Laatste kans!

Heb je nog niet ingeschreven voor een advertorial in ons Magazine 2020 of voor een advertentie op de plattegrond van het Land van Cuijk? Doe dat nog deze week. Na deze week sluit de inschrijving en gaan we (lees: Cybox, Eefke Peeters en RBT) aan de slag met het maken van de beide promotiemiddelen.
Dus: wil je jouw bedrijf of attractie onder de aandacht brengen van de vele tienduizenden toeristen die in de komende maanden onze regio bezoeken? En wil je dat ze dan ook bij jou komen overnachten, eten en drinken, boodschappen doen of zich komen vermaken? Doe dan mee!
Je vindt meer informatie over de deelnamemogelijkheden op www.rbtlandvancuijk.nl/inschrijven. Of stuur een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl

Evaluatiebijeenkomst TOP’s

Vanavond (dinsdag 11 februari) wordt bij Ons Moe in Oploo een evaluatiebijeenkomst gehouden met de Toeristische Ontmoetingspunten. De evaluatiebijeenkomst vindt jaarlijks plaats, meestal in januari of februari.
Tijdens de bijeenkomst gaan we samen met de beheerders van de Toeristische Ontmoetingspunten na wat er goed gaat, wat er eventueel beter kan en wat daar voor nodig is.
Daarnaast wordt een toelichting gegeven op de plannen van het Regionaal Bureau voor Toerisme voor 2020.

Grensoverschrijdende routes verkrijgbaar

De tijdens de Tourisikmesse in Kalkar gepresenteerde grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes (zie de foto met onder meer burgemeester Karel van Soest van Boxmeer) zijn verkrijgbaar bij onder meer 25 distributiepunten in het Land van Cuijk. Ook in Noord-Limburg, Goch en Weeze worden de routes verspreid. Voor een volledige lijst van distributiepunten zie de button ‘hier verkrijgbaar’ op www.dynamicborders.eu . 
In totaal zijn tien themaroutes gemaakt: fietsen langs heerlijkheden in het grensgebied, fietsen langs het oorlogsverleden, een ansichtkaartenroute, In het spoor van het Duits Lijntje, Walk of Food (wandelen), Smokkelpad (wandelen), Food Tour (fietsen), een Smokkelroute, een bloemen- en bijenroute en Schatkamerroute (fietsen langs ‘verborgen schatten’). Daarnaast is er een overzichtskaart gemaakt van alle tien routes.
De 25 distributiepunten in het Land van Cuijk worden in de komende twee weken opnieuw bevoorraad, dus wie alle tien routes wil hebben kan ze beter pas na carnaval ophalen. De routes zijn ook op de genoemde site te downloaden.

Samen met Noord-Limburg naar beurs

Stond het Land van Cuijk in voorgaande jaren samen met andere Brabantse regio’s op de Fiets & Wandelbeurs in Utrecht, dit jaar delen we onze stand met Visit Noord-Limburg (Mook en Middelaar, Gennep, Bergen en Venray).
VisitBrabant heeft eerder de keuze gemaakt om niet meer naar de Fiets & Wandelbeurs te gaan. Wij stonden daardoor voor de keuze: doen we nog mee aan de beurs en zo ja, hoe? Zelfstandig, met andere Brabantse regio’s of met Noord-Limburg? We hebben voor het laatste gekozen, omdat we daarmee het voor veel fietsers en wandelaars aantrekkelijke Maastoerisme in onze beide regio’s kunnen promoten. Bovendien hebben we aan weerszijden van de Maas interessante bezienswaardigheden voor de, overwegend, 45-plussers die de beurs bezoeken. Denk aan de Mookerhei, nationaal park Maasduinen, de vestingstad Grave, UNESCO-gebied Maasheggen en het eerste museum ter wereld (Oorlogsmuseum) waar je de dwars doorheen kunt fietsen. Uiteraard promoten we in de stand ook een bezoek aan bijvoorbeeld de Staatsbossen, de Verborgen Raamvallei en de kernen van onder andere Boxmeer en Cuijk.