Land van Cuijk herdenkt bevrijding

In de komende maanden wordt op veel plaatsen herdacht dat 75 jaar geleden het zuiden van Nederland is bevrijd. Afgelopen zaterdag werd met een ceremonie in Terneuzen het landelijke startsein gegeven voor het herdenkingsjaar.
Ook in het Land van Cuijk wordt uitvoerig stilgestaan bij de herdenking van de bevrijding. Op de speciale website www.landvancuijkremembers.nl wordt een overzicht gegeven van de activiteiten, tentoonstellingen, theatervoorstellingen, evenementen en extra openstellingen van musea en routes in het najaar van 2019 en het voorjaar van 2020. Op de website staan ook arrangementen en fiets- en wandelroutes en is een kaart opgenomen met de belangrijkste bezienswaardigheden die een relatie hebben met het oorlogsverleden van het Land van Cuijk.
Is uw activiteit nog niet opgenomen in de agenda of heeft u andere, interessante toevoegingen voor de webpagina? Laat het ons weten via info@rbtlandvancuijk.nl

Relatiekaarten voor 50PlusBeurs

Zoals eerder gemeld neemt het Land van Cuijk deel aan de 50PlusBeurs. De beurs vindt plaats van 17 tot en met 21 september in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Via de organisatie van de beurs hebben wij 20 relatiekaarten beschikbaar gekregen. Heeft u interesse om de beurs te bezoeken, dan kunt u gratis toegangskaarten (maximaal 2 pp) aanvragen door voor 9 september een mail te sturen naar info@rbtlandvancuijk.nl
Op = op én wie het eerst komt wie het eerst maalt!

Open Monumentendagen in Grave

’75 Jaar Market Garden’ is het thema van de Open Monumentendagen op 14 en 15 september in Grave. Van 12.00 tot 17.00 uur worden tal van activiteiten georganiseerd in Gassel, Escharen, Velp en Grave. Zo kunnen het Graafs Museum, de Gildekamer van het Cloveniersgilde, de kloostertuin van het Emmausklooster in Velp en kerken in Gassel, Escharen en Grave worden bezocht. Daarnaast vaart er in dat weekeinde een pontje naar de overkant van de Maas (en terug).
Het volledige programma is te vinden bij alle opengestelde monumenten, diverse ondernemers in het centrum en Tourist Information, Hoofdwagt 2 in Grave.

Ballonvaart met prijswinnaars

Afgelopen najaar is tijdens de Gezondheidsbeurs een prijsvraag gehouden, waarbij tweemaal twee vaarten met de Land van Cuijk Ballon zijn verloot. Uit de liefst 334 inzendingen werden twee winnaars getrokken: Karin van de Heuvel uit Rijkevoort en Marieke van Driel uit Cuijk.
De beide winnaars hebben er even op moeten wachten, maar afgelopen vrijdag beleefden zij hun luchtdoop. Karin (met haar moeder) en Marieke (met haar echtgenoot) hebben een mooie ballonvaart over het Land van Cuijk gemaakt. Zij stegen op in Mill en landden uiteindelijk in Sint Agatha.

'Broertje' voor Land van Cuijk Ballon

De Land van Cuijk ballon heeft er een broertje bij. Tijdens het Ballonfestival in Grave werd de modelballon gepresenteerd. Met de kleinere ballon wordt het Land van Cuijk gepromoot tijdens evenementen, beurzen en ballonfestivals. 
De modelballon wordt gevaren door Twan van de Camp. Hij is te volgen via de Facebookpagina Ballonwereld.nl  
Benieuwd naar hoe het opstijgen en landen van de modelballon er uitziet? Klik hier