Lezersprijsvraag Niederrhein Nachrichten

Het Regionaal Bureau voor Toerisme blijft het Land van Cuijk actief promoten in Nord-Rhein Westfalen. Nadat eerder dit jaar werd deelgenomen aan de Touristikmesse in Kalkar en twee weken geleden een paginagrote advertorial werd geplaatst in de reisspecial van Welt am Sonntag, wordt nu samen met Niederrhein Nachrichten (totale oplage 300.000 exemplaren) een lezersprijsvraag voorbereid.
In de komende lezersprijsvraag wordt hetzelfde arrangement aangeboden als eerder in de advertorial in Welt am Sonntag: een tweedaags bezoek aan het Land van Cuijk voor twee personen, met onder meer toegang tot het Zoo Parc en het Oorlogsmuseum in Overloon.
De lopende campagne in Nord-Rhein Westfalen wordt mede mogelijk gemaakt door Hotel Van der Valk in Cuijk, City Resort Hotel in Mill, Gastenverblijf Brembroeken in Vortum-Mullem, Maasheggen UNESCO, de centrumondernemers in Boxmeer, het Oorlogsmuseum Overloon en Zoo Parc Overloon.

Workshops Maasheggenvlechten

Stichting Landschapsbeheer Boxmeer en De Meerstoel in Sambeek organiseren op zaterdag 12 oktober, zondag 27 oktober, zondag 10 november en zaterdag 23 november workshops Maasheggenvlechten. Onder leiding van een ervaren vlechter wordt een heg gevlochten en wordt uitleg gegeven over wat het UNESCO-gebied zo bijzonder maakt.
De workshops beginnen steeds om 13.00 uur. De kosten bedragen € 21,50 per persoon, inclusief wat lekkers bij de start, een kop soep na afloop en een bijdrage aan stichting Landschapsbeheer Boxmeer. Aanmelden en meer informatie via www.meerstoel.nl/maasheggenvlechten

Lezerswandelingen Nederlands Dagblad

Het Nederlands Dagblad organiseert al jaren groepswandelingen. Binnenkort worden ook twee wandelingen in het Land van Cuijk gehouden. De wandelingen hebben ‘bevrijding’ als thema. 
Op zaterdag 16 november worden belangstellenden rondgeleid in en rond Overloon, op vrijdag 13 december staat een rondwandeling in Grave op het programma.
De kosten bedragen € 10 per persoon, per wandeling, exclusief lunchkosten.
Voor meer informatie en aanmeldingen zie https://www.nd.nl/wandelingen

Pluk & Oogstfeest in Mill

Komende zondag 13 oktober wordt in en rond Kasteel Tongelaar het jaarlijkse Pluk & Oogstfeest gehouden. Het Pluk & Oogstfeest is een gratis toegankelijk, culinair herfstfestival met tal van educatieve activiteiten. Het is ook de grootste Smaakmarkt van het Zuiden. Aan het festival nemen veel ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk deel. Het is daarmee een uitstekend voorbeeld van hoe samenwerking kan zorgen voor een onderscheidend, regionaal evenement.
Het festival biedt eerlijk en lokaal eten, workshops zoals outdoor cooking en foodfotografie, het neusje van de zalm op het gebied van ambachtelijke producten en een Biergaarde en Kooktheater. Kinderen mogen zelf appels plukken, moes maken, tarte tatin bakken in het historische bakhuisje of natuurknutselen.