Meedoen aan Goei Leven Beleven?

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni vindt in het Land van Cuijk het evenement Goei Leven Beleven plaats. Op meer dan twintig locaties in de regio vinden activiteiten plaats, waarmee organisaties en ondernemers het Goei Leven uitdragen.
Organiseert u in dat weekeinde ook een evenement, dat past bij waar Goei Leven Land van Cuijk voor staat? Wilt u aansluiten bij Goei Leven Beleven en daarmee gebruikmaken van de gezamenlijke communicatiekracht? Dat kán.
Vul dan het deelnameformulier (https://www.rbtlandvancuijk.nl/deelname/invulformulier-goei-leven-beleven-2019/) en stuur het uiterlijk 10 mei naar suzanne@goeileven.nl 
Op 13 mei wordt het blokkenschema, dat in een oogopslag laat zien waar er wanneer wat te beleven valt tijdens Goei Leven Beleven, definitief gemaakt. Evenementen die later worden aangemeld kunnen niet meer in het blokkenschema worden opgenomen. Zorg dus dat u op tijd bent!
Het handige (want: overzichtelijke) blokkenschema wordt opgenomen op een speciale website. Aan de website wordt op dit moment de laatste hand gelegd door sponsor Cybox.
Daarnaast wordt Goei Leven Beleven in de komende weken gepromoot via onder meer sociale media, persberichten, flyers en posters op drukbezochte locaties in het Land van Cuijk en via de aangesloten ondernemers en organisaties. Verder worden alle evenementen vermeld in de Land van Cuijk Agenda - en daarmee ook in de Land van Cuijk App.
Deelname aan Goei Leven Beleven 2019 is gratis. De deelnemende organisaties en ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun evenement. Suzanne Groenewegen (Zomer op Zaterdag) en Ingeborg Vriends (Inkies) coördineren de overall-communicatie over Goei Leven Beleven.

Arrangementen Goei Leven Beleven

Heeft u een verblijfsaccommodatie en nog plek in het weekeinde van 28 tot en met 30 juni? In dat weekeinde vindt het evenement Goei Leven Beleven plaats, waarbij op meer dan 20 locaties het Goei Leven wordt uitgedragen.
Wellicht is het interessant voor u om samen met deelnemende bedrijven of organisaties een meerdaags arrangement te ontwikkelen én te promoten. Heeft u belangstelling? Stuur dan een mail naar suzanne@goeileven.nl

TOP Catharinahof ingericht

Na Tourist Information Grave en Motel Koolen in Velp is er nu een derde Toeristisch Ontmoetingspunt in de historische vestingstad Grave. Vorige week donderdag is Catharinahof ingericht als het 23e Toeristische Ontmoetingspunt in het Land van Cuijk.
Van welke kant toeristen en recreanten Grave ook benaderen, op de fiets, wandelend of met de boot, er is altijd een plek waar ze meer informatie kunnen krijgen over wat er in de stad én in het Land van Cuijk te beleven valt.

Plannen voor wandelpad langs kloosters

Het bijzondere religieuze erfgoed in Noord-Oost Brabant én het Land van Cuijk wordt beleefbaar(der) gemaakt voor geïnteresseerde toeristen en recreanten. Op dit moment worden plannen uitgewerkt voor een wandelroute langs tientallen bestaande en voormalige kloosters in Brabant. Lees meer op https://www.gelderlander.nl/boxmeer/pad-verbindt-kloosters-in-streek~a7456532/
Ook de Drie-Eenheid in Velp, het Kruisherenklooster in Sint Agatha en de bijzondere religieuze gebouwen in Boxmeer worden in de plannen betrokken. De route moet in 2021 klaar zijn. Deze zomer zijn, zoals het er nu naar uitziet, de beschrijvingen van de verschillende etappes gereed. De initiatiefnemers zijn met Erfgoed Brabant in gesprek over de verhaallijnen die via het kloosterpad met elkaar verbonden gaan worden.
Zij willen de wandelaars ook gaan helpen bij het vinden van overnachtingsadressen in de regio. Heeft u een verblijfsaccommodatie die wandelaars kan en wil ontvangen én heeft u interesse om deel te nemen aan dit project? Stuur dan een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl. Wij geven uw gegevens graag door aan de initiatiefnemers.
Voor het Land van Cuijk zijn vooral de etappes van Uden naar Megen (via Maashorst), Megen – Ravenstein – Velp, Velp – Sint Agatha, Sint Agatha – Boxmeer en Boxmeer – Handel interessant.

Romeinenmiddag in Cuijk

Wie meer te weten wil komen over de Romeinse geschiedenis van Cuijk of zin heeft in een leuke, actieve middag, is van harte welkom tijdens de Romeinenmiddag op zaterdag 11 mei in en bij het Archeologisch Centrum in Cuijk.
Wat valt er te beleven?

 • Lachen: Keizer Valentinianus loopt rond met zijn soldaten en hij verwacht hoog bezoek!;

 • Griezelen: Romeinse zieners voorspellen jouw toekomst aan de hand van de ingewanden van een dier;

 • Graven: Waan je een echte archeoloog en graaf archeologische schatten op;

 • Kijken: Bekijk Romeinse schatten uit Cuijkse bodem;

 • Knutselen: Maak een mooie, Romeinse verrassing voor moederdag;

 • Leren: schuif aan bij een interessante lezing over de Romeinse geschiedenis van Cuijk;

 • Verkleden: Trek een van de Romeinse tunieken aan (of kom zelf verkleed) en ga op de foto;

 • Speuren: Doe mee met de Romeinenspeurtocht door het centrum van Cuijk;

 • Ruiken: Zie en ruik hoe de Romeinen parfum maakten;

 • Eten: Smul van lekkere hapjes volgens Romeins recept;

 • Genieten: Slenter langs de kraampjes en ervaar de sfeer van Ceuclum!

Meer informatie over het programma staat op https://www.cuijk.nl/romeinenmiddag

Tentoonstelling Klooster Sint Agatha geopend

Afgelopen vrijdag is in Klooster Sint Agatha de nieuwe tentoonstelling “Kloosters op een keerpunt” feestelijk geopend. Na een lezing door Ad Leys, bestuurslid van de Stichting Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, konden bezoekers de tentoonstelling bekijken. Tevens werd bij de ingang van de kloostertuin een nieuw kunstwerk van Kruisheer-kunstenaar Edgard Claes onthuld.
In het zomerseizoen is een deel van het klooster opengesteld voor individuele bezoekers: van 1 mei tot 1 november, op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Belangstellenden kunnen een bezoek brengen aan de kloosterkerk en aan de tentoonstelling in het Erfgoedcentrum. Verder kunnen zij in het Poortgebouw terecht voor informatie en voor koffie/thee en versnaperingen. De kloostertuin is het hele jaar van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk. Zie voor meer informatie: www.kloostersintagatha.nl.