Heel weekeinde in teken van ‘fietsen’

Van zaterdag 18 tot en maandag 20 juli staat in het Land van Cuijk het ‘fietsen’ centraal. De gezamenlijke toeristisch-recreatieve platforms organiseren in dat weekeinde, in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, een groot fietsevenement.
Op verschillende plekken in het Land van Cuijk vinden activiteiten plaats, die een link hebben met fietsen. Zoals de wielertoertocht Rondje 33, die alle 33 kernen in het Land van Cuijk aandoet. In Boxmeer wordt in dat weekeinde onder meer een Wielercafé, een fietsmarkt én uiteraard de profwielerronde Daags na de Tour georganiseerd. In Grave wordt een door een gids begeleide fietstour gehouden langs de historische bezienswaardigheden in de gemeente. Er kan in dit weekeinde worden gefietst langs én op (waterfietsen!) bij de Kraaijenbergse Plassen en ook in onder andere Mill en Sint Anthonis zijn activiteiten in voorbereiding, waarin de fiets de hoofdrol speelt.
Deze week wordt het voorlopige programma van het driedaagse fietsevenement gemaakt. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk neemt de promotie van het evenement voor zijn rekening. Te beginnen tijdens de Fiets & Wandelbeurs, die op 28 en 29 februari en 1 maart wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Evaluatie met Toeristische Ontmoetingspunten

Als de evaluatiebijeenkomst met de Toeristische Ontmoetingspunten, vorige week dinsdag bij Ons Moe in Oploo, één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel dat de diversiteit aan informatieposten groot is.
Waar de een op de eerste plaats de gasten van de eigen verblijfsaccommodatie of horecagelegenheid van informatie voorziet, fungeert de ander vooral als vraagbaak voor bezoekers van buiten de regio. Waar de een veel fiets- en wandelkaarten verkoopt, geeft de ander vooral gratis materiaal uit. Waar de een de bezoekers uitsluitend in het Nederlands hoeft toe te spreken, komen bij de ander ook Italianen, Spanjaarden en Engelsen over de vloer.
Die diversiteit is uitstekend verklaarbaar. Bij de selectie van de Toeristische Ontmoetingspunten zes jaar geleden is variatie juist als uitgangspunt genomen. Behalve bij de voormalige VVV-kantoren in Cuijk en Grave (en voorheen ook Boxmeer) kunnen bezoekers van onze regio voor meer informatie ook terecht bij de recepties van verblijfsaccommodaties, bij hotels in de regio, bij jachthavens, bij horecagelegenheden, bij een aantal winkels en bij openbare gebouwen zoals de bibliotheek in Boxmeer en het klooster in Sint Agatha.
Het Land van Cuijk telt op dit moment 25 Toeristische Ontmoetingspunten, die herkenbaar zijn aan onder meer de internationaal bekende ‘i’ op of bij de voordeur.

Gratis sessie toerisme Duitsland

In maart organiseert VisitBrabant vier gratis sessies, als vervolg op Das Leisure Ondernemers Festival dat in november 2019 werd gehouden.
Tijdens de regionale bijeenkomsten krijgen leisure-aanbieders (verblijfsaccommodaties, attracties, musea, events, horeca) in een informele setting antwoord op al hun vragen over het bereiken en gastvrij ontvangen van Duitse gasten. Met de praktische tips en tools die ze ontvangen kunnen ze optimaal voorbereid aan het aankomende toeristische seizoen beginnen.
 Das Afterparty wordt vier keer aangeboden:

  • dinsdag 17 maart, Sandton Eindhoven Centre, van 10.00 tot 12.00 uur;

  • donderdag 19 maart, Van der Valk Den Bosch-Vught van 14.00 tot 16.00 uur;

  • dinsdag 24 maart, NH Waalwijk, van 14.00 tot 16.00 uur;

  • donderdag 26 maart, De Hoge Neer in Etten-Leur, van 10.00 tot 12.00 uur.

 Deelname aan Das Afterparty is gratis, met een maximum van 2 personen per organisatie. Aanmelden kan via https://partners.visitbrabant.com/acties/das-afterparty
De komende afterparty’s zijn gericht op ondernemers. In het najaar organiseert VisitBrabant nog een event speciaal voor onder meer gemeenten, citymarketingorganisaties en destionationmarketingorganisaties.