Artikel in Cyclelive Magazine

In de nieuwste uitgave van Cyclelive Magazine (nr 59, mei 2019) wordt ruime aandacht besteed aan het Land van Cuijk. Redacteur Teus Korporaal was eind vorig jaar een aantal dagen in de regio en bezocht, op de fiets, onder meer vestingstad Grave, Cuijk, de Maasheggen en het Oorlogsmuseum in Overloon. Hij beschreef zijn (positieve) ervaringen in een artikel van liefst vier pagina’s.
Cyclelive Magazine is een Vlaams fietsmagazine, dat in een oplage van 100.000 exemplaren wordt verspreid bij 260 fietsenzaken in Vlaanderen en tijdens toertochten en evenementen.
Benieuwd naar het artikel? Kijk op https://www.rbtlandvancuijk.nl/files/media/artikel-cycle-live-magazine-mei-2019.pdf

Land van Cuijk in bijlage Margriet

Het Land Cuijk is ook prominent vermeld in de Er-Op-Uit Gids, die deze week, als onderdeel van het tijdschrift Margriet, uitkomt. De handige bewaargids (formaat A5, 32 pagina’s) gaat mee met de volledige abonnee-oplage (104.000 exemplaren) van Margriet.
De Er-Op-Uit Gids wordt beschouwd als dé inspiratiebron voor de lezeressen van het blad op het gebied van dagtrips en reisbestemmingen. Margriet is al ruim driekwart eeuw een van de grootste en belangrijkste vrouwenbladen van Nederland. De lezeressen zijn gemiddeld tussen 30 en 65 jaar oud.
Speciaal voor deze doelgroep worden in de advertorial van het Land van Cuijk vijf redenen aangedragen waarom het meer dan de moeite waard is om naar onze regio te komen.

 

Joop Ariëns overleden

Afgelopen week is Joop Ariëns (79) overleden. Joop was jarenlang het gezicht van het Bezoekerscentrum/VVV in Grave. Hij was, samen met zijn collega’s van VVV Grave, een belangrijke vraagbaak voor iedereen die meer wilde weten over de toeristische bezienswaardigheden.
Joop maakte ook de overgang van VVV naar Toeristisch Ontmoetingspunt mee. Hij droeg enkele jaren geleden het stokje over aan Ans Fest, maar voelde zich nog altijd zeer betrokken.
Joop wordt vandaag (dinsdag) gecremeerd.

Herkenbaarheid Land van Cuijk op sites

Op initiatief van Jaap Ceulemans, lid van het algemeen bestuur van het RBT en lid van de besturen van Verrassend PlatteLand van Cuijk en Cuijk Verrassend, zijn de toeristisch-recreatieve platforms in het Land van Cuijk in de afgelopen maanden tweemaal bijeen geweest om te bespreken wat de verschillende platforms online doen, welke knelpunten/kansen zij tegenkomen en hoe we die wellicht samen kunnen oppakken. 
Tijdens die bijeenkomsten werd de conclusie getrokken dat het voor de herkenbaarheid van het Land van Cuijk goed zou zijn als aan alle sites van de platforms minimaal het (hoek)logo van het Land van Cuijk en de Land van Cuijk Agenda wordt toegevoegd.
Er zijn drie concrete afspraken gemaakt:

  1. platforms en ondernemers die de Land van Cuijk Agenda op de website willen plaatsen kunnen daarvoor contact opnemen met Cybox (telefoon 0485-471774 of info@cybox.nl). De ondersteuning van Cybox is kosteloos;

  2. wie het logo van het Land van Cuijk wil plaatsen op de eigen website, vindt de code op https://www.landvancuijk.nl/meedoen/op-uw-site/ Kom je er niet uit, neem dan contact op met Cybox;

  3. de platforms gaan hun achterban actief oproepen actief om evenementen zoveel mogelijk via de Land van Cuijk Agenda aan te melden. Aanmelden van een evenement kan via een eenvoudig formulier: https://www.landvancuijk.nl/meedoen/evenement-aanmelden/

Het is eenvoudig om de agenda te printen. De agenda kan naar eigen wens worden ingericht. Er kan worden geselecteerd op onder meer data, doorlooptijd, type van evenementen en gemeente. Daarnaast kan worden gefilterd op type van activiteiten. Zo kan elke verblijfsaccommodatie een eigen agenda-op-maat maken voor hun gasten.

Fiets- en wandeltocht Kerkenpad

Op Hemelvaartdag (donderdag 30 mei) en op 31 mei, 1 en 2 juni kan het Kerkenpad worden gefietst  en gewandeld. Het bijzondere van deze tocht van circa 20 kilometer is dat Sint Agatha en Middelaar met elkaar worden verbonden door een vaart met het bekende pontje de Zeldenrust. De route kan in twee richtingen gereden worden. Onder andere het klooster en de kloostertuin in Sint Agatha, de kerk in Middelaar en de Sint Martinuskerk en het kerkelijk museum in Gennep kunnen worden bezocht.
Onderweg is er van alles te bezichtigen, denk aan het klooster en de kloostertuin in Sint Agatha.
Deelname aan de fiets- en wandeltocht kost € 2,50, inclusief de overtocht met veerpont Zeldenrust.
Deelnemers krijgen bij de oversteekplaatsen een routebeschrijving. De route wordt bewegwijzerd met pijlen. Voor meer informatie: www.vv-zeldenrust.nl