‘Anders kijken = meer zien’

Meer dan 60 vertegenwoordigers van toeristische bedrijven en organisaties in het Land van Cuijk hebben afgelopen donderdag de derde editie van de Inspiratiedag bijgewoond.
Het thema van de Inspiratiedag in het City Resort Hotel in Mill was 'Anders kijken = meer zien'. Aan de hand van concrete voorbeelden werd ingegaan op trends en ontwikkelingen, die relevant én kansrijk zijn voor toeristische ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk.
Benieuwd naar wat er is besproken? De presentaties van Maurits van den Bosch (Hostmanship), Renée Houwen (Ongehinderd), Joline Vriens (VisitBrabant) en Erik Jansen (Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk) zijn terug te vinden op https://www.rbtlandvancuijk.nl/deelname/inspiratiedag-2019/
Heeft u vragen over onze plannen voor 2020, neem dan contact op via info@rbtlandvancuijk.nl. Wij beantwoorden uw vragen graag!

Promotiepakket 2020

Het Regionaal Bureau voor Toerisme is bezig een nieuw promotiepakket te ontwikkelen, waarmee in 2020 wederom de toeristische bezienswaardigheden en bedrijven van het Land van Cuijk onder de aandacht van (potentiële) bezoekers worden gebracht.
Wat mag u verwachten?

 • de Land van Cuijk Reisgids.
  Het fraai vormgegeven magazine wordt verspreid via onder meer de verblijfsaccommodaties en de toeristische ontmoetingspunten in de regio en tijdens beurzen en evenementen waar het Land van Cuijk vertegenwoordigd is. Tijdens de Inspiratiedag zijn twee mogelijke varianten van covers gepresenteerd (zie afbeelding). Of een van de twee ook de daadwerkelijke voorpagina van het Land van Cuijk Magazine 2020 wordt, zal binnenkort duidelijk worden;

 • het Fiets & Wandelboekje.
  Het handzame boekje bevat een groot aantal fiets- en wandelroutes in het Land van Cuijk en is zeer gewild bij fietsers en wandelaars die in onze regio zijn en bij hen die zich tijdens beurzen en evenementen oriënteren op een korte vakantie in Nederland;

 • de Belevingskaart Land van Cuijk.
  Hebben we dit jaar nog negen verschillende belevingskaarten gemaakt (voor elke bijzondere reisbestemming een), in 2020 brengen we één Belevingskaart uit.
  Uit reacties van bezoekers en bedrijven hebben wij begrepen dat de behoefte aan één kaart voor het Land van Cuijk groter was dan aan negen afzonderlijke kaarten voor de reisbestemmingen.
  De Belevingskaart wordt verspreid via verblijfsaccommodaties en de toeristische ontmoetingspunten in de regio. Deelname aan de kaart is met name ook interessant voor horecagelegenheden en voor het publiek toegankelijke bezienswaardigheden.

Meer weten over de mogelijkheden voor deelname? Stuur een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl en wij nemen graag contact met u op.

VVV stopt met app en site

VVV Nederland biedt per 1 januari 2020 geen app meer aan. Vanaf 2021 wordt ook geen nieuwe informatie meer toegevoegd aan de website www.vvv.nl en haalt VVV Nederland de database, van waaruit websites en informatiezuilen worden onderhouden, uit de lucht. Aanleiding voor het besluit is dat het aantal gebruikers van de digitale middelen van VVV Nederland in de afgelopen jaren fors is gedaald. Steeds meer toeristische organisaties werken met marktpartijen die, meer dan VVV Nederland, full-service ontwikkeling kunnen aanbieden.
Voor het Land van Cuijk heeft dit besluit geen gevolgen. Het Regionaal Bureau voor Toerisme heeft drie jaar geleden al de samenwerking met VVV Nederland opgezegd en maakt sindsdien geen gebruik meer van de VVV-app en -site.
Het Land van Cuijk heeft al langer een eigen site (www.visitlandvancuijk.nl) en een Land van Cuijk app.

Dynamic Borders op GreenLive Messe

Van 2 tot 4 december 2019 vindt de jaarlijkse landbouwbeurs GreenLive Messe in Kalkar plaats. Tijdens de beurs komen duizenden boeren uit de regio samen om ervaringen en kennis uit te wisselen. 
Dynamic Borders, het samenwerkingsverband van Duitse, Noord-Limburgse en Land van Cuijkse gemeenten, is dit jaar ook van de partij. Samen met enkele ondernemers uit de regio worden de mede door Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk ontwikkelde grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes en regionale producten aan de bezoekers gepresenteerd. Meer informatie over de beurs is te vinden op greenlivekalkar.de.