Samenwerking bij vervoer van gasten

Sinds enkele jaren vindt in het derde weekeinde van juli op het vliegveld van Weeze het meerdaagse festival Parookaville plaats. Parookaville is het grootste electronic music festival van Duitsland.
Een aantal bezoekers van het festival overnacht in die periode bij verblijfsaccommodaties in het Land van Cuijk. Een van die accommodaties is B&B De Kemp in Vortum-Mullem. Eigenaar Antoine Achten wil graag nagaan of het zinvol en mogelijk is om, als extra service, vervoer van en naar Weeze aan te bieden aan de gasten. 
Het aanbieden van groepsvervoer is voor veel ondernemers alleen interessant als meerdere accommodatiehouders dezelfde behoefte voelen en bereid zijn om samen te werken.
Daarom de oproep van Antoine: wie heeft in die periode ook gasten van Parookavillen en ziet kansen in het aanbieden van gezamenlijk vervoer? Neem in dat geval contact op met Antoine via info@dekemp-vortum.nl of met ons via info@rbtlandvancuijk.nl. Ook als je in algemene zin geinteresseerd bent in samenwerking bij vervoer van gasten, kun je dat bij ons kenbaar maken.

Fiets- en Wandelboekjes over?

De belangstelling voor de Fiets- en Wandelboekjes is zo groot geweest dit jaar, dat we bijna door onze voorraad van 10.000 exemplaren heen zijn.  Met het oog op de najaarsbeurzen en -evenementen, waar ondernemers uit onze regio aan deelnemen en waar ze graag Fiets- en Wandelboekjes willen uitgeven, doen wij een oproep: heb je nog een voorraad aan Fiets- en Wandelboekjes liggen en verwacht je die dit jaar niet meer uit te geven, laat het ons weten via info@rbtlandvancuijk.nl. Wij gaan ze vervolgens herverdelen onder de ondernemers die naar beurzen en evenementen gaan.

Laat nieuwe routes controleren !

Toeristische ondernemers en organisaties ontwikkelen met regelmaat nieuwe fiets- en wandelroutes in het Land van Cuijk. Dat juichen we toe. Hoe gevarieerder het aanbod aan routes, hoe groter de kans dat fietsers en wandelaars besluiten om naar het Land van Cuijk te komen.
Wel geven wij graag twee tips mee:

  1. maak zoveel mogelijk, liefst uitsluitend, gebruik van bestaande knooppunten. De knooppunten worden niet alleen actief onderhouden, maar ook door anderen gebruikt, zoals het Routebureau Brabant (fiets- en wandelkaarten) en Route.nl
    De meeste actuele versie van het wandel- en knooppuntennetwerk staat op www.routesinbrabant.nl. Hierop kunt u via een kaart met knooppunten zelf routes samenstellen. Het aantal kilometers wordt voor u opgeteld.
  2. laat eventuele nieuwe routes controleren. Namens de gemeenten in het Land van Cuijk coördineert Kathy van Driel het knooppuntennetwerk in onze regio. Zij weet welke knooppunten er zijn en of er plannen zijn om nieuwe knooppunten toe te voegen dan wel oude te vervangen. 
    Elke aanpassing in het knooppuntennetwerk heeft gevolgen; niet alleen voor de eigen routes, maar ook voor al bestaande routes. Laat daarom, ook om problemen achteraf te voorkomen, routes altijd checken! 
    Kathy is bereikbaar op mailadres K.vanDriel-Aben@boxmeer.nl

Fietsers besteden meer in Brabant

Fietsers in Brabant stoppen meer dan gemiddeld bij een horecagelegenheid en zijn bovengemiddeld tevreden over het aantal horecapunten onderweg. De bestedingen per recreatieve fietstocht liggen in Brabant met € 4,50 per activiteit, ruim 1/3e hoger dan het landelijk gemiddelde van € 3,30. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde Provinciale Rapportage Recreatief Fietsen Noord-Brabant 2019.
Volgens het rapport zijn in 2018 in Brabant 28,6 miljoen recreatieve fietstochten ondernomen, 15% van alle recreatieve fietstochten die in Nederland worden gemaakt. Alleen in Zuid-Holland wordt meer gefietst, maar deze provincie heeft dan ook meer inwoners.
In de Kwaliteitsmonitor 2019 van het Landelijk Fietsplatform scoort de kwaliteit van het recreatieve aanbod voor fietsers in Brabant een uitstekende 4,5 sterren. 
Het Routebureau Brabant, de beheerder van het Brabantse fietsknooppuntennetwerk, zet de komende jaren met haar partners (waaronder het Land van Cuijk) in op het op peil houden van de kwaliteit van Brabantse fietsknooppuntroutes, om uiteindelijk zo de maximale score van 5 sterren te kunnen bereiken.