Startbijeenkomst toeristisch seizoen AFGELAST

Het Regionaal Bureau voor Toerisme heeft besloten om de startbijeenkomst van het toeristisch seizoen op 2 april aanstaande niet door te laten gaan.
Wij geven daarmee gevolg aan de (in)dringende oproep van het kabinet om, in een poging de verspreiding van het Coronavirus in te dammen, voorlopig geen grootschalige publieksactiviteiten te organiseren.
Daar komt bij dat onze jaarlijkse startbijeenkomst weliswaar interessant is, maar niet zo urgent dat zij per se zou moeten doorgaan. Wij gaan er bovendien van uit toeristische ondernemers en organisaties tegen die tijd belangrijkere zorgen hebben.
Tot slot is sinds afgelopen zaterdag ook de locatie waar de startbijeenkomst zou plaatsvinden (ZooParc in Overloon) tot nader order gesloten.
De startbijeenkomst 2020 vindt ook niet op een later moment plaats.

Distributie van promotiematerialen Land van Cuijk

Het was de bedoeling om tijdens de startbijeenkomst van het toeristisch seizoen de promotiematerialen voor het nieuwe seizoen (Land van Cuijk Magazine, Fiets & Wandelboekje en Land van Cuijk Plattegrond) te presenteren én uit te reiken. Ook dat gaat niet door.
In overleg met onze partners Cybox en Eefke Peeters is een alternatief plan gemaakt, dat er in voorziet dat ondernemers en organisaties zelf kunnen kiezen of zij de materialen komen ophalen of dat wij ze bezorgen.
Op www.rbtlandvancuijk.nl staat vanaf dinsdag een link naar een invulformulier, waarop ondernemers en organisaties kunnen aangeven hoe zij de materialen willen ontvangen (ophalen of bezorgen), wanneer (op welke dagen / dagdelen) en welke middelen (magazine, routeboekjes en/of plattegronden).
De promotiemiddelen worden zoveel mogelijk tussen 3 en 10 april geleverd. Met wel een licht voorbehoud: hoewel we nog geen signalen in die richting hebben ontvangen, mogen we niet uitsluiten dat de levering van het drukwerk vertraging gaat opleveren en het magazine wellicht later beschikbaar komt. Als dat inderdaad het geval is, dan zullen wij u daar tijdig over berichten.
Mocht u vragen hebben over het invullen van het formulier of over de distributie in het algemeen, stuur dan een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl

Vele handen maken licht werk

Omdat we de promotiematerialen voor het seizoen 2020 dus niet kunnen uitreiken tijdens de startbijeenkomst van het toeristisch seizoen, gaat de distributie van de middelen waarschijnlijk meer tijd vergen.
Om het toch snel en efficiënt te laten verlopen kunnen we extra handjes goed gebruiken. Heeft u tijd en zin om ons een dag of een dagdeel te helpen bij het inpakken van materialen of het rondbrengen ervan, laat het ons weten via info@rbtlandvancuijk.nl.

Afgelaste evenementen in Land van Cuijk Agenda

In de afgelopen week zijn veel evenementen afgelast. In de Land van Cuijk Agenda (www.landvancuijk.nl/agenda) wordt gemeld welke activiteiten geannuleerd zijn, voor zover de redactie van de agenda dat weet. Daarom een oproep: staat uw evenement vermeld in de Land van Cuijk Agenda en gaat het niet door, laat het weten via nieuws@landvancuijk.nl
Zo kunnen we samen zorgen voor een actuele berichtgeving aan onze inwoners en gasten.

Berichtgeving over Coronavirus

Dat de verspreiding van het Coronavirus grote gevolgen heeft én nog gaat hebben voor de toeristische sector, daar zijn de deskundigen het wel over eens. Maar welke gevolgen dat precies zijn en wat dat gaat betekenen voor de bedrijven, is nog onduidelijk.
Wilt u volgen wat er in de toeristische sector gebeurt, volg dan de berichtgeving op bijvoorbeeld de site van NBTC Holland Marketing (https://www.nbtc.nl/nl/home/coronavirus.htm) of in de kennisbank van NRIT Media (https://www.nritmedia.nl/kennisbank/42307/Coronadossier/?topicsid=)