Brabant behoort tot de topfietsregio’s van Nederland

De provincie wordt beoordeeld met 4,5 sterren in de onlangs gepresenteerde Kwaliteitsmonitor 2019 van het Landelijk Fietsplatform. Brabant scoort punten met haar heldere route-informatie en het betrouwbare fietsknooppuntennetwerk. Met de Kwaliteitsmonitor doet de onafhankelijke stichting Landelijk Fietsplatform onderzoek naar de kwaliteit van het recreatieve fietsnetwerk per provincie. Het onderzoek prikkelt regio’s om het recreatieve fietsen in Nederland naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen. Dat is in Brabant gelukt. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van Routebureau Brabant, beheerder van het fietsknooppuntennetwerk, en haar partners scoort Brabant een halve ster extra ten opzichte van de 4-sterrenbeoordeling van 2017. Provincies zijn net als eerdere jaren beoordeeld op de kwaliteit en randvoorwaarden van het fietsroutenetwerk (knooppunt- en langeafstandfietsroutes ofwel LF-routes). Met de 4,5 sterren mag Brabant zich tot de topklasse van fietsregio’s in Nederland rekenen, stelt het Landelijk Fietsplatform. 
Fietsers kunnen op de website http://www.routesinbrabant.nl hun eigen knooppuntroute plannen met behulp van een actuele, gratis routeplanner. Routebureau Brabant geeft daarnaast actuele fietskaarten uit. Zo ook van het Land van Cuijk. Deze zijn in onze regio verkrijgbaar bij diverse Toeristische Ontmoetingspunten en online via webshop.visitbrabant.com. 

Nieuwe Fietsknoopuntkaart Land van Cuijk. Uitgave juli 2019

Laat nieuwe routes controleren!

Toeristische ondernemers en organisaties ontwikkelen met regelmaat nieuwe fiets- en wandelroutes in het Land van Cuijk. Dat juichen we toe. Hoe gevarieerder het aanbod aan routes, hoe groter de kans dat fietsers en wandelaars besluiten om naar het Land van Cuijk te komen.
Wel geven wij graag twee tips mee:

 1. maak zoveel mogelijk, liefst uitsluitend, gebruik van bestaande knooppunten. De knooppunten worden niet alleen actief onderhouden, maar ook door anderen gebruikt, zoals het Routebureau Brabant (fiets- en wandelkaarten) en Route.nl
  De meeste actuele versie van het wandel- en knooppuntennetwerk staat op www.routesinbrabant.nl. Hierop kunt u via een kaart met knooppunten zelf routes samenstellen. Het aantal kilometers wordt voor u opgeteld.

 2. laat eventuele nieuwe routes controleren. Namens de gemeenten in het Land van Cuijk coördineert Kathy van Driel het knooppuntennetwerk in onze regio. Zij weet welke knooppunten er zijn en of er plannen zijn om nieuwe knooppunten toe te voegen dan wel oude te  vervangen. 
  Elke aanpassing in het knooppuntennetwerk heeft gevolgen; niet alleen voor de eigen routes, maar ook voor al bestaande routes. Laat daarom, ook om problemen achteraf te voorkomen, routes altijd checken! 
  Kathy is bereikbaar op mailadres K.vanDriel-Aben@boxmeer.nl

Nieuwe vakbeurs Duitsland in Kalkar: Welt der Freizeit

Omdat Duitse gasten voor het Land van Cuijk interessant zijn, wijzen wij u graag op een nieuwe beurs genaamd Welt der Freizeit.
Op 10 en 11 september a.s. vindt voor de eerste keer de belevingvakbeurs Welt der Freizeit georganiseerd. De Welt der Freizeit zal zich als nieuwe internationale vakbeurs onderscheiden door haar interactieve karakter en de vele demonstraties, zoals virtual reality. Beleef zelf wat uw gasten ook kunnen beleven en laat u inspireren door de nieuwste concepten. De beurs zal bezoekers uit het brede veld van de leisuresector trekken, maar ook voor partijen uit de zorg- en retailsector, gemeenten, en vastgoed zal de beurs veel te bieden hebben.

Waarom zijn Duitse gasten voor het Land van Cuijk interessant?

 • Het is een groeimarkt: Nord Rhein Westfalen heeft 18 miljoen inwoners. Het zijn vooral de inwoners van deze deelstaat die in Nederland op vakantie gaan.

 • ‚ÄčIn 2018 kende Nederland een toename van Duitse gasten met 10 %

 • Duitse gasten besteden meer: gemiddels € 442 pp per verblijf ( ter vergelijk Nederlanders: € 166)

 • Twee van de vijf Duitsers bezoeken Nederland met z'n tweeën én zonder kinderen. 

Dit gratis congres zal in het teken staan van  kansen in dag- en verblijfsrecreatie in de Grensregio. Echte ondernemers in Dag- Verblijfsrecreatie vertellen over hun bijzondere “attractie” en hun uitdaging op zoek naar meer buitenlandse gasten. Toeristen regio’s zijn als gebiedsregiseur verantwoordelijk voor samenwerking in promotie en marketing! Destinatie Marketing voor meer toeristen wordt steeds belangrijker in Euregio verband.
Meer informatie over deze beurs vindt u op: https://weltderfreizeit.de/nl/ 

Najaarscampagne Duitsland

Op donderdag 3 oktober wordt in Duitsland de dag van de Duitse Eenheid gevierd. Het is een officiële feestdag die door veel Duitsers wordt aangegrepen voor een korte vakantie ( shortbreak). Bij voorkeur in de Nederlandse grensstreek, ook al omdat op die dag veel winkels en bezienswaardigheden in Duitsland gesloten zijn. 

Het Land van Cuijk presenteert zich graag als een interessante shortbreak bestemming. In het bijzonder voor de inwoners van Nord Rhein Westfalen.

Het Regionaal Bureau voor Toerisme neemt daarom deel aan de special 'Reise in die Niederlande' met een halve pagina advertentie, die op zondag 22 september verschijnt in Welt am Sonntag. ( Vergelijkbaar met NRC, full size dagbladformaat, oplage 241.000). Daarnaast verschijnt er een redactioneel artikel in deze krant en combineren wij zelf deze pagina met een speciale landingspagina: http://www.visitlandvancuijk.com/nrw  waarop informatie te vinden is van deelnemende ondernemers. 

Hoe kunt ú meedoen?
Deelname houdt in:
- Vermelding in de advertentie dmv logo in afsluitende regel
- Vermelding in redactioneel artikel
- Vermelding op webpagina, evt. met aanbieding/kortingsactie
De kosten voor deelname bedragen € 295,-- 
Heeft u interesse? Stuur dan vóór 30 augustus een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl en wij nemen contact met u op.