Nieuwe website Land van Cuijk

De toeristisch-recreatieve website van én over het Land van Cuijk is vernieuwd. De website www.visitlandvancuijk.nl, de opvolger van heerlijkeontmoetingen.nl, is gisteren online gegaan.
De consumentenwebsite geeft informatie over de toeristische bezienswaardigheden, activiteiten en verblijfsaccommodaties in het Land van Cuijk. De site is, zoals voorheen, verbonden aan het platform landvancuijk.nl en maakt ook gebruik van de faciliteiten, zoals de database, van landvancuijk.nl
De vernieuwing van de website is een coproductie van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk en Cybox.
Nog niet alle aanpassingen zijn doorgevoerd. Hier en daar moeten nog foto’s en teksten worden vervangen en verwijzingen worden geactualiseerd. In september/oktober worden bovendien bewegende beeld aan de website toegevoegd.

Wat is nieuw?

De nieuwe website gaat, meer dan zijn voorganger, uit van de actuele behoefte en het hedendaagse zoekgedrag van de (potentiële) bezoeker van het Land van Cuijk.
Bij de vernieuwing van de website zijn drie uitgangspunten gehanteerd:
1. de  website moet eenvoudig van opzet zijn, gemakkelijk te gebruiken én te begrijpen;
2. de website hoeft niet zo uitgebreid te zijn, maar wel kwalitatief betere, korte(re) teksten en meer beeld bieden;
3. veel gebruikers beslissen in een fractie van een seconde of zij het de moeite waard vinden om door te klikken. Dat betekent dat we hen in eerste instantie willen inspireren door rankings (top-10), opvallend beeld of prikkelende teksten. Als de bezoekers eenmaal op de website zijn, willen wij hen via een heldere navigatiestructuur leiden naar de informatie waar zij naar op zoek zijn.
Uiteraard is bij de vernieuwing van de website ook rekening gehouden met de beschikbare technische én budgettaire mogelijkheden.
Heb je tips of suggesties voor een verdere verbetering van onze website, laat het ons gerust weten via info@rbtlandvancuijk.nl Alle ideeën zijn welkom!

Ook LandvanCuijk.nl vernieuwd

Gelijktijdig met de toeristische website is ook het platform www.landvancuijk.nl, waar www.visitlandvancuijk.nl onderdeel van uitmaakt, in een nieuw jasje gestoken.
Het platform www.landvancuijk.nl is de laatste jaren enorm gegroeid. Niet alleen qua content, maar zeker ook qua bezoekersaantal. De website wordt nu wekelijks door meer dan 5000 bezoekers bekeken.
Door te spreken en vooral te luisteren naar de bezoeker heeft Cybox meer overzicht en logica weten te realiseren in de website. De filosofie achter het platform is onveranderd: samen zijn wij hét Land van Cuijk en samen hebben wij enorm veel te bieden.

Eigen etalage op website?

Ondernemers die zich eerder aan het platform www.landvancuijk.nl hebben verbonden, hebben een eigen ‘etalage’, waarmee ze prominent in beeld komen en eerder worden gevonden door de bezoekers.
De ondernemers die (nog) niet participeren worden wél op website vermeld, maar aanzienlijk minder prominent en uitgebreid.
Vindt u zich onderaan de pagina terug en wilt u ook liever met een etalage zichtbaar onder de rubriek van uw keuze? Dat kan. Een etalage kost slechts 10 euro per maand (op basis van een jaarabonnement).
Voor dat bedrag richt Cybox een pagina voor u in waarin u meerdere foto's kwijt kunt, een sprekende introductietekst, social media kanalen en web- en adresgegevens. De pagina wordt als etalage toegevoegd aan de rubrieken van uw keuze. Het draagt niet alleen bij aan uw online vindbaarheid, maar geeft de bezoeker ook de kans om direct(er) meer informatie in te winnen en waar mogelijk rechtstreeks te boeken.
Normaal gesproken kost de set up van een etalage €50,- maar deze komt te vervallen als u voor 1 november aansluit.

Evenementen in Land van Cuijk Agenda

Organiseert u een evenement, dat u graag in de agenda van het Land van Cuijk terug wilt zien? U kunt uw activiteit doorgeven via www.landvancuijk.nl/meedoen/evenement-aanmelden/ 
Het plaatsen van een agendabericht is altijd kosteloos, ongeacht of u wel of geen deelnemer bent.  De redactie van het platform Land van Cuijk beoordeelt alle aangeleverde agendaberichten en wanneer uw bericht aan de eisen voldoet, zoals een goede foto, wordt het online (Land van Cuijk Agenda en Land van Cuijk App) geplaatst. Eventueel komt uw bericht ook terug in de Land van Cuijk Nieuwsbrief, die door de redactie van het platform Land van Cuijk wordt samengesteld.
Meer informatie over deelnemen aan het Land van Cuijk kunt u opvragen via nieuws@landvancuijk.nl