Nieuwe fietskaarten Brabant

Routebureau Brabant, onderdeel van VisitBrabant én beheerder van het provincale knooppuntennetwerk, heeft nieuwe versies van de vier Brabantse fietskaarten uitgebracht. In deze fietskaarten zijn de wijzigingen van de knooppunten in de afgelopen twee jaar verwerkt. Een van de vier kaarten geeft een overzicht van alle knooppunten in Noordoost-Brabant, waaronder die in het Land van Cuijk.
Zoals voorgaande jaren is RBT Land van Cuijk bereid om, voor ondernemers en organisaties, de centrale inkoop van deze kaart te verzorgen. Gezamenlijke inkoop van de kaart levert een aantrekkelijke staffelkorting op – en daarmee voor de ondernemers meer marge op de verkoop van de kaarten.
De gezamenlijke inkoop geldt alléén voor kaarten, die géén onderdeel zijn van de omruilactie die hieronder wordt toegelicht. Om het administratief overzichtelijk te houden moet de omruilactie rechtstreeks door uzelf met VisitBrabant worden afgestemd. Heeft u niets om te ruilen en wilt u graag nieuwe fietskaarten van het Land van Cuijk bestellen? Dan kunt u de bestellingen daarvoor tot 9 augustus doorgeven via info@rbtlandvancuijk.nl. Daarna worden de kaarten besteld.

Omruilen van oude fietskaarten

VisitBrabant biedt ondernemers en organisaties, die eerder de eerste druk van de fietskaarten hebben aangeschaft, de mogelijkheid om deze om te ruilen voor de nieuwste druk. “Zo kunnen wij garanderen dat iedereen beschikt over de meest actuele fietskaarten”, aldus VisitBrabant.
Hoe werkt het?

Als alleen kaarten worden omgeruild, dan brengt VisitBrabant verzendkosten in rekening. Als ook nieuwe kaarten worden bijbesteld, komen de verzendkosten te vervallen. Voor de bijbestelling van nieuwe kaarten ontvangt u een factuur.
De oude fietskaarten kunnen -op eigen kosten- worden opgestuurd naar VisitBrabant Routebureau, ter attentie van Jetske van der Veen, Almijstraat 14, 5061 PA Oisterwijk
Eenmaal per week worden alle bestellingen verzonden. Deze omruilactie loopt tot en met 1 september 2019.

Nieuwe fietsroute Vortum-Mullem

Op 21 maart 1944 verongelukte RAF-piloot Peter Edward Raw met zijn jachtvliegtuig in de Maasheggen bij de Schutkooi in Vortum-Mullem. Dit jaar zou Peter Edward Raw 100 jaar zijn geworden. Om de oorlogsheld te eren is een fietsroute ontwikkeld, die niet alleen door de Maasheggen, maar ook langs een aantal oorlogsmonumenten, waaronder het monument voor Raw zelf, gaat. De route is 28 kilometer lang en start en eindigt bij MFA Knillus in Vortum-Mullem.
De route is te downloaden via https://www.route.nl/fietsroute/1092531/peter-edward-raw-fietsroute. De papieren kaart is verkrijgbaar bij MFA Knillus in Vortum-Mullem, restaurant Museumzicht in Overloon en bij Jan Hendriks, Grotestraat 16a in Vierlingsbeek.

Herinnering: deelname aan 50PlusBeurs

Vorige week hebben wij in een speciale uitgave van deze nieuwsbrief de mogelijkheden voor deelname aan de 50PlusBeurs uiteengezet. Het Land van Cuijk promoot zichzelf tijdens de beurs (17 tot en met 21 september in de Jaarbeurs in Utrecht) met een eigen stand. Onze beursvrijwilligers delen tijdens de beurs onder meer een ‘proefpakket’ van Maasheggen Kruidenthee uit. Op een van de zijde van de opvallende driehoekige verpakking wordt verwezen naar een webpagina, waar ondernemers uit het Land van Cuijk een aanbieding, gericht op 50-plussers die overwegen om onze regio te bezoeken, kunnen plaatsen.
Voor meer informatie zie https://www.rbtlandvancuijk.nl

Promotie Land van Cuijk in Frankrijk

Deze week vaart de Land van Cuijk Ballon boven Lorraine, een streek in het noordoosten van Frankrijk. Ballonvaarder Paschal Noor en zijn crew nemen deel aan het tiendaagse festival Grand Est Mondial Air Ballons. Het is met 1000 deelnemende ballonnen en naar verwachting 400.000 bezoekers een van de grootste ballonfestivals in Europa.
Wie weet moedigt de deelname van de opvallende, groen-witte Land van Cuijk Ballon de bezoekers van het festival aan om uit te zoeken waar het Land van Cuijk ligt en het op de lijst van interessante bestemmingen te plaatsen…