Mooie kleuren

Nazomeren. Oftewel: nog even genieten van de laatste zomerse dagen. Wist u dat deze periode ook wel Indian Summer of Oudewijven zomer wordt genoemd? What's in a name... Maar goed, wij maken ons op voor de herfst. Een kleurrijk bos, mooie mistnevels over het weiland en volop gezelligheid in huis. Ook dat is genieten!

Paarse heide

Het blijft een geweldig gezicht, die paarse deken. De nazomer wordt altijd ingeluid door een bloeiende Mookerhei. En zelfs na al die jaren krijgen wij daar geen genoeg van. Nog even en dan moeten we weer een jaar wachten. Alhoewel... ook zonder paarse gloed is de Mookerhei een prachtig gebied. Neem hier alvast een voorproefje en kies alvast een mooie wandelroute uit.
Trouwens: die torens op de achtergrond zijn de kerktorens van Cuijk. Vanuit ons park in Plasmolen even met de pont naar de andere kant van de Maas en je treft een levendig centrum met leuke winkels en sinds kort ook een bioscoop. Ook een goed idee voor een herfstachtige middag!

Rondje Nijmegen

Ook wij verkennen regelmatig de omgeving op de fiets. Onze meest recente tip: rondje Nijmegen. We parkeerden de auto bij het bekende en inspirerende Honig complex, staken met de fiets twee maal de Waal over en eindigden -uiteraard- met lekker eten en drinken. Bij Pacho, het bedrijf van Piet en Mariam die ook Grano in Plasmolen exploiteren. Echt een aanrader! 

Ons rondje in vogelvlucht:
Vanuit Honig door het nieuwe Waalhaven gebied. Leuk om te zien hoe deze buurt de afgelopen jaren verlevendigd is. Vervolgens via fietsbrug de Snelbinder naar de andere kant van de Waal en dan door Lent heen, parallel aan de Spiegelwaal. Voor de insiders: hier verrijst onder andere tijdens de Vierdaagse een strand met festivalterrein. Dan via de Waalbrug de Waal weer over steken. In de zomer kun je dan nog een tussenstop maken bij Cultureel Terras De Kaaij om daarna via de Waalkade te belanden bij de Hezelpoort. In de Lange Hezelstraat vind je Pacho, een Latijns-Amerikaanse foodbar. We hadden een heerlijke middag! 
 

Meer tips?

Wilt u weten wat er nog meer te beleven is in onze omgeving? Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze website. U kunt hier ook terecht om te kijken wanneer er nog bungalows vrij zijn of om te reserveren. Wij begroeten u graag!

Hartelijke groeten,

Gaby & William Meeussen