Land van Cuijk als voorbeeld

De toeristische samenwerking binnen het Land van Cuijk werd afgelopen donderdag als inspiratie gebruikt tijdens een congres over vrijetijdseconomie in Spijkenisse. Het congres werd georganiseerd door provincie Zuid-Holland en de gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en had als doel om ondernemers, organisaties en gemeentebesturen in Zuid-Holland te laten zien waar toeristische kansen liggen en hoe ze die kunnen verzilveren.
Toeristisch manager Erik Jansen van het Regionaal Bureau voor Toerisme was uitgenodigd om uit te leggen wat in de afgelopen vijf jaar is gedaan om het Land van Cuijk meer bekendheid te geven. Hij schetste tijdens zijn workshop onder meer hoe het toeristisch speelveld in het Land van Cuijk is samengesteld, wat de rol van het Regionaal Bureau voor Toerisme daarin is, welke activiteiten zijn opgestart én welke lessen uit de eerste vijf jaar van samenwerking kunnen worden getrokken. De workshop werd bijgewoond door vijftig belangstellenden. Zij hadden na afloop veel vragen, vooral over hoe je ondernemers meer betrokken krijgt bij het gezamenlijk ontwikkelen van toeristische producten en het promoten van de eigen regio.
Het Land van Cuijk was overigens de enige regio die gevraagd was een presentatie te verzorgen. Andere sprekers waren onder meer het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), het Erfgoedhuis Zuid-Holland, Staatsbosbeheer en de bureaus Insiders en Identity Matching.

Vernieuwde website in ontwikkeling

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van de consumentenwebsite van toeristisch Land van Cuijk (www.visitlandvancuijk.nl). De zoekstructuur van de website wordt vereenvoudigd, de teksten geactualiseerd, rubrieken worden waar nodig geschrapt of aangevuld en afbeeldingen worden vervangen.
De verwachting is dat de nieuwe website in juli online gaat. 

Documentaire over Zuiderwaterlinie

Afgelopen zondag heeft Omroep Brabant de eerste van vijf afleveringen van een documentairereeks over de Zuiderwaterlinie uitgezonden. Bjorn van der Doelen en Imme Steinmann reizen in 5 afleveringen langs de eeuwenoude vestingsteden en nemen de kijkers mee van de geschiedenis tot en met het heden. Historie, cultuur en natuur worden gecombineerd in prachtige beelden. Kaarten komen tot leven, verhalen tot hun recht en personen aan het woord.Elke zondag wordt om 17.30 uur een nieuwe aflevering uitgezonden. De uitzending van afgelopen zondag is terug te vinden via  https://www.omroepbrabant.nl/tv/programma/993/Zuiderwaterlinie/aflevering/3017216

Promotiemateriaal nodig?

Raakt u door uw voorraad aan promotiemateriaal over het Land van Cuijk heen? Heeft u behoefte aan meer magazines, Fiets- en Wandelboekjes en/of Belevingskaarten? Neem dan altijd eerst contact op met het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, via info@rbtlandvancuijk.nl Aan de hand van uw specifieke wensen kunnen er afspraken worden gemaakt over hoe en wanneer de materialen worden geleverd.
Heeft u nog een voorraad aan promotiemiddelen staan, die u verwacht niet nodig te hebben? Neem dan ook contact met ons op. Wij zorgen er dan voor dat uw voorraad wordt herverdeeld onder andere toeristische ondernemers en organisaties.