Fietsbrug Oorlogsmuseum open

Afgelopen week is de fietsbrug in het Oorlogsmuseum Overloon in gebruik genomen. Het Oorlogsmuseum is daarmee het eerste museum ter wereld waar je dwars doorhéén kunt fietsen.
De fietsbrug wordt in maart 2020 officieel geopend. De periode tot aan de officiële opening in maart wordt gebruikt als testperiode.
De permanente fietsbrug maakt onderdeel uit van de fietsroute 'Aan de andere kant' die het museum verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de buurt. Vanaf de brug hebben fietsers zicht op de Tweede Wereldoorlog-collectie, die uit meer dan honderd militaire voertuigen en kanonnen bestaat. De fietsbrug is 90 meter lang en ligt op drie meter hoogte. De fietsbrug is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.30 uur.

Das Leisure Ondernemersfestival

VisitBrabant organiseert op dinsdag 19 november een groot festival voor ondernemers in de Brabantse vrijetijdssector. Tijdens Das Leisure Ondernemers Festival wordt bijzondere aandacht besteed aan de Duitse gast. Steeds meer Duitse gasten weten Brabant te vinden en dat is goed nieuws. Ze besteden niet alleen veel meer dan Nederlandse gasten, ze zijn bovendien erg loyaal.
Kijk op https://partners.visitbrabant.com/acties/ondernemersfestival voor het programma. Aanmelden kan ook via deze site.
Het festival vindt plaats in De Koepel in Breda en begint om 14.30 uur. Deelname is gratis. Op de eerdergenoemde site staat ook een lijst met de bedrijven en organisaties die al zijn aangemeld.

Presentatie stichting GravePromotie

Op woensdagavond 2 oktober wordt de stichting GravePromotie officieel gepresenteerd. De bijeenkomst vindt plaats in Catharinahof in Grave en begint om 20.30 uur.
“Grave streeft naar een grotere bekendheid en wil daarmee meer bezoekers en klanten trekken, die meer besteden. Wij zijn blij dat Grave Promotie zich als nieuwe stichting bezig gaat houden met het vermarkten van Grave en haar kerkdorpen”, aldus wethouder toerisme en recreatie, Rick Joosten.
GravePromotie biedt onder meer ondersteuning aan al hetgeen er door vrijwilligers, bedrijven en andere organisaties al georganiseerd wordt om Grave op de kaart te zetten. De stichting GravePromotie geeft woensdagavond een nadere toelichting op hun doel en werkzaamheden.
Iedereen die zich betrokken voelt bij toeristische, culturele en promotionele activiteiten in de gemeente Grave is van harte welkom. Aanmelden voor deze avond kan via info@gravepromotie.nl.