Kom ook naar de Inspiratiedag 2019!

Het Regionaal Bureau voor Toerisme organiseert op donderdag 21 november 2019 een Inspiratiedag voor alle toeristische ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk.
De bijeenkomst vindt plaats bij City Resort Hotel in Mill en begint om 13.30 uur. De toegang is gratis.
Aanmelden kan door uiterlijk 19 november een mail te sturen naar info@rbtlandvancuijk.nl

Inspiratielezing over gastvrijheid

Maurits van den Bosch verzorgt een inspirerende presentatie over wat hij noemt 'de kunst om mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn'. Van den Bosch: "Ondernemers zijn vaak gericht op wat ze voor hun gasten kunnen betekenen. Maar welk gevoel willen zij hun gasten eigenlijk meegeven? Waar eindigt gastvrijheid en begint hostmanship? We bespreken situaties die je aan het lachen maken, maar die je ook een spiegel voorhouden." Maurits van den Bosch is werkzaam bij Hostmanship Groep Nederland.

Het belang van goede reviews

Veel toeristen bepalen op basis van online reviews (Zoover, TripAdvisor, Yelp, Google, Holiday Check, etc) waar ze naar toe gaan. Het is dus belangrijk dat er online positief over jouw bedrijf of organisatie gesproken én geoordeeld wordt. Hoe doe je dat? Welke stappen moet je doorlopen om op reviewsites (hoog) gewaardeerd te worden?
Joline Vriens van VisitBrabant geeft tekst en uitleg.

Zorgeloos genieten voor iedereen?

Bijna 2,5 miljoen Nederlanders hebben een beperking. Hun ervaring is dat lang niet alle verblijfsaccommodaties, bezienswaardigheden en horecagelegenheden adequaat zijn ingericht op de specifieke behoeftes van deze grote groep van bezoekers.
Hoe is dat in het Land van Cuijk? Houden ondernemers hier wél voldoende rekening met de beperkingen van hun gasten? En: wat kunnen ze doen om het hun gasten (meer) naar de zin te maken? Renée Houwen van Ongehinderd gaat vooral in op de laatstgenoemde vraag en geeft handige tips en tricks.

Trends en ontwikkelingen in toerisme

Toeristich manager Erik Jansen van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk trapt af (met een korte schets van relevante ontwikkelingen en trends in de toeristische sector) en sluit af (met een interactieve zoektocht naar hoe we in 2020 gezamenlijk het Land van Cuijk nog nadrukkelijker op de kaart kunnen zetten). 
Na afloop van de Inspiratiedag is er nog alle gelegenheid om na te praten met collega's. Wie weet komen daar wel afspraken voor een nadere kennismaking of zelfs ideeën voor een profijtelijke samenwerking uit voort...

KORTING op deelname promotiemiddelen

Ook in 2020 worden weer het Land van Cuijk Magazine, het populaire Fiets &Wandelboekje en de compacte Belevingskaart uitgebracht. Wie tijdens de Inspiratiedag besluit om mee te doen, krijgt ter plaatse een korting van 25 euro op zijn of haar deelname.