Vernieuwing website

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van onze consumentenwebsite. Niet alleen inhoud en vorm worden ‘opgefrist’, ook de zoekstructuur op de website wordt aangepast aan de (consumenten)eisen van deze tijd. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk werkt bij de vernieuwing van de website intensief samen met partner Cybox.
De wijzigingen moeten er voor zorgen dat voor bezoekers de website aantrekkelijker wordt, maar ook beter te gebruiken én te begrijpen is. De verwachting is dat de vernieuwde website nog voor de start van de zomervakantie online is.
Met de vernieuwing  van de website wordt niet alleen het uiterlijk, maar ook de naam van de website aangepast. We hebben eerder al besloten om afscheid te nemen van de slogan Land van Heerlijke Ontmoetingen. Om die reden gaan wij ook www.heerlijkeontmoetingen.nl niet meer gebruiken.
De toeristisch-recreatieve website van het Land van Cuijk is voortaan te vinden via www.visitlandvancuijk.nl. Die url gebruiken we overigens al enige tijd in onze communicatiemiddelen.

Toeristische informatie in jachthavens

Afgelopen week is in het clubgebouw van de verenigingsjachthaven in Boxmeer een display met toeristisch-recreatieve informatie over het Land van Cuijk geplaatst. In de jachthaven meren regelmatig passanten aan, die daar een of meerdere dagen blijven liggen. Om hen te enthousiasmeren om ook het achterland (Maasheggen, De Vilt, Boxmeer of, verder weg, Overloon, Cuijk, Verborgen Raamvallei of Sint Anthonis) te bezoeken, wordt informatie geboden over wat er in het Land van Cuijk te beleven valt.
Binnenkort wordt eenzelfde display geplaatst in het clubgebouw van watersportvereniging Kraaijenbergse Plassen. Ook de Cuijkse jachthaven heeft aanlegplaatsen voor passanten.
De passanten, die aanmeren in de jachthaven van Grave, kunnen voor meer informatie over wat er in de regio te doen is, terecht bij het tegenover de jachthaven gelegen toeristisch ontmoetingspunt in Catharinahof.

Fietsroutes Een Goei Leven Beleven

In het weekeinde van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni vindt in het Land van Cuijk het evenement Een Goei Leven Beleven plaats. Op meer dan twintig locaties vinden ruim 30, voor het publiek toegankelijke, activiteiten plaats. Voor sommige activiteiten zoals diners moet (uiteraard) worden betaald, andere zijn gratis.
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft twee fietsroutes uitgezet, waarbij een aantal evenementenlocaties wordt aangedaan. De beide routes hebben een lengte van 37 kilometer en zijn uitgezet via het bestaande fietsknooppuntensysteem.
De route van zaterdag 29 juni loopt door het noordelijke deel van het Land van Cuijk en gaat onder meer langs het Goei Beleven Festival bij De Zoete Geest in Linden, door de vestingstad Grave waar op dat moment de deelnemers aan de Zuiderwaterlinie Expeditie feestelijk worden onthaald en via het centrum van Mill. In Mill wordt op die zaterdag onder meer een foodmarkt, met muziek en kunst, georganiseerd.
Op zondag 30 juni kan een rondje in het zuidelijke deel worden gefietst. De deelnemers worden uitgenodigd om af te stappen bij onder meer de Boerenmarkt in Sint Anthonis, de sfeermarkt Lekker Loën in Overloon en de prikkelarme kermis in Boxmeer.
De fietsroutes zijn terug te vinden op https://www.eengoeilevenbeleven.nl/fietsroutes.
Het RBT gaat de routes in de komende weken promoten via de sociale media (Groeten uit Land van Cuijk). Ook Routes in Brabant en Route.nl gaan de eenmalige routes onder de aandacht van hun volgers brengen.

Oproep deelnemers Pluk & Oogstfeest

Op zondag 13 oktober wordt op en rond Kasteel Tongelaar in Mill het Pluk & Oogstfeest gehouden. Het Pluk & Oogstfeest is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste smaakmarkt van Zuid-Nederland en trekt duizenden bezoekers.
De organisatie heeft nog plek voor organisaties en ondernemers die aan de smaakmarkt willen deelnemen. Wie een mooi product heeft, dat past bij het doel van de smaakmarkt, kan contact opnemen met de organisatie via telefoonnummer 06-51000945 of via mail castle1@home.nl