Adverteren in Fiets & Wandelboekje

Tijdens de Fiets & Wandelbeurs in Utrecht (28,29 februari en 1 maart) en de Tourstikmesse in Kalkar (1 en 2 februari) wordt een vernieuwd boekje met aantrekkelijke fiets- en wandelroutes in het Land van Cuijk uitgegeven. 
De oplage van het in twee talen (Nederlands en Duits) uitgevoerde boekje is, vanwege de grote belangstelling afgelopen jaar, verhoogd van 10.000 naar 12.500 exemplaren. Behalve op de beurzen wordt het Fiets & Wandelboekje uitgegeven bij de Toeristische Ontmoetingspunten en bij verblijfsaccommodaties in de regio.
Wilt u adverteren in het Fiets & Wandelboekje 2020? Dat kan. Hoewel de oplage is verhoogd is het advertentietarief gelijk gebleven: een advertentie van een halve pagina A5 kost slechts € 150 en voor een advertentie van een hele pagina A5 betaalt u € 250.
Meedoen? Schrijf u dan vóór 1 januari aanstaande in via https://www.rbtlandvancuijk.nl/inschrijven/

Routes op route.nl goed bekeken

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk werkt samen met de door fietsers en wandelaars veelgebruikte app Route.nl. Op de app staan ook elf door ons aangeleverde routes, die regelmatig worden bekeken of gedownload. Bovenaan staat de route ‘Genieten van Maasheggen en Maasduinen op fiets’. Deze bijna 65 kilometer lange fietsroute is in de afgelopen twee jaar bijna 22.000 keer bekeken. Ook de fietsroutes Via Valentiniana en de wandelroute door de Maasheggen scoren goed. Dat is onder meer te danken aan een grote campagne die Route.nl heeft gewijd aan fietsen en wandelen in de Maasheggen. Andere routes, zoals een fietstocht door Mill en Sint Hubert, de Benkskesroute in Sint Anthonis en het rondje rond de Kraaijenbergse Plassen, zijn ook duizenden keren bekeken.

Routes leveren veel omzet op

Op basis van een rekenmodel kan Route.nl ook aangeven wat het ondernemers oplevert als routes vaak worden bekeken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat van de 3 geïnteresseerden die de routes bekijken er 1 de route ook daadwerkelijk fietst. Dat doet hij of zij dan gemiddeld met een andere persoon. Zij geven, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek, gemiddeld ongeveer € 6,50 per persoon uit. Als je het gebruikte rekenmodel van toepassing laat zijn op de elf routes van het Land van Cuijk, dan zouden fietsers en wandelaars in de afgelopen twee jaar ruim € 231.000 hebben besteed in het Land van Cuijk en, voor zover de routes ook de Maas oversteken, ook een deel van de Maasduinen.

Bijeenkomst Gidsgroeters en beursvrijwilligers

Afgelopen woensdag kwamen 27 Gidsgroeters en Beursvrijwilligers bij elkaar in Mill voor de voor hen georganiseerde Bedankbijeenkomst. 
Op het programma stond een rondleiding langs de Sporen van de Oorlog in Mill, verzorgd door 2 gidsgroeters van de gelijknamige stichting. Na deze interessante wandeling van ruim een uur, kon men zich opwarmen en bijpraten met collega Gidsgroeters en Beursvrijwilligers tijdens de lunch in Grandcafé 't Centrum in Mill (Tevens Toeristisch Ontmoetingspunt). Coördinator Suzanne van Alem gaf een kort doorkijkje op de activiteiten van het RBT Land van Cuijk voor 2020 en sprak haar dank uit aan iedereen voor het ambassadeurschap en de verrichte werkzaamheden voor het Land van Cuijk. 

Serious Request door Grave

In de nacht van 20 op 21 december passeren de deelnemers aan de actie Serious Request The Lifeline de vestingstad Grave.
3FM Serious Request The Lifeline is het vervolg op het populaire ‘Glazen Huis’, dat jaarlijks ergens in Nederland stond opgesteld met het doel om geld voor een goed doel op te halen. Sinds twee jaar wandelen de dj’s van 3FM in de week voor Kerstmis in estafettevorm door het land. Ditmaal gaat de tocht van Goes naar Groningen. Zij halen geld op voor de bestrijding van mensenhandel.
Graafse ondernemers en enthousiaste vrijwilligers hebben een feestelijk programma samengesteld om de 3FM-dj’s van Serious Request The Lifeline in de nacht van 20 op 21 december een warm welkom te geven. In Grave wisselen de dj-teams elkaar af en kunnen op verschillende manieren donaties worden gedaan. Grave heeft een eigen donatiepagina gemaakt. Deze is te vinden via de link www.gravedoneert.nl.
Op vrijdagavond is er een spectaculair voorprogramma met muziek en artiesten. De stoet met de 3FM-dj’s Herman en Sander wordt rond 1 uur ’s nachts in Grave verwacht. Na een korte ceremonie in het centrum van Grave gaat het gezelschap, met de dj’s Mark en Rámon en onder meer wethouder Rick Joosten, verder richting Nijmegen.

Land van Cuijk in Toeractief Jaarboek 2020

Toeractief heeft het Jaarboek 2020 uitgebracht. In het jaarboek is onder meer een mooie reportage te vinden over Brabant. Daarin wordt bijzondere aandacht besteed aan de fietsbrug in het Oorlogsmuseum in Overloon en de Zuiderwaterlinie, met Grave als startplaats.
Download het jaarboek via https://www.toeractief.nl/jaarboek-toeractief-2020/