Land van Cuijk Remembers in 2019

In 2019 wordt herdacht dat 75 jaar geleden het zuidelijke deel van Nederland is bevrijd.
Het Land van Cuijk sluit graag aan op de initiatieven die in Brabant, maar ook buiten onze provincie, worden ontwikkeld.
Het Regionaal Bureau voor Toerisme gaat dat wat in de komende anderhalf jaar in het Land van Cuijk wordt georganiseerd om 75 jaar bevrijding te herdenken (tentoonstellingen, evenementen, thematische fiets- en wandelroutes, theatervoorstellingen, etcetera) verzamelen en bij elkaar brengen in een kalender voor 2019/2020.
Die kalender wordt gedeeld via onder meer het Land van Cuijk Magazine 2019, websites, de Land van Cuijk Agenda en de sociale media.
Heeft óf kent u een activiteit die zeker een plek op de Land van Cuijkse kalender moet krijgen, stuur dan vóór 12 februari een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl

Land van Cuijk op kampeerbeurs in Rotterdam

De recente aanmelding van een aantal nieuwe beursvrijwilligers biedt het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk de kans om zo af en toe ook deel te nemen aan minder voor de hand liggende beurzen. Zoals de kampeerbeurs op 16 en 17 februari aanstaande bij kampeerwinkel Vervat aan de Stadionweg in Rotterdam. Vervat is een van de grotere kampeerwinkels in Nederland. Per medio februari gaan zij verder onder de naam Vervat/Vrijbuiter.
Aan de beurs nemen 75 standhouders deel. De organisatie verwacht, op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren, rond 10.000 bezoekers.
Het RBT promoot tijdens de beurs het Land van Cuijk als interessante bestemming.

Succesvolle deelname aan beurzen Kalkar en Gent

Het Land van Cuijk was een van de toeristische bestemmingen die zich afgelopen weekeinde heeft gepresenteerd tijdens de drukbezochte beurzen in Gent en Kalkar.
Op de Touristikmesse in het Duitse Kalkar had het Land van Cuijk een eigen stand. De enthousiaste beursvrijwilligers promootten vooral de fiets- en wandelmogelijkheden in het Land van Cuijk. Dat deden zij onder meer door actief beursbezoekers aan te spreken, vragen te beantwoorden en massaal Fiets & Wandelboekjes en fietsknooppuntenlabels uit te reiken.
De Land van Cuijk-stand werd ook bezocht door de burgemeesters van Boxmeer (Karel van Soest) en Cuijk (Wim Hillenaar), die de op de beurs aanwezig waren om samen met hun collega’s van Weeze en Goch de eerste grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes in ontvangst te nemen. Die routes zijn, in opdracht van Euregio, ontwikkeld door Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, in samenwerking met de toeristische marketingorganisaties in Noord-Limburg en Niederrhein.
Tijdens de Fiets & Wandelbeurs in het Belgische Gent was het Land van Cuijk een van de acht partners, die samen de Routes in Brabant-stand bemensden. Naast Land van Cuijk namen ook De Groote Heide, Kapellerput, Recreatief Heeze-Leende, Toerisme Oisterwijk, VVV De Peel, De Brabantse Kempen en Toerlezjoere deel.
Op 1, 2 en 3 maart neemt het Land van Cuijk met grotendeels dezelfde partners deel aan de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht.

Brainstorm Goei Leven Beleven levert veel ideeën op

24 Ondernemers en organisaties hebben afgelopen donderdagochtend op Kasteel Tongelaar hun ideeën voor de invulling van Een Goei Leven Beleven met elkaar gedeeld.
Goei Leven Beleven is de opvolger van de succesvolle Nacht van een Goei Leven. Belangrijkste verschil is dat Een Goei Leven niet één nacht, maar een lang weekeinde (28 tot en met 30 juni) duurt. Het biedt bezoekers niet alleen de gelegenheid om meerdere evenementen te bezoeken, het geeft ondernemers en organisaties ook de kans om activiteiten te combineren in een of meer aantrekkelijke arrangementen.
De brainstorm van vorige week donderdag stond vooral in het teken van de uitwisseling van ideeën. In de volgende bijeenkomst wordt doorgepraat over de programmering, de organisatie en de financiering van het Land van Cuijk-brede evenement. Wilt u een volgende keer ook graag aansluiten, neem dan contact op met de organisatie via info@goeileven.nl