Idee voor workshop Inspiratiedag?

In het najaar wordt voor het derde achtereenvolgende jaar een Inspiratiedag voor toeristisch-recreatieve ondernemers en organisaties gehouden.
Wij willen het programma wederom zoveel mogelijk afstemmen op waar de deelnemers behoefte aan hebben. Daarom onze oproep: welk onderwerp wil je graag besproken zien tijdens de komende Inspiratiedag? Waar wil je meer over weten?
Op basis van de suggesties die wij ontvangen gaan wij op zoek naar interessante sprekers, die meer kunnen vertellen over de voorgestelde thema’s – en zo een bijdrage kunnen leveren aan het vergroten van de kennis en inzichten van de deelnemers.  
Heb je een goed idee? Stuur dan een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl

Buitenlandse studenten op bezoek

Afgelopen week bezochten dertig studenten van het Delftse Institute for Water Education het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Zij deden een meerdaags (veld)onderzoek naar het ecosysteem in het gebied rond de Maas.
Om informatie te verzamelen voor hun onderzoek (‘Wetlands for Livehoods and Conservation’) hebben zij interviews afgenomen met een aantal stakeholders. Zo wilden zij ook  graag weten hoe toerisme en recreatie in het Land van Cuijk zijn georganiseerd en wat de relatie van toerisme is met onder meer de natuurwaarden in en de leefbaarheid van het gebied. Vrijdagmiddag hadden zes studenten en hun begeleider (uit Zambia, Uganda, Oostenrijk, Grenada, Colombia, Kenia en Mexico) daarover een gesprek met toeristisch manager Erik Jansen en met gastheer Antoine Achten van B&B De Kemp in Vortum-Mullem.
Wat het gesprek interessant maakte was dat de studenten ook minder voor de hand liggende vragen stelden, die Erik Jansen en Antoine Achten dwongen om weer eens stil te staan bij hoe en waarom ooit voor de huidige aanpakken en richtingen is gekozen.
Op basis van alle gesprekken die zij hebben gehouden, maken de studenten een eindrapport waarin onder meer wordt beschreven wat in hun ogen de ideale balans is tussen de wensen van de stakeholders en dat wat een gebied 'aankan'. Dat rapport wordt binnenkort gepresenteerd.

Rondje 33 in Land van Cuijk

Het Land van Cuijk kent één evenement dat alle 33 kernen aandoet: Rondje 33.
Op zondag 28 juli, daags voor Daags na de Tour, kunnen wielerliefhebbers het Land van Cuijk weer op de fiets verkennen. De deelnemers kunnen een keuze maken uit 80, 95 of 133 kilometer. Voor gezinnen en senioren, die het wat rustiger aan willen doen, is een route van 45 kilometer uitgepijld.
Rondje 33 start vanaf 8.00 uur bij Brasserie de Bock, Steenstraat Boxmeer. Het is ook mogelijk om in een van de andere kernen te vertrekken en bij de doortocht in Boxmeer de formaliteiten af te wikkelen. Aanmelden kan vooraf via e-mail info@toerclubboxmeer.nl.
Rondje 33 wordt georganiseerd door Toerclub Boxmeer en de Stichting Toerisme en Recreatie (STER)O. Meer info: http://www.toerclubboxmeer.nl/ rondje33

Herinnering: subsidie Brabant Remembers

Tot 7 augustus kunnen nog aanvragen worden ingediend voor een subsidie van de stichting Crossroads ’40-’45, de organisatie achter de campagne Brabant Remembers.
Brabant Remembers, de provincie Noord-Brabant en het vfonds willen de impact van de Tweede Wereldoorlog overdragen aan met name jongeren (18- 32 jaar) en de nieuwere generaties (met ouders die niet in Nederland zijn geboren). Dat doen zij door een innovatief cultureel programma te ontwikkelen, dat steeds een persoonlijk en levensveranderend verhaal als basis heeft.
Heb je een idee dat past binnen de subsidievoorwaarden? Dien dan voor 7 augustus een aanvraag in. De subsidievoorwaarden zijn te vinden op https://www.brabantremembers.com/voorwaarden-call4proposal/
Er kunnen alleen aanvragen ingediend worden voor projecten die in of na december 2019 van start gaan.