Impact coronavirus op toerisme

Dat de verspreiding van het coronavirus grote consequenties heeft voor ons dagelijkse leven, is zeker sinds afgelopen weekeinde (het RIVM adviseerde alle Brabanders om bij verkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven) evident. Wat het coronavirus gaat betekenen voor het reisverkeer -en daarmee ook voor het toerisme- is minder duidelijk.
NBTC Holland Marketing monitort de impact van het virus en volgt relevante berichtgeving daarover voor met name de toeristische sector nauwlettend.
Wilt u meer weten of de berichten van NBTC Holland Marketing over het coronavirus volgen, kijk op https://www.nbtc.nl/nl/home/coronavirus.htm

Deelnemen aan Agrofest?

Op 24 mei aanstaande wordt op de Heeser Spargelhof in Weeze een grensoverschrijdende smaakmarkt gehouden. De organisatie ligt bij het Euregionale samenwerkingsverband Dynamic Borders. Bij de organisatie zijn ook de Genussregion Niederrhein, Smaakparels Noord-Limburg en stichting Een Goei Leven Land van Cuijk betrokken.
Wilt u meedoen aan de grensoverschrijdende smaakmarkt of heeft u behoefte aan meer informatie, stuur dan een mail naar info@goeileven.nl Uw eventuele aanmelding voor deelname moet voor 13 maart zijn doorgegeven.

Gewoon Buiten in landelijke finale

De in 2018 geopende ‘samenspeeltuin’ Gewoon Buiten in Overloon heeft onlangs de Brabantse editie van de prijsvraag Kern met Pit gewonnen. Als een van de twaalf provinciale winnaars staat Gewoon Buiten nu in de landelijke finale. Op 28 maart aanstaande wordt bekend wie de hoofdprijs (€ 3.000) heeft gewonnen. De uitslag wordt bepaald op basis van zowel jurystemmen als publieksstemmen.
Wilt u ook uw stem uitbrengen op de Overloonse samenspeeltuin? Breng dan voor 25 maart uw stem uit via www.kernmetpit.nl > ‘Stem hier op de winnaar van De Gouden Pit’. Samenspeeltuin Buiten Gewoon staat in de lijst van kandidaten als Stichting Recreatie en Meer Noord-Brabant.

IJs & Spijs genomineerd voor IJssalon van het Jaar

IJs & spijs dingt mee naar de titel IJssalon van het Jaar 2020. De Hapse ijssalon behoort tot de top-6 van Nederland en is daarmee een van de genomineerden. De titel IJssalon van het Jaar wordt medio juni uitgereikt. IJs & spijs was eerder genomineerd in 2014 en won de titel in 2017.
Jaarlijks neemt de top van Nederland deel aan de landelijke ijsvakwedstrijd. Bij De Gouden IJsspatel draait het er om wie het lekkerste ijsje van Nederland maakt, waarbij elk jaar een andere smaak centraal staat. Dit jaar is dat  ‘kersensorbet’.
Mark van Gaal van IJs & Spijs wist in de wedstrijd om de Gouden IJscreatie tweede te worden en verkreeg daarmee de nominatie voor IJssalon van het Jaar 2020.
In de komende maanden wordt IJs & Spijs bezocht door een mystery guest en wordt de zaak onderworpen aan een grondige hygiënecheck. Mark van Gaal is trots én blij. “Vooral omdat we laten zien dat we geen eendagsvlieg zijn, maar constante kwaliteit leveren. Alleen zo kun je blijven meedraaien in de top van Nederland.”
Ijs & spijs is sinds 1 maart weer dagelijks open (niet op dinsdag) en natuurlijk staat vanaf nu ook de prijswinnende ijscreatie op de kaart.

Groei van toerisme in Brabant

Afgelopen week maakte het CBS bekend dat het aantal gasten in Nederlandse logiesaccommodaties in 2019 is gestegen naar 46,3 miljoen, een toename van ruim 5 procent ten opzichte van 2018. Het aantal overnachtingen nam toe met 7 procent naar 124 miljoen.
Noord-Brabant kent na Noord-Holland de sterkste groei. In Brabant is in 2019 een groei gerealiseerd van maar liefst 9,6% van het aantal logiesgasten. De verblijfsduur per gast is in Brabant vrijwel gelijk gebleven, waardoor het totaal aantal overnachtingen in Brabant ook sterk toegenomen is (9,4%). Opvallend is de groei in Brabant van het aantal Duitse gasten met 16% (landelijk 9%) en de groei van het aantal Belgische gasten met 18% (landelijk 5%). Ook het aantal Nederlandse gasten in Brabant is, na een stagnatie in 2018, in 2019 weer toegenomen met 10% (landelijk 3%).