Bewegend beeld op website

Afgelopen week is bewegend beeld toegevoegd aan de toeristische website www.visitlandvancuijk.nl. Wie de site nu opent op zijn pc, laptop of tablet ziet een video, samengesteld uit beelden die eerder gebruikt zijn voor de promotiefilm van het Land van Cuijk. Voor de mobiele versie wordt nog de oorspronkelijke foto gebruikt; het laden van de film vergt daar nog te veel tijd.
Overigens staat de originele promotiefilm op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=6uQwqXdEdRU&t=47s. Het is geen probleem de film te gebruiken in uw eigen communicatieuitingen. Integendeel, graag zelfs!

Land van Cuijk op CMT Stuttgart

Deze week wordt een bezoek aan het Land van Cuijk gepromoot tijdens CMT in Stuttgart, de grootste consumentenbeurs voor toerisme en recreatie in Europa. Op de beurs worden 260.000 bezoekers verwacht. Het Land van Cuijk vormt onderdeel van de stand van onze partner Mein Platz, een organisatie die vooral camperreizen in Duitsland, Nederland en Scandinavië promoot.
Samen met Mein Platz nemen we later dit jaar ook deel aan beurzen in Essen (26 februari tot en met 1 maart), Düsseldorf (28 augustus tot en met 6 september) en Leipzig (18 tot en met 20 november).
Speciaal voor onze deelname aan Duitse beurzen is een nieuwe, Duitstalige folder ontwikkeld. De folder geeft inzicht in waar het Land van Cuijk ligt en wat er te doen is.

Samenwerking met Noord-Limburg

In voorgaande jaren was het Land van Cuijk tijdens de Fiets- en Wandelbeurs nog een van zeven Brabantse regio’s, die gezamenlijk een grote stand van VisitBrabant deelden.
VisitBrabant heeft afgelopen jaar besloten niet meer mee te doen aan de beurs in Utrecht.  Dat gaf ons de ruimte op zoek te gaan naar een andere partner. Die hebben we gevonden in Visit Noord-Limburg. Tijdens de komende beurs (28 februari tot en met 1 maart) promoten we in een gezamenlijke stand fietsen en wandelen in het Land van Cuijk, Mook en Middelaar, Gennep, Bergen en Venray.
In onze gezamenlijke uitingen wijzen we op onze ligging aan de Maas, de aanwezigheid van bijzondere natuurgebieden (Maasheggen, Maasduinen, Mookerhei, Staatsbossen), interessante historische bezienswaardigheden (onder meer vestingstad Grave en Oorlogsmuseum Overloon), recreatieplassen (Eldorado en Kraaijenbergse Plassen) en uiteraard interessante, vaak Maasoverschrijdende fiets- en wandelroutes.

Ook naar Touristikmesse in  Kalkar

Het Land van Cuijk is ook aanwezig tijdens de Touristikmesse op zaterdag 1 en zondag 2 februari in  Kalkar. Mogelijk komen in 2020 nog aantrekkelijke beursaanbiedingen voorbij. Zo hebben wij afgelopen jaar deelgenomen aan de 50PlusBeurs. Of wij wederom aanwezig zijn op deze beurs hangt mede af van het financiële voorstel dat ons te zijner tijd wordt gedaan én de bereidheid van partners om samen met ons naar die beurs te gaan.
Verder ondersteunen wij, op verzoek, Land van Cuijkse ondernemers, die aan beurzen deelnemen. Zij kunnen een beroep doen op de beschikbare promotiematerialen van onze regio.

Kunstroute in Mill

Het thema van de 8e Kunstroute in Mill is ‘Heel de zomer Kunstroute Vrijheid Blijheid’. In de Kunstroute staan diitmaal Mill-West en 75 jaar vrijheid centraal.
De officiële opening van de Kunstroute 2020 is op dinsdag 5 mei bij wijkaccommodatie De Wester. Het 25-jarig bestaan van De Wester is de reden dat de organiserende werkgroep koos voor het genoemde thema en voor deze locatie.
Wilt u meer weten over de Kunstroute 2020 en de mogelijkheden voor deelname hieraan? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op maandag 27 januari om 20.00 uur bij Bert Verweijen, Galerie Altiedalgewild, Leeuwerikstraat 96 in Mill. De werkgroep van Ontdek Mill wil dan samen met de deelnemers de route bekijken en de mogelijke locaties voor de kunstwerken.
Meer weten? Bel Bert Verweijen op 06-50 44 92 97 of stuur een e-mail naar bert@bertverweijen.nl 

Presentatie boek Renate Marlis

Op 21 maart presenteert Renate Marlis van verblijfsaccommodatie De Buitenboel in Holthees haar nieuwe boek ‘Ballade van gelukkige mensen’. Renate nodigt graag haar collega-ondernemers uit om bij de boekpresentatie aanwezig te zijn. Iedereen is welkom; wel het verzoek om tijdig aan te melden. Dat kan door een mail te sturen naar marlisschrijft@gmail.com
Het boek vertelt het fictieve verhaal van een kleine vakantieboerderij, die dreigt ten onder te gaan aan boze buren, processierupsen en andere problemen. Het boek neemt de lezer mee in de belevenissen van Donnel en Mireille, de eigenaren van de boerderij. Je maakt kennis met hun kleurrijke buren en andere betrokkenen in de gebeurtenissen die elkaar snel opvolgen tot aan een werkelijk onheilspellend en huiveringwekkend einde.
Burgemeester Karel van Soest van gemeente Boxmeer neemt op 21 maart het eerste exemplaar in ontvangst.