Vragen over Promotiepakket 2020

Sinds de introductie van het Land van Cuijk Promotiepakket 2020 (Magazine, Fiets- en Wandelrouteboekje en Belevingskaart) hebben wij een aantal vragen gekregen waar wij graag in dit artikel meer antwoord op geven:

 • Waar vind ik meer informatie over de promotiemiddelen?
  Op de website www.rbtlandvancuijk.nl staat, op de nieuwspagina, meer informatie over het Magazine, het Fiets- en Wandelrouteboekje en de Belevingskaart. Daar is ook de flyer terug te vinden, die tijdens de Inspiratiedag is uitgedeeld en die meer informatie geeft over de mogelijkheden voor deelname aan een of meer van de genoemde middelen;

 • Wat kosten de advertenties/advertorials?
  De kosten van de advertenties en de advertorials in het Magazine en het Fiets- en Wandelrouteboekje zijn niet verhoogd en dus gelijk aan vorig jaar.
  Alleen voor een advertentie op de Belevingskaart wordt, in vergelijking met vorig jaar, een iets hoger bedrag gevraagd. Dat heeft te maken met de hogere oplage van de kaart: van 3.500 naar 10.000 exemplaren.
  De flyer op de pagina www.rbtlandvancuijk.nl geeft inzicht in alle tarieven;

 • Hoe kan ik inschrijven?

Inschrijven kan via de volgende link: www.rbtlandvancuijk.nl/inschrijven/

 • Tot wanneer kan ik me inschrijven?
  De advertenties voor het Fiets- en Wandelrouteboekje moeten wij uiterlijk 1 januari 2020 in ons bezit hebben.
  De deadline voor het Land van Cuijk Magazine en de Belevingskaart is 1 maart 2020.

Winterwandeling door Grave

Tijdens de Graafse Lichtjesavond op vrijdag 13 december organiseert het Toeristisch Ontmoetingspunt Grave een winterwandeling door historische vestingstad Grave. De wandeling heeft als thema ‘Wandelen door "duister" Grave’.
De wandeling start om 20.00 uur bij het historisch stadhuis aan de Markt. De kosten bedragen € 4,00 per persoon. Graag van tevoren aanmelden via 0486-870067 of via
toerismegrave@outlook.com.

Eén meldsysteem voor routes

Met vele duizenden kilometers bewegwijzerde fiets- en wandelroutes is het aanbod voor recreanten in Nederland ongekend groot. Het kan dan weleens gebeuren dat er een routebordje mist of een markering beschadigd raakt. Vanaf nu kan dat worden gemeld via www.meldpuntroutes.nl.
Het nieuwe meldpunt vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen van initiatiefnemers Fietsplatform en Wandelnet. Het nieuwe meldpunt betekent extra gemak voor de recreant: één plek voor fiets- en wandelmeldingen, die nu ook mobiel makkelijk in te voeren zijn.
Fietsers kunnen meldingen doen over LF-bordjes, knooppuntbordjes en knooppuntpanelen. Bijvoorbeeld een bordje dat beschadigd is of een plek waar een bordje zou moeten staan. Wandelaars kunnen meldingen maken over LAW’s, Streekpaden, NS-wandeltochten en wandelnetwerken. Hier kan het gaan over markering, maar ook een blokkade op het pad of foutje in de routebeschrijving mogen wandelaars melden.

Regionale routes op GreenLive Messe

Van 2 tot 4 december stond het grensoverschrijdende INTERREG-project Dynamic Borders op de GreenLive Messe in Wunderland Kalkar.
Dynamic Borders is een samenwerkingsverband van de gemeenten Boxmeer en Cuijk (namens het Land van Cuijk) en twee Noord-Limburgse en twee Duitse gemeenten.
In de stand van Dynamic Borders werden regionale producten en toeristische fiets- en wandelroutes gepresenteerd. De grensoverschrijdende routes -die allen via de knooppunten lopen- vielen vooral bij de bezoekers uit Kreis Kleve goed in de smaak. De aansluiting van Kreis Kleve op het Nederlandse knooppuntensysteem maakt grensoverschrijdend fietsen immers een stuk eenvoudiger.
Op de foto staan Sanne Thijssen (Hoeve Carpe Diem uit Heijen), Theo Ghijsen (Stadt
Goch), Marie-Christine Kuypers (Tierpark Weeze), Khalid Rashid (Gemeinde
Weeze) en Jacomijn Visser (gemeente Bergen).