Ook een Goei Leven Beleven?

Deze week wordt via regionale en sociale media een laatste boost gegeven aan de publiciteit over wat voor het Land van Cuijk een uniek evenement gaat worden: Een Goei Leven Beleven.
Uniek omdat niet eerder zoveel ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk hun krachten hebben gebundeld. Uniek ook omdat alle activiteiten die zij organiseren uitdrukking geven aan het gevoel van Een Goei Leven, dat zo kenmerkend is voor het Land van Cuijk.
In het weekeinde van 28, 29 en 30 juni 2019 worden op twintig locaties aan en op het water, in de bossen en op dorpspleinen meer dan dertig verschillende evenementen georganiseerd. Van muziek- en bierfestivals en foodmarkten tot nachtwandelingen, diners op pontveren, lichtkunst – en nog veel meer.
Mochten gasten, die komend weekeinde in het Land van Cuijk verblijven, interesse hebben om een of meer evenementen te bezoeken, wijs ze dan op het handzame tijdschema. Dat én meer informatie over Een Goei Leven Beleven is terug te vinden op www.eengoeilevenbeleven.nl

Pop-up fietsroutes Goei Leven Beleven

Het Goei Leven in het Land van Cuijk kan ook op de fiets worden beleefd. Voor zaterdag 29 en zondag 30 juni zijn fietsroutes uitgezet, die langs een aantal van de locaties van Een Goei Leven Beleven gaan. De routes hebben elk een lengte van 37 kilometer en zijn uitgezet via het fietsknooppuntensysteem.
De route van zaterdag 29 juni loopt door het noordelijke deel van het Land van Cuijk en gaat onder meer langs het Goei Beleven Festival bij De Zoete Geest in Linden, door de vestingstad Grave waar de deelnemers aan de Zuiderwaterlinie Expeditie feestelijk worden onthaald en via het centrum van Mill. In Mill wordt op die zaterdag onder meer een foodmarkt, met muziek en kunst, georganiseerd.
Op zondag 30 juni kan een rondje in het zuidelijke deel worden gefietst. De deelnemers worden uitgenodigd om af te stappen bij onder meer de Boerenmarkt in Sint Anthonis, de sfeermarkt Lekker Loën in Overloon en de prikkelarme kermis in Boxmeer.
Kijk voor de routebeschrijvingen op www.eengoeilevenbeleven.nl/fietsroutes

Presentatie Land van Cuijk Kroket

Afgelopen jaar heeft Boertel de Lamperse Hei in Wanroij de Land van Cuijk Burger op de markt gebracht. Tijdens de Inspiratiedag in november vorig jaar mocht initiatiefneemster Miriam van den Broek vertellen over hoe zij op dat idee is gekomen en hoe én met wie ze het heeft uitgevoerd.
Driekwart jaar later kan worden geconcludeerd dat de introductie van de Land van Cuijk Burger succesvol is verlopen. Het heeft Miriam van den Broek geënthousiasmeerd om nog twee Land van Cuijkse producten te bedenken én op de markt te brengen: de Land van Cuijk Kroket en de Land van Cuijk Bitterballen.
Op zaterdag 29 juni om 12.00 uur worden de twee nieuwe Land van Cuijk-producten gelanceerd op de Lamperse Hei, Lamperen 14 in Wanroij, in aanwezigheid van onder meer kok Martien Bos, initiatiefnemer van het Smaakcentrum Land van Cuijk.
Gelijktijdig wordt dan het bedrijfsbord van Land van Cuijk Boert Bewust onthuld.
Na de opening kunnen bezoekers een kijkje nemen in de stal en kunnen kinderen een leuke speurtocht doen.

Gezocht: bezorgvrijwilliger(s)

De twee medewerkers van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk rijden regelmatig door het Land van Cuijk om folders, routekaarten, displays of andere promotiematerialen te bezorgen bij de toeristisch-recreatieve ondernemers en organisaties in onze regio.
Hoewel het bezoek aan de ondernemers en de TOP’s een prima moment is om elkaar te spreken en te horen wat er speelt, doet het ook een groot beslag op onze beperkte tijd.
Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die bereid zijn ons af en toe te helpen. Uiteraard tegen vergoeding van de gemaakte onkosten.
Ben óf ken jij iemand die het leuk vindt om zo af en toe materialen te bezorgen bij ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk? Laat het ons dan weten op info@rbtlandvancuijk.nl Wij nemen graag contact op om nader kennis te maken.

Meer Duitse toeristen naar Land van Cuijk

Afgelopen week vierden onze oosterburen Fronleichnam, bij ons beter bekend als Sacramentsdag. Voor veel Duitsers was de feestdag reden om een korte vakantie of dagtrips te plannen. Via een advertentie (1/2 pagina) en een redactioneel artikel in de Niederrhein Nachrichten hebben we ze gewezen op wat er in het Land van Cuijk te beleven valt.
De advertentie en het redactionele artikel is verschenen in de edities Kleve, Goch, Emmerich, Geldern, Kevelaer en Xanten, met een totale oplage van 150.000 exemplaren.
In september volgt een tweede, grotere campagne, gebouwd rond de Dag van de Duitse Eenheid (donderdag 3 oktober). Omdat op de Dag van de Duitse Eenheid in Duitsland veel winkels en attracties gesloten blijven, steken veel Duitsers voor een of meerdere dagen de grens over. Met de dan geopende fietsbrug door het Oorlogsmuseum als belangrijke blikvanger willen wij het Land van Cuijk onder de aandacht brengen als een aantrekkelijke bestemming voor een dagje uit of een shortbreak.
De campagne wordt in de komende weken verder uitgewerkt. Ondernemers en organisaties die interesse hebben om op de campagne aan te haken krijgen daartoe de gelegenheid. Heb je op voorhand belangstelling om mee te doen of wil je meer weten, stuur dan een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl