Bed and Breakfast

In het tv-programma Bed & Breakfast testen drie B&B-eigenaren elkaars onderneming. Aan de aflevering van afgelopen zondag, de eerste van het seizoen, deden ook Anneriet en Peter van bed & breakfast Perron 22 uit Vierlingsbeek mee.
Zij namen hun gasten mee naar museum Van Postzegel tot Tank in Groeningen. Vervolgens werden de B&B-gasten uitgenodigd om wandelvoetbal te spelen tegen een team uit het dorp. De wedstrijd werd geleid door internationaal scheidsrechter Pol van Boekel, oorspronkelijk afkomstig uit Vierlingsbeek.
De uitzending van Bed & Breakfast is terug te zien via Uitzending Gemist. Overigens: de uitzending werd ‘gewonnen’ door Anneriet en Peter. Zij kregen van hun gasten een hoger bedrag voor de overnachting dan dat zij vroegen.

Boat Bike Tours

Afgelopen week hebben we intensief contact gehad met de organisatoren van de Boat Bike Tours.
Boat Bike Tours biedt volledig georganiseerde fiets-vaarvakanties in Nederland, Vlaanderen en vele andere Europese landen. De deelnemers verblijven een week lang op een schip. Overdag verlaten zij  het schip voor een fietstocht langs vele bezienswaardigheden, terwijl het schip zelf naar de volgende haven vaart.
Boat Bike Tours biedt onder meer een achtdaagse tour van Amsterdam naar Maastricht (en vice versa) aan. Het schip legt dan onder meer aan in Cuijk. De organisatie van Boat Bike Tours was op zoek naar meer informatie over de omgeving van Cuijk.
Wij hebben ze verder kunnen helpen en bovendien de organisatie in contact gebracht met het Toeristisch Informatie Punt in Cuijk.

Visit Holland Festival

Het Regionaal Bureau voor Toerisme gaat tijdens het Visit Holland Festival, van 16 tot en met 20 oktober 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch, het Land van Cuijk promoten.
Visit Holland Festival is de eerste vakantiebeurs die zich richt op Nederland. De Brabanthallen worden omgebouwd tot ‘Nederland-in-één-dag’, onderverdeeld in 12 provincies. Diverse thema’s komen aan bod: van citytrips, activiteiten, bezienswaardigheden, natuur en parken, attracties en accommodaties tot vakantie in eigen land, musea, wandel- en fietstochten, wellness en watersport. Daarnaast wordt volop aandacht besteed aan de typische keukens van de provincies en kunnen tal van traditionele Hollandse lekkernijen worden geproefd. Voor meer informatie zie www.visithollandfestival.nl

Tweede brainstorm Goei Leven Beleven

Op maandag 25 februari vindt het vervolg op de brainstorm over Goei Leven Beleven. De bijeenkomst wordt gehouden bij Landgoed De Barendonk in Beers en begint om 14.00 uur.
In de eerste bijeenkomst hebben 24 ondernemers uit heel het Land van Cuijk al tal van leuke ideeën gedeeld. Maar er is altijd ruimte om aan te sluiten of inspiratie op te komen doen! Meld je aan voor de brainstorm bij Diana van Bokhoven via info@goeileven.nl. Mocht je mensen kennen die graag aansluiten, dan zijn ze uiteraard ook van harte uitgenodigd.

Fietsen en wandelen in de grensregio

Zoals eerder gemeld zijn vorige week, tijdens de Touristikmesse in Kalkar, de eerste vijf grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. De bezoekers waren enthousiast over de routes. Vooral ook omdat ze via het nieuwe Duitse knooppuntensysteem in Kreis Kleve lopen. Dit knooppuntensysteem sluit aan op én is vergelijkbaar met het Nederlandse systeem. Vanaf uiterlijk eind april 2019 kunnen ook de rood-witte knooppuntenbordjes in Kreis Kleve worden gevolgd.
De eerste vijf wandel- en fietsroutes hebben elk een eigen  thema: fietsen langs de heerlijkheden in het grensgebied, fietsen langs het oorlogsverleden, ansichtroute, het Duits Lijntje en de Walk of Food. De lengte van de routes varieert van 30 tot 80 kilometer, waarbij het mogelijk is om (delen van) routes te combineren.
Pdf’s van de routekaarten staan sinds vorige week ook op www.dynamicborders.eu. Binnenkort zijn de kaarten ook verkrijgbaar bij een groot aantal distributiepunten in zowel Land van Cuijk, Noord-Limburg als Goch en Weeze.
De fietsroutes zijn ontwikkeld in opdracht van de gemeenten Goch, Weeze, Gennep, Bergen, Cuijk en Boxmeer (de laatste twee namens het Land van Cuijk) en maken onderdeel uit van het INTERREG-project Dynamic Borders. Op de foto staan vertegenwoordigers van de zes samenwerkende gemeenten, waaronder de burgemeesters Van Soest (Boxmeer) en Hillenaar (Cuijk).