Promotiefilm toerisme Land van Cuijk

Afgelopen vrijdag zijn opnames gemaakt voor een promotiefilm over het Land van Cuiijk. De film laat zien waarom het voor toeristen interessant is om onze regio te bezoeken. 
Filmer Nick de Graaf van De Blauwe Graaf schoot beelden in de Maasheggen tussen Cuijk en Boxmeer, bij Kasteel Tongelaar in Mill, bij Natuurpoort De Heksenboom in Sint Anthonis, in het Oorlogsmuseum in Overloon, in de historische stad Grave en het bezoekerscentrum Zuiderwaterlinie en op de Kraaijenbergse Plassen. Nick werkte bij de opnames samen met twee ambassadeurs van het Land van Cuijk (Rudy en Arianne), die graag eenmalig de rol van acteur op zich namen.
De promotiefilm wordt in het komende jaar ingezet tijdens beurzen, evenementen en andere podia waar het Land van Cuijk onder de aandacht wordt gebracht. Daarnaast worden enkele beelden gebruikt voor de website visitlandvancuijk.nl. De huidige foto in de header van de website wordt binnenkort vervangen door bewegend beeld.
Wanneer de promotiefilm voor het eerst wordt ingezet, is nog niet bekend. Meer informatie daarover volgt later.

Voorbereidingen voor 50PlusBeurs

Deze week worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de deelname van het Land van Cuijk aan de 50PlusBeurs. De beurs vindt plaats van 17 tot en 21 september in de Jaarbeurs in Utrecht. De organisatie verwacht meer dan 100.000 belangstellenden.
Afgelopen week zijn enkele vrijwilligers druk bezig geweest om, samen met bedenkster Janneke Bergholtz van De Meerstoel in Sambeek, de Land van Cuijkse kruidenthee (met kruiden uit het UNESCO-gebied Maasheggen) in te pakken. In totaal worden tijdens de beurs 1500 verpakkingen met kruidenthee uit het Land van Cuijk uitgegeven. 

Tweewekelijkse column in De Stier

Komende vrijdag verschijnt de eerste uitgave van een nieuwe lokale krant in Cuijk, De Stier.
Toeristisch manager Erik Jansen van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk is gevraagd om tweewekelijks een column te schrijven over, voor onze regio relevante, ontwikkelingen op het gebied van toerisme. 
Hij heeft graag aan dat verzoek voldaan. De Stier kan een interessant platform zijn om aan een groter publiek uit te leggen wat er op gebied van toerisme en recreatie al gebeurt, welke kansen er liggen en hoe de balans tussen meer bezoekers en behoud van de leefbaarheid wordt bewaakt. 
Dat laatste is een actueel onderwerp. Zo is afgelopen week een rapport verschenen van de Raad voor de Leefomgeving, waarin de vraag ‘hoe kan worden gestuurd op een gebalanceerde groei van het inkomende en binnenlandse toerisme in Nederland, waarbij de economie, de samenleving en de leefomgeving met elkaar in samenhang worden bekeken’ aan de orde komt.

Bevrijding van Grave wordt nagespeeld

Op 20 september wordt op de Markt in Grave de bezetting en bevrijding van het vestingstadje nagespeeld. In een ‘Passion-achtige, real-live voorstelling’ nemen meer dan 120 figuranten, muzikanten en re-enactors de toeschouwers terug naar Grave in de Tweede Wereldoorlog. ‘Cider White CP’ wordt een spectaculaire en indringende manifestatie, vol symboliek, actie, muziek en licht. De voorstelling begint om 20:30 uur en duurt tot 22:15 uur. Voorafgaand (vanaf 19.00 uur) brengt de Thompson Bridge Band de toeschouwers al in de juiste sfeer.
Voor wie er niet bij kan zijn: Omroep Land van Cuijk zendt het gehele festijn live uit op Ziggo kanaal 40 en KPN kanaal 1475.
Weten hoe ook elders in het Land van Cuijk 75 jaar bevrijding wordt herdacht? Kijk op www.landvancuijkremembers.nl