Land van Cuijk op twee beurzen

Komende week wordt op twee beurzen een toeristisch bezoek aan het Land van Cuijk gepromoot.
Op de beurs Reise und Camping in Essen (26 februari tot en met 1 maart) presenteren we onze regio in de stand van de camperorganisatie Mein Platz. Voor ons een mooie gelegenheid om zonder extra kosten te ervaren of het zinvol is om in de komende jaren een eigen Land van Cuijk-stand in te richten. De beurs in Essen wordt jaarlijks door 100.000 mensen bezocht.
Tijdens de Fiets & Wandelbeurs in Utrecht (28 februari tot en met 1 maart) delen we een stand met onze collega’s van Visit Noord-Limburg. Gezamenlijk brengen wij onze ligging aan de Maas en de mogelijkheden voor ‘Maastoerisme’ onder de aandacht. In de stand wordt het accent gelegd op de bijzondere bezienswaardigheden aan weerszijden van de Maas (Mookerhei, Maasduinen, Maasheggen, Oorlogsmuseum, Grave, jachthavens en plassen aan de Maas) en de mogelijkheid om de Maas over te steken via pontjes en de brug bij Oeffelt. De Fiets & Wandelbeurs trekt jaarlijks ongeveer 30.000 bezoekers.

Toerisme thema tijdens ‘De toekomst is nu!’

Gemeente Sint Anthonis nodigt ondernemers, visionairs, pioniers, friskijkers en dwarsdenkers uit om op 24 maart aanstaande mee te denken en te praten over het leefbaar en dynamisch houden van Sint Anthonis. Ook toeristische bedrijven en organisaties zijn van harte welkom.
Sint Anthonis staat voor grote uitdagingen, zoals de transitie van het buitengebied en het behoud van de leefbaarheid en aantrekkingskracht van de dorpen. Daarnaast wil de gemeente haar unieke karakter en kernwaarden stevig verankeren in het fusietraject dat gaat leiden tot de nieuwe gemeente Land van Cuijk.
Op het programma staan onder meer een presentatie van Bob Hutten (Hutten Catering; zie foto) over betekenisvol ondernemen en gesprekken met andere aanwezigen over ondernemerskansen voor Sint Anthonis.
De bijeenkomst met de titel ‘De toekomst is nu!’ vindt plaats in de voormalige EMTE aan de Molenstraat in Sint Anthonis. Het programma start om 19.45 uur. Aanmelden kan tot en met 19 maart via https://www.sintanthonis.nl/form/de-toekomst-is-nu/kansen-voor-ondernemers-in-sint-anthonis-0

Meld uw evenement aan voor Land van Cuijk Agenda

Het Land van Cuijk heeft sinds jaar en dag een eigen evenementenkalender, de Land van Cuijk Agenda. Als elke organisator zijn evenement toevoegt aan deze agenda, bouwen we samen én zonder al te veel inspanning een krachtig middel om al onze gasten én inwoners snel, eenduidig en volledig te informeren over wanneer er wat te beleven valt in het Land van Cuijk.
De Land van Cuijk Agenda biedt meer voordelen. De agenda staat niet alleen op het platform landvancuijk.nl, maar ook op tal van andere sites én op de vorig jaar ontwikkelde Land van Cuijk App. Bovendien kan de agenda worden uitgeprint en dus worden meegegeven aan bezoekers van horecagelegenheden en verblijfsaccommodaties.
Een vermelding op de Land van Cuijk Agenda is gratis. Kijk eens op landvancuijk.nl onder ‘Evenement aanmelden’ en zie hoe eenvoudig het is. En wilt u de Land van Cuijk Agenda ook op uw eigen website plaatsen, neem dan even contact op met ontwikkelaar Cybox in Boxmeer. Zij regelen het voor u. Gratis.
Om nog een andere reden zou het goed zijn als elke evenementorganisator de Land van Cuijk Agenda zou gebruiken. Wie van plan is een evenement te organiseren, ziet wat er op de gekozen datum al in de regio plaatsvindt. Het kan voorkomen dat evenementen elkaar onnodig gaan beconcurreren.
We hebben het vaak over ‘de kracht van samenwerken’. De Land van Cuijk Agenda is een concreet voorbeeld hoe dat in de praktijk werkt. Een handig in-een-oogopslag-overzicht van wat er in onze regio te doen is en zo uw evenement bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen.

Brenneke en Maasvallei promoten regio

Minicamping t Brenneke in Sambeek en camping De Maasvallei in Oeffelt hebben op 15 februari deelgenomen aan de SVR-beurs in Hardenberg. Op de beurs van de Stichting Vrije Recreatie kwamen meer dan 11.500 bezoekers af. "File in de looppaden", vatte Claudia van Geenen de belangstelling voor de beurs samen. De beide ondernemers hebben onder meer reisgidsen van het Land van Cuijk uitgereikt en daarmee niet alleen zichzelf maar ook de regio gepromoot.
Op 29 februari nemen t Brenneke en De Maasvallei deel aan de SVR-beurs in Leeuwarden.