Goei Leven Beleven

Het Land van Cuijk bruiste afgelopen weekeinde als zelden tevoren.
Op meer dan twintig locaties werden activiteiten georganiseerd onder de noemer ‘Een Goei Leven Beleven’. Ook elders vonden grote (onder meer Mandala Festival en Hippisch Festijn) en veel lokale evenementen plaats. Samen droegen zij er aan bij dat het Land van Cuijk zich opnieuw drie dagen lang kon profileren als een aantrekkelijke regio om te wonen én te vertoeven.
Om ook gasten van buiten de regio te interesseren om naar het Land van Cuijk te komen, zijn vorige week, aangejaagd door het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, nog drie acties uitgevoerd:

  • via een (bescheiden) betaalde Facebookcampagne is aandacht gevraagd voor Een Goei Leven Beleven en de twee fietsroutes die langs een aantal evenementlocaties gingen. De vierdaagse campagne is uitgezet in Nijmegen/Arnhem, Den Bosch, Eindhoven, Venlo en de kop van Noord-Limburg en is bijna 20.000 keer gezien. In totaal is er bijna driehonderd keer geklikt op de link die leidde naar meer informatie over de fietsroutes;

  • Route.nl heeft vorige week woensdag een speciale nieuwsbrief gemaakt over Een Goei Beleven. Daarin werden uiteraard ook de fietsroutes benoemd. De nieuwsbrief is verspreid onder 185.000 abonnees;

  • tot slot heeft ook Routes in Brabant, onderdeel van VisitBrabant, via zijn kanalen de fietsroutes en Een Goei Leven Beleven gepromoot. Hoeveel geïnteresseerden daarmee zijn bereikt is (nog) niet bekend, maar gelet op het aantal volgers van de kanalen van Routes in Brabant moeten dat er ook duizenden zijn geweest.

Uiteraard zijn niet alle ontvangers van de nieuwsbrieven en de sociale mediaberichten afgelopen weekeinde in het Land van Cuijk geweest, maar al deze extra én speciale aandacht voor het Land van Cuijk leidt er wel toe dat de onze regio (nog) meer bekendheid krijgt bij toeristen en recreanten! ( Foto links: Mill, door Kristel Beelen. )

Bijdrukken Belevingskaarten en fietskaarten

De belangstelling voor de Belevingskaarten van de negen reisbestemmingen in het Land van Cuijk is zó groot, dat we hebben besloten om voor in ieder geval vier kaarten extra exemplaren te laten (bij)drukken. Het gaat om de Belevingskaarten van Maasheggen, Kraaijenbergse Plassen, Romeins Cuijk en Heerlijkheid Boxmeer. Van de overige kaarten hebben we vooralsnog voldoende voorraad. Wil je kaarten bijbestellen, neem dan contact op via info@rbtlandvancuijk.nl
Ook de grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gaan als warme broodjes over de toonbank. In eerste instantie was het de bedoeling om 5.000 kaarten per route te laten drukken, maar in samenspraak met de projectorganisatie Dynamic Borders is besloten om de oplage van de tweetalige kaarten te verhogen naar 10.000 exemplaren.
Dezer weken wordt hard gewerkt aan de laatste vier kaarten. De verwachting is dat ze in de tweede helft van juli gereed zijn. Kort daarna komen ook de vernieuwde versie van de website dynamicborders.eu, met downloads van de routes, en een overzichtskaart met alle tien routes beschikbaar.

Workshop subsidie Brabant Remembers

Sinds kort kan opnieuw subsidie worden aangevraagd voor projecten die stilstaan bij de herdenking van 75 jaar bevrijding én passen binnen het programma Brabant Remembers. Om aanvragers wegwijs te maken in de subsidievoorwaarden en hen te helpen een goed projectplan te maken wordt op maandag 8 juli een workshop georganiseerd. De workshop vindt plaats in de LocHal in Tilburg en begint om 19.00 uur. Aanmelden kan via https://www.brabantremembers.com/workshop-call-for-proposal/
Op het programma staan onder meer de volgende onderwerpen:

  • Hoe kan ik mijn plannen goed op papier uitleggen?

  • Hoe stel ik een goede begroting samen?

  • Op welke punten wordt de aanvraag beoordeeld?

Voorwaarde voor het verkrijgen van een subsidie is dat de projecten na december 2019 worden uitgevoerd. De projecten moeten uiterlijk 7 augustus zijn aangemeld. Voor meer informatie zie https://www.brabantremembers.com/call4proposal/

Niederrheinische Radwandertag door regio

Op zondag 7 juli vindt de 28ste editie van de Niederrheinischer Radwandertag plaats, een gratis fietsevenement dat deelnemers kennis laat maken met fietsroutes aan de Nederlandse én Duitse kant van de grens. In Nederland zijn zes startpunten, onder meer in Overloon (pannenkoekenhuis/restaurant Museumzicht; route 19) en in Boxmeer (Brasserie de Bock; route 25).  Route 19 is bijna 60 kilometer lang en gaat onder meer door Vierlingsbeek, Overloon, Bergen en Blitterswijck, route 25 volgt onder meer het fietspad door de Maasheggen van Vierlingsbeek naar Cuijk. Het fietsevenement start om 10.00 uur.
Op https://niederrhein-tourismus.de/radwandertag/ is meer informatie te vinden over de Niederrheinische Radwandertag, met kaarten van alle routes en de brochure. Hier kunnen ook de routes worden gedownload als pdf en gpx.