Plattegrond Land van Cuijk

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk maakt, in samenwerking met partners Cybox en Vita Magazine, een plattegrond van het Land van Cuijk. Op de voorzijde staat een kaart van het Land van Cuijk, met onder meer een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden. Op de achterzijde staat informatie over waar de bezoekers van onze regio terecht kunnen voor een gezellig dagje uit, voor boodschappen én voor eten en drinken.
Bedrijven en dagattracties kunnen zichzelf promoten door op de achterzijde een advertentie te plaatsen. De advertentie kost € 225. De plattegrond wordt gedrukt in een oplage van 12.500 exemplaren en verspreid via de verblijfsaccommodaties en de Toeristische Ontmoetingspunten in de regio. De kaart is vooral interessant voor toeristen die tijdens hun bezoek aan het Land van Cuijk het gebied willen verkennen.
Wilt u ook een advertentie plaatsen op de plattegrond, neem dan contact op met info@rbtlandvancuijk.nl
Let op: op de kaart kan maar een beperkt aantal advertenties worden geplaatst. De plattegrond is een unieke kans om in beeld te komen bij een grote groep van toeristen. Want naast de 12.500 ontvangers van de kaart wordt de kaart ook gebruikt en bekeken door hun gezinsleden, vrienden en kennissen.

Touristikmesse in Kalkar

Het Land van Cuijk is van de 150 deelnemers aan de Touristikmesse in het Duitse Kalkar. Tijdens de beurs op zaterdag 1 en zondag 2 februari presenteert het Land van Cuijk zichzelf als fiets- en wandelregio, met uitdagende routes en interessante bezienswaardigheden. De beursvrijwilligers geven onder meer de nieuwste Fiets & Wandelboekjes uit en gaan met bezoekers in gesprek over wat onze regio bijzonder maakt.
De Touristikmesse trekt jaarlijks tussen 8.000 en 10.000 bezoekers. De beurs is op beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Fiets & Wandelboekje 2020

Afgelopen week is de editie 2020 van het Fiets & Wandelboekje naar de drukker gegaan. Het boekje geeft een bloemlezing van de mooiste fiets- en wandelroutes in het Land van Cuijk. Het boekje is tweetalig (Nederland en Duits) en wordt in een oplage van 12.500 exemplaren verspreid tijdens beurzen, op evenementen en bij Toeristische Ontmoetingspunten en verblijfsaccommodaties.
Bijgaand alvast de cover van het Fiets & Wandelboekje. De boekjes worden voor het eerst uitgedeeld tijdens de Touristikmesse in Kalkar.

Meest aansprekende oorlogsfoto’s

Het Nederlandse publiek wordt, als onderdeel van de campagne ‘75 jaar Vrijheid’, gevraagd de 100 meest aansprekende foto’s van de Tweede Wereldoorlog te selecteren. In november is in elke provincie een voorselectie gemaakt. Ook in Brabant is een keuze gemaakt van 50 foto’s, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gemaakt. Drie van de geselecteerde foto’s zijn genomen in het Land van Cuijk: een in Katwijk (inval op 10 mei 1940), een in Mill (staking in 1943) en een in Grave (bevrijding). Alle foto staan op de website https://in100fotos.nl/noord-brabant/. Door te stemmen kunnen bezoekers van de website aangeven welke foto’s volgens hen de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant het treffendst in beeld brengen. Stemmen kan tot en met vandaag!