de fiets- en wandelmogelijkheden in het Land van Cuijk. Onze beursvrijwilligers delen daar onder meer het nieuwe Fiets & Wandelboekjes en -als gadget- fietsknooppuntenlabels uit;

  • ook toeristisch-recreatieve bedrijven nemen deel aan beurzen. We krijgen steeds vaker de vraag of wij promotiemateriaal beschikbaar hebben waarmee zij tijdens de beurs niet alleen hun eigen bedrijf maar ook het Land van Cuijk onder de aandacht kunnen brengen. Wij stellen dat uiteraard graag beschikbaar. Zo neemt komende zaterdag camping Op den Drul in Linden deel aan de SVR-vakantiebeurs in Rosmalen.
    Ook interesse in promotiemateriaal van het Land van Cuijk? Stuur een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl en wij gaan graag met u in overleg over de mogelijkheden.

Meld u aan voor Land van Cuijk Magazine…

U kunt zich nog tot het einde van deze week (1 februari) aanmelden voor deelname aan het Land van Cuijk Magazine. De uitgave van 2019 telt nu al net zoveel betaalde pagina’s als in 2018. Wilt u ook meedoen en heeft u zich niet opgegeven? Doe dat dan alsnog! Maak gebruik van het aanmeldformulier op https://www.rbtlandvancuijk.nl/inschrijven/
Voor meer informatie over de tarieven en de formaten zie https://www.rbtlandvancuijk.nl/files/media/folder-land-van-cuijk-promotie-2019.pdf

…of voor een advertentie op de Belevingskaarten

U kunt ook een advertentie plaatsen op een (of meer) van de negen Belevingskaarten voor de belangrijkste reisbestemmingen in het Land van Cuijk. De Belevingskaarten hebben dit jaar een andere vorm, vouwslag en papiersoort en zijn daarom nog gemakkelijker mee te geven aan gasten van bijvoorbeeld verblijfsaccommodaties en bezoekers van toeristische ontmoetingspunten. Klik op https://www.rbtlandvancuijk.nl/files/media/folder-land-van-cuijk-promotie-2019.pdf voor meer informatie over tarieven en formaten.
Deelname aan het Fiets & Wandelboekje is niet meer mogelijk. Het boekje rolt deze week van de drukpersen en wordt komend weekeinde voor het eerst uitgegeven.

Presentatie grensoverschrijdende routes

Tijdens de Touristikmesse op 2 en 3 februari presenteren de gemeenten
Bergen, Gennep, Goch, Weeze en Boxmeer en Cuijk (namens de vijf gemeenten in het Land van Cuijk) gezamenlijk de eerste vijf thematische grensoverschrijdende fietsroutes, die zijn ontwikkeld in het kader van het INTERREG-project Dynamic Borders.
De routes zijn, in opdracht van de gemeenten, ontwikkeld door het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, in samenwerking met Niederrhein Tourismus en het toeristisch platform Maasduinen. Omdat in het voorjaar Kreis Kleve ook overgaat op het in Nederland al langer actieve knooppuntensysteem gaan alle nieuwe routes langs knooppunten. De eerste vijf nieuwe fietsroutes zijn tussen de 30 km en 80 kilometer lang, waarbij het ook mogelijk is om (delen) van routes te combineren. In de komende maanden worden nog eens vijf nieuwe thematische grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes ontwikkeld en gepromoot.
Het INTERREG-project Dynamic Borders loopt tot en met 2020 en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de provincies Limburg en Noord-Brabant en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen. 
Vorige week werd tijdens een vergadering van de werkgroep toerisme en recreatie van Dynamic Borders de proefdruk van de routes gepresenteerd. Op de foto staan, van links naar rechts, Nanda Kers (gemeente Cuijk), Frank van Ginkel (stagiair en namens RBT Land van Cuijk betrokken bij de totstandkoming van de routes), Tijn Houwen (gemeente Gennep), Khalid Rashid (Gemeinde Weeze), Jacomijn Visser (projectsecretaris Dynamic Borders) en Sjoerd Zegers (gemeente Bergen).

Herinnering: brainstorm Goei Leven Beleven

Een initiatiefgroep, bestaande uit ondernemers en vertegenwoordigers van toeristisch-recreatieve platforms, heeft het plan opgevat om de succesvolle Nacht van een Goei Leven een vervolg te geven. Het idee is om in het weekeinde van 28 tot en met 30 juni het evenement Goei Leven Beleven te organiseren. Met kunst, muziek en bierfestivals, food-pleintjes en -markten, stads- en natuurwandelingen, bourgondische diners in historische gebouwen, hofjes, tuinen, op het water, en nog veel meer. 
Alle platformbestuurders, deelnemers van vorig jaar en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om mee te denken over de inhoud van het programma. Komende donderdag 31 januari vindt op Kasteel Tongelaar in Mill een brainstorm plaats, waarin wordt gesproken over de programmering , de organisatie en de financiering van dit evenement. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en duurt tot maximaal 12.00 uur.
Heb je een idee, rijp of groen? Meld je dan aan voor de brainstormbijeenkomst door een mail te sturen naar eengoeileven@gmail.com