Doe met ons mee aan 50PlusBeurs!

Het Land van Cuijk presenteert zich van dinsdag 17 september tot en met zaterdag 21 september tijdens de 50PlusBeurs. De beurs vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk richt een volledig eigen stand in.
Wij bieden bedrijven en organisaties in het Land van Cuijk graag de kans om mee te liften op onze deelname aan de 50PlusBeurs.
Hoe u dat kunt doen leest u in deze speciale uitgave van de wekelijkse nieuwsbrief.

Feiten en cijfers over 50PlusBeurs

Waarom is deelname aan de 50PlusBeurs interessant voor het Land van Cuijk?
Onze regio focust zich al langer op 45/50 plussers die graag, ook in het voor- en najaar, een meerdaags bezoek aan het Land van Cuijk brengen om er te fietsen, te wandelen, een museum te bezoeken, bijzondere historische bezienswaardigheden te bekijken en/of te genieten van het gevarieerde landschap.
Dat is ook de doelgroep van de 50PlusBeurs. De organisatie verwacht dit jaar ruim 100.000 bezoekers. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers 61 jaar is, dat 57% vrouw en 43% man is en dat hun bezoek aan de beurs gemiddeld 5,5 uur duurt. De meeste bezoekers komen uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Utrecht en Gelderland. Zij geven aan vooral naar de beurs te komen voor informatie over vrije tijd en hobby (85%) en vakanties in Nederland (78%). Ook goed om te weten: van de uitgedeelde voordeelcheques wordt liefst 74% ook daadwerkelijk gebruikt.

Presentatie Land van Cuijk op beurs

De stand van het Land van Cuijk (3x2 meter) laat tijdens de 50PlusBeurs, aan de hand van foto’s en korte teksten, zien wat het Land van Cuijk bijzonder maakt én wat er te beleven valt. Om te accentueren dat het Land van Cuijk een aantrekkelijke fietsregio is, wordt, als blikvanger, een groen-witte Land van Cuijk Fiets in de stand geplaatst.
De ervaring leert dat veel beursbezoekers met volle tassen met folders en flyers naar huis gaan, maar dat een belangrijk deel daarvan niet of amper wordt gelezen.
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft daarom gekozen voor een andere, persoonlijkere aanpak.
De Land van Cuijkse beursvrijwilligers delen tijdens de beurs opvallend verpakte thee met kruiden uit het UNESCO-gebied Maasheggen uit, onder het motto ‘Kom eens proeven van het Land van Cuijk’. De Maasheggen-kruidenthee is eerder op de markt gebracht door Janneke Bergholtz van De Meerstoel in Sambeek. In overleg met Janneke wordt de verpakking aangepast (logo, kleur, aangepaste tekst) en krijgt het de kenmerkende Land van Cuijk-uitstraling.
De beursvrijwilligers gebruiken de overhandiging van de kruidenthee om een gesprek aan te knopen met de beursgangers en hen te overtuigen van een bezoek aan onze regio. We creëren daarmee twee momenten van aandacht voor het Land van Cuijk: op de beursvloer zelf en bij thuiskomst, als de beursbezoeker de meegekregen gadgets en folders doorneemt, Wij zijn ervan overtuigd dat het cadeautje, dat de Maasheggenkruidenthee is, minder snel wordt weggegooid dan een folder of een flyer. Sterker, wij hopen en verwachten dat veel bezoekers onder het genot van een kop kruidenthee geïnspireerd raken om meer te weten te komen over het Land van Cuijk.

Hoe kunt ú meedoen?

Op een van de zijden van de driehoekige verpakking komt, onder de kop ‘Smaakt het naar meer?’, een verwijzing naar speciale Land van Cuijkse aanbiedingen op de, nog te ontwikkelen, beurspagina www.visitlandvancuijk.nl/50plusbeurs.
Ondernemers en organisaties kunnen op deze beurspagina een exclusieve beursaanbieding plaatsen. Denk daarbij aan: korting op verblijf, 2e kopje koffie gratis, korting op toegangsprijzen, etcetera.
Het voordeel van deze aanpak is dat we kunnen volgen hoe vaak de pagina én de aanbiedingen worden bekeken – en daarmee ook het effect van onze gezamenlijke actie kunnen meten.
De stand van het Land van Cuijk-stand heeft géén mogelijkheden om folders van organisaties en ondernemers, anders dan het algemene promotiemateriaal van de regio Land van Cuijk, te verspreiden.

Wat kost deelname?

Met de beursdeelname, het ontwikkelen van de speciale beurspagina en het verzamelen, redigeren en plaatsen van de aanbiedingen zijn kosten gemoeid. Daarom wordt van de deelnemende ondernemers en organisaties een (solidariteits)bijdrage van € 100 gevraagd.
De kosten van de aanbieding, die de ondernemer doet, zijn uiteraard volledig voor zijn of haar rekening.

Deelnemen of meer weten?

Stuur een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl. Wij nemen vervolgens graag contact met u op om concrete afspraken te maken of uw vragen te beantwoorden.