Afscheid Carel van Genugten

Carel van Genugten heeft onlangs afscheid genomen als voorzitter van het Verrassende PlatteLand van Cuijk. De in Mill woonachtige oud-wethouder maakte ook deel uit van het algemeen bestuur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Afgelopen vrijdag woonde hij voor het laatst een vergadering van het algemeen bestuur bij.  
Carel is een van de grondleggers van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Hij heeft mede inhoud gegeven aan het toeristisch concept dat ruim zes jaar geleden is ontwikkeld. Hij is de uitvoering ervan blijven volgen, eerst als voorzitter en later als lid van het algemeen bestuur. Carel heeft bovendien als afgevaardigde van het Regionaal Bureau voor Toerisme een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Verborgen Raamvallei.
Wij danken Carel voor zijn inzet voor en betrokkenheid bij de ontwikkeling van toerisme en recreatie in het Land van Cuijk en het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk in het bijzonder!

Welkom aan Jenneke van Dongen

De plek van Carel van Genugten in het algemeen bestuur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk wordt ingenomen door Jenneke van Dongen uit Grave. Jenneke is onlangs gekozen tot voorzitter van het Verrassende PlatteLand van Cuijk en daarmee als opvolger van Carel.
Jenneke heeft eerder, destijds als voorzitter van het toeristisch platform in Grave, deel uitgemaakt van het algemeen bestuur.
Wij zijn blij om Jenneke weer in ons midden te mogen verwelkomen!

Fiets & Wandelboekje: laatste week!

In 2020 worden zowel tijdens consumentenbeurzen in Nederland en Duitsland als bij verblijfsaccommodaties in onze regio handige boekjes uitgegeven met de belangrijkste fiets- en wandelroutes in het Land van Cuijk. De vraag naar deze tweetalige boekjes was zo groot dat de oplage voor komend jaar is verhoogd van 10.000 naar 12.500 exemplaren.
Voor bedrijven die aan de routes liggen of die graag fietsers en wandelaars willen ontvangen, bestaat de mogelijkheid om in het Fiets & Wandelboekje te adverteren. Een advertentie van een halve pagina kost slechts 150 euro, een hele pagina niet meer dan 250 euro. Nog geen twee cent per vermelding!
Wilt u meedoen, beslis dan dit jaar nog. In de eerste weken van het nieuwe jaar worden de boekjes gemaakt en gedrukt, zodat ze op tijd beschikbaar zijn voor de grote voorjaarsbeurzen. Mocht u interesse hebben, stuur dan een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl Wij nemen vervolgens graag contact met u op.

15e NK Maasheggenvlechten

Op 8 maart 2020 organiseert stichting Landschapsbeheer Boxmeer voor de 15e keer het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten. Net als vorig jaar ligt de wedstrijdlocatie ten zuiden van de provinciale weg Oeffelt-Gennep en ten oosten van portaal De Vilt.
Voor deze speciale editie zijn onder meer ook een groot aantal buitenlandse heggenvlechters uitgenodigd.
Het thema van deze 15e editie is ‘geschiedenis’. Veel van de activiteiten staan daarom in het teken van de bijzondere historie van het Maasheggengebied. De toegang tot dit evenement is gratis. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur kunnen toeschouwers de vlechtteams aan het werk zien. Kijk voor meer informatie op www.maasheggen.nl

 

Maasroute in trek bij fietsers

De afgelopen jaar geïntroduceerde Maasroute is in korte tijd al zeer populair geworden. De lange afstandsfietsroute volgt het stroomgebied van de Maas en komt onder meer door het Land van Cuijk. “Vooral het gedeelte tussen Boxmeer en Oostvoorne heeft ons aangenaam verrast. Prachtige vergezichten en leuke dorpjes zijn we gepasseerd”, was de reactie van een van de deelnemers.
In het afgelopen jaar zijn 400 Maasfietsgidsjes verkocht, hebben meer dan 35.000 belangstellenden het filmpje over de route bekeken, is de website bijna 16.000 keer bekeken en is de speciale app 3000 keer gedownload.
Voor de partijen die samen de Maasroute onderhouden, ligt de focus voor 2020 op verdere groei van de bekendheid en het gebruik van de route.