Frans van Schayik in bestuur RBT

Frans van Schayik is toegetreden tot het dagelijks bestuur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Hij volgt Jacqueline Le Grand op, die eerder dit jaar, vanwege haar verhuizing naar Nijmegen, besloten heeft te stoppen als bestuurslid.
Frans van Schayik leidt een handelsbedrijf in landbouwwerktuigen en is daarnaast voorzitter van onder meer het Museum voor Nostalgie en Techniek in Langenboom en de afdeling Mill van de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg.
Naast Frans van Schayik (secretaris) maken ook Antoine Walraven (voorzitter) en Joop Verbruggen (penningmeester) deel uit van het dagelijks bestuur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. In het algemeen bestuur hebben bovendien de voorzitters van de toeristisch-recreatieve platforms in het Land van Cuijk zitting.

Terugblik op 50PlusBeurs

De deelname van het Land van Cuijk aan de 50PlusBeurs mag als “een schot in de roos” worden beschouwd. Of, zoals een van de beursvrijwilligers het krachtig samenvatte: “Een drukbezochte beurs. Enthousiast publiek ook. Volgens mij meer bezoekers dan bij de Fiets- en Wandelbeurs en ook meer geïnteresseerden die gericht iets zoeken in het Land van Cuijk.”
Tijdens de vijf beursdagen passeerden meer 100.000 bezoekers de stand van het Land van Cuijk. Daar werden ze hartelijk welkom geheten door onze beursvrijwilligers, hoorden zij enthousiaste verhalen over het Land van Cuijk en kregen zij reisgidsen en fiets- en wandelboekjes mee. De belangstelling voor de fiets- en wandelboekjes was zelfs zo groot dat al na twee dagen een nieuwe voorraad naar de beurs moest worden gebracht.
Ook de doosjes met Maasheggenkruidenthee, in samenwerking met Janneke Bergholtz van De Meerstoel ontwikkeld, werden zeer gewaardeerd. De doosjes, waarvan er in totaal 1500 zijn uitgedeeld, werden gebruikt om gesprekken met de beursbezoekers te starten. Onder het motto ‘Dit smaakt naar meer…’
Op de kruidentheedoosjes stond ook een verwijzing naar een speciale website met beursaanbiedingen (https://www.landvancuijk.nl/50plusbeurs/) Zes bedrijven uit het Land van Cuijk hebben een aanbieding gedaan: B&B De Kemp, Gastenverblijf Brembroeken, Groepsaccommodatie D’n Twist, Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen, City Resort Hotel Mill en De Meerstoel.

Paginagrote promotie in Welt am Sonntag

Afgelopen zondag is in de gerenommeerde krant Welt am Sonntag paginagroot aandacht besteed aan de toeristische bezienswaardigheden in het Land van Cuijk. De pagina in Welt am Sonntag (250.000 abonnees in onze grootste groeimarkt Nord-Rhein Westfalen) bestond voor de helft uit twee redactionele artikelen en voor de andere helft uit een advertentie. De redactionele artikelen waren samengesteld door de redactie van Welt am Sonntag.
De campagne is mede mogelijk gemaakt door Oorlogsmuseum Overloon, Maasheggen UNESCO, Zoo Parc Overloon, Centrumondernemers Boxmeer, Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen, City Resort Hotel Mill en Gastenverblijf Brembroeken.
Onderdeel van de advertentie was de aankondiging van een prijsvraag, waarbij een tweedaags arrangement voor twee personen wordt verloot. Dezelfde prijsvraag wordt ook via de Niederrhein Nachrichten en de Facebookpagina Erlebe das Land van Cuijk gepromoot.

Week van de Toegankelijkheid

Van 7 tot en met 11 oktober vindt de landelijke Week van de Toegankelijkheid plaats.  Tijdens die week wordt extra benadrukt hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking kunnen meedoen aan onze samenleving.
Het motto van de Week is dit jaar ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt’ en raakt ook toeristische bedrijven en organisaties. Er wordt dit jaar bijzondere aandacht gevraagd voor ‘toegankelijk recreëren’. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de toegankelijkheid van natuurgebieden, musea, pretparken, monumenten, theaters en evenementen. Nog steeds lopen mensen met beperkingen letterlijk en figuurlijk tegen belemmeringen aan als ze naar ontoegankelijke cafés, restaurants en festivals willen gaan, ze onbegrijpelijke informatie op websites tegenkomen of ze worden geconfronteerd met medewerkers die niet goed weten hoe ze met mensen met een beperking of een chronische ziekte moeten omgaan. Meer weten of op zoek naar tips hoe je het anders of beter kunt doen? Kijk op www.weekvandetoegankelijkheid.nl en op https://www.mkbtoegankelijk.nl/