Extra materialen voor Toeristische Ontmoetingspunten

De Belevingskaarten van de negen belangrijkste reisbestemmingen in het Land van Cuijk, uitgebracht door het Regionaal Bureau voor Toerisme in samenwerking met Cybox en Vita Magazine, vinden gretig aftrek. Een aantal van de 23 Toeristische Ontmoetingspunten heeft aangegeven niet alleen de kaarten van de eigen omgeving te willen uitgeven, maar ook de kaarten van andere reisbestemmingen.
Het RBT heeft voor deze Toeristische Ontmoetingspunten een display laten maken, waarin de negen kaarten op een overzichtelijke en samenhangende wijze worden gepresenteerd. De displays, ontworpen door Corn Reclame, worden deze en volgende week bezorgd bij de TOP’s die daar om hebben gevraagd.
Tijdens een evaluatiebijeenkomst eerder dit jaar is bovendien gevraagd om een overzichtelijke kaart van het Land van Cuijk. De kaart kan worden gebruikt om aan bezoekers uit te leggen waar in het Land van Cuijk wat te beleven valt. Ook deze kaarten zijn gereed en worden deze en volgende week verspreid.

Advertentiecampagne in Duitsland

Volgende week donderdag vieren onze oosterburen Fronleichnam, bij ons beter bekend als Sacramentsdag. Voor veel Duitsers is de feestdag reden om een korte vakantie of dagtrips te plannen, niet zelden over de grens. 
Komende zaterdag laten we via een grote advertentie in Niederrhein Nachrichten zien waarom het interessant is om eind volgende week een bezoek te brengen aan het Land van Cuijk.
Niederrhein  Nachrichten verschijnt in de gemeenten Kleve, Goch, Emmerich, Geldern, Kevelaer en Xanten en heeft een oplage van 150.000 exemplaren.
De eerder aangekondigde campagne, met de fietsbrug door het Oorlogsmuseum als belangrijke blikvanger, is als gevolg van de uitgestelde opening van de fietsbrug verschoven naar het najaar. 

Doe beroep op subsidie Brabant Remembers

Sinds vorige week kunnen lokale initiatieven, die laten zien wat de Tweede Wereldoorlog voor hun omgeving heeft betekend, wederom voor financiële ondersteuning terecht bij de provinciale organisatie Brabant Remembers. 
Aanvragen kunnen tot 7 augustus 2019 via deze link worden ingediend. Hier zijn ook de voorwaarden te vinden waaraan een aanvraag moet voldoen. De belangrijkste is dat alleen aanvragen kunnen worden ingediend voor projecten die vanaf december 2019 van start gaan.

Brabant Remembers: kansen voor verblijfsaccommodaties

Dit en komend jaar wordt herdacht dat Brabant -en daarmee ook het Land van Cuijk- 75 jaar geleden is bevrijd. De campagne Brabant Remembers vertelt 75 verhalen -voor elk jaar leven in vrijheid één- over de Tweede Wereldoorlog. De verhalen worden actief doorverteld en verspreid over Brabant om plekken te markeren waar het leven van personen ingrijpend is veranderd.
De campagne levert persaandacht en -zeer waarschijnlijk- ook extra bezoek aan Brabant op. Dit biedt kansen, onder meer voor verblijfsaccommodaties. Visit Brabant vertelt tijdens twee bijeenkomsten (maandagmiddag 24 juni in het museum Bevrijdende Vleugels in Best en donderdag 27 juni in het Stedelijk Museum in Breda) over de highlights van de campagne Brabant Remembers en hoeverblijfslocaties kunnen aanhaken op het thema.
Aanmelden voor een van deze bijeenkomsten kan via deze link.
Overigens is er ook in het Land van Cuijk veel aandacht voor de herdenking van de bevrijding. Kijk op www.landvancuijkremembers.nl

Foodtruck bij Cuijk Keigoed

Studenten van ROC De Leijgraaf in Cuijk bezoeken in de komende twee jaar met hun foodtruck evenementen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze.
De studenten stellen zelf hapjes samen van Duitse en Nederlandse lokale producten uit de zes gemeenten. Op die manier willen de zes gemeenten, die samen het grensoverschrijdende project Dynamic Borders dragen, de trots en kwaliteit van de
Nederlands-Duitse regio uitdragen. Op zondag 16 juni staat de foodtruck bij Cuijk Keigoed in het centrum van Cuijk. 
Als onderdeel van het project Dynamic Borders worden ook grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes ontwikkeld. Inmiddels zijn zes routes uitgegeven. In de komende maanden worden de overige vier routes verspreid via de bijna zeventig distributiepunten in  het gebied. Klik hier voor meer informatie over de routes.