Zoover Awards

Twee verblijfsaccommodaties in het Land van Cuijk hebben ons afgelopen week, met (terechte) trots, laten weten dat zij onlangs een Gouden Zoover Award hebben ontvangen. Zoover is een website die vakantiebeoordelingen verzamelt en deelt. De reviews komen van reizigers die op een bestemming zijn geweest of hebben overnacht in een verblijfsaccommodatie. Op Zoover staan inmiddels meer dan 3,5 miljoen reviews.
Zoover reikt jaarlijks prijzen uit aan accommodaties die hoge waarderingen hebben ontvangen. Voorwaarde is wel dat ze voldoende reviews hebben ontvangen.
In de categorie Gouden Zoover Award, die wordt uitgereikt bij een gemiddelde waardering van 9 of hoger, zijn camping Boszicht in Wilbertoord en minicamping ’t Brenneke in Sambeek onderscheiden.
Boszicht had een waarderingscijfer van 9,6, gebaseerd op 34 reviews. ’t Brenneke scoorde een 9,5, op basis van 103 reviews. Uitstekende resultaten, die veel zeggen over de gastvrijheid van deze accommodaties.
Heeft uw bedrijf ook een Gouden Zoover Award ontvangen, meld het ons via info@rbtlandvancuijk.nl. Wij besteden er graag aandacht aan.

Vooraankondiging: startbijeenkomst toeristisch seizoen

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk organiseert elk jaar, aan de vooravond van het toeristisch seizoen, een bijeenkomst voor ondernemers. Voor de bijeenkomst worden ook toeristische organisaties, gidsgroeters, toeristische ontmoetingspunten en wethouders en raadsleden uitgenodigd.
De startbijeenkomst 2020 staat gepland op donderdag 2 april. De bijeenkomst vindt plaats bij ZooParc in Overloon en begint om 13.30 uur. Op het programma staat onder meer de presentatie van de Land van Cuijk Reisgids 2020 en de Belevingskaart.
De uitnodiging volgt binnenkort.

Geen Minicards meer

Af en toe krijgen wij de vraag of er nog nieuwe minicards (kaartjes op creditcardformaat met toeristische informatie over en kortingen bij attracties, musea en restaurants) worden geleverd.
Het antwoord op die vraag is ‘nee’. De organisatie, die verantwoordelijk is voor de verspreiding van minicards, maakt geen nieuwe minicards meer voor het Land van Cuijk. Wij hebben daarover recentelijk nog contact gehad.
Ondernemers die nog een minicardhouder hebben staan en die graag willen teruggeven, kunnen dat ons laten weten via info@rbtlandvancuijk.nl

Nacht van een Goei Leven

In het weekeinde van 19, 20 en 21 juni wordt in het Land van Cuijk de derde editie van Nacht van een Goei Leven gehouden.
Het evenement heette vorig jaar nog Een Goei Leven Beleven, maar na overleg met een aantal betrokkenen is besloten om toch weer de oorspronkelijke naam Nacht van een Goei Leven aan te nemen. Dat betekent overigens niet dat alle activiteiten ‘s avonds of ‘s nachts plaatsvinden. Integendeel, een belangrijk deel van de evenementen vindt overdag plaats.
De activiteiten, die tijdens Nacht van een Goei Leven plaatsvinden, worden georganiseerd door (samenwerkende) ondernemers, verenigingen en toeristische locaties. Door bij de promotie van hun evenementen de krachten te bundelen, wordt het mogelijk om één weekeinde lang alles wat er dan in het Land van Cuijk wordt georganiseerd extra aandacht te geven. Het Regionaal Bureau voor Toerisme ondersteunt de organisatie bij de promotie van de Nacht van een Goei Leven.
Nu al staat vast dat tijdens de editie 2020 onder meer een diner op het pontveer, een boerenbrunch tussen de koeien, een diner in de kas, een nachtvlinderwandeling en een smartlappenfeest worden gehouden.
Heeft u ook een leuk idee, een bijzonder initiatief en/of een passende locatie? Bent u lid van een kunst- of muziekvereniging en op zoek naar een podium in het weekend van 19, 20 of 21 juni? Of wilt u op een andere wijze meedoen? Mail dan naar Piet Verbeeten: vieren@goeileven.nl. Aanmelden kan nog tot en met carnaval(25/2). Na 1 maart wordt het programma gemaakt en de pr opgestart.

Touristikmesse in Kalkar

Komend weekeinde vindt bij Kernwasser Wunderland in Kalkar de jaarlijkse Touristikmesse Niederrhein plaats. De Touristikmesse is op beide dagen geopend van 10.00 van 17.00 uur.
Het Land van Cuijk is een van de 150 deelnemers aan de beurs. Verder heeft ook het INTERREG-project Dynamic Borders een eigen beursstand. Dynamic Borders is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband, waarin het Land van Cuijk wordt vertegenwoordigd door de gemeenten Boxmeer en Cuijk.
Dynamic Borders geeft tijdens de komende beurs grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes uit en laat bezoekers proeven van regionale producten. Meer informatie over de beurs kunt u vinden op www.touristikmesse-niederrhein.eu