Touristikmesse in Kalkar drukbezocht

Het Land van Cuijk heeft zichzelf letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet tijdens de Touristikmesse, die afgelopen weekeinde in het Duitse Kalkar plaatsvond. Met dank ook aan onze beursvrijwilligers Gerard, Tiny, Tonneke en Ton, die zich de blaren op de tong hebben gepraat om voorbijgangers te verleiden om binnenkort ook naar het Land van Cuijk te komen.
Tijdens de beurs werd naast een Duitstalige folder (met een kaart waarop de bijzondere bezienswaardigheden van onze regio waren ingetekend) ook het nieuwe Fiets & Wandelboekje uitgedeeld.
De beurs trok veel Duitse bezoekers, vaak 50 jaar of ouder en vooral geïnteresseerd in aantrekkelijke fiets- en wandelroutes en bijzondere verblijfsaccommodaties. Opvallend was de grote vraag naar camperplaatsen in het Land van Cuijk.

Op naar de volgende beurzen…

Over een maand presenteert het Land van Cuijk zich op zowel de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht als tijdens de Reise + Camping Messe in het Duitse Essen. Bij beide beursdeelnames werkt het Regionaal Bureau voor Toerisme samen met andere toeristische organisaties. Op de Fiets- en Wandelbeurs wordt de stand gedeeld met Visit Noord-Limburg en laten we zien hoe aantrekkelijk fietsen en wandelen langs de Maas en de omliggende gebieden kan zijn. Tijdens de beurs in Essen wordt het Land van Cuijk gepromoot in de beursstand van onze partner Mein Platz. Het Regionaal Bureau voor Toerisme is minimaal één dag ook zelf aanwezig om Duitse bezoekers uit te leggen waarom een bezoek aan het Land van Cuijk interessant is.

Grensoverschrijdende routes

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft afgelopen jaar, samen met Niederrhein Tourismus en Platform Maasduinen, tien grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes ontwikkeld. De ontwikkeling van de routes was een van de projecten in het grensoverschrijdende samenwerking Dynamic Borders. Bij die samenwerking hebben zich twee Duitse (Weeze en Goch), twee Noord-Limburgse (Gennep en Bergen) en, namens het Land van Cuijk, Boxmeer en Cuijk aangesloten.
Inmiddels zijn alle themaroutes gereed en is ook een overzichtskaart gemaakt, waarop alle routes zijn ingetekend. De routes zijn ook terug te vinden op de website www.dynamicborders.eu

Nederlands-Duitse arrangementen

In het kader van Dynamic Borders gaat Niederrhein Tourismus in het komende halfjaar meerdere toeristische, grensoverschrijdende arrangementen ontwikkelen. Alle arrangementen zijn gebaseerd op de 10 grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes, die het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft gemaakt. Als de
arrangementen klaar zijn, kunnen deze worden geboekt via de website
2-land-reisen.de.  
Tijdens de Touristikmesse in Kalkar is het eerste arrangement gepresenteerd. Het arrangement is gebaseerd op de Bloemen- en Bijenroute.

Ook Hazenboek wint Zoover Award

Niet alleen Camping Boszicht en minicamping ’t Brenneke hebben, zoals vorige week al gemeld, een Gouden Zoover Award gewonnen, ook Groepsvakantie Hazenbroek in Overloon is die eer toegekomen. Hazenbroek kreeg in 2019 een gemiddelde waardering van 9.6. In totaal zijn er nu 70 reviews over Hazenbroek geplaatst, met een gemiddelde waardering over de afgelopen jaren van 9.5. Overigens heeft Hazenbroek ook op Facebook recensies staan met een gemiddelde van 4.9 (van 5) sterren.
Nieuwsgierig naar hoe belangrijk reviews zijn en hoe ook jij kunt zorgen voor hoge waarderingen, bekijk dan nog eens de presentatie die Joline Vriens van VisitBrabant verzorgde tijdens onze Inspiratiedag in november jongstleden: https://www.rbtlandvancuijk.nl/deelname/inspiratiedag-2019/ Of schrijf je in voor een training van VisitBrabant.

Historisch Spektakel Grave

Op 4 en 5 april wordt voor de derde maal het Historisch Spektakel in Grave georganiseerd. Tijdens het tweedaagse evenement wordt 1674, het jaar van het Beleg van Grave, herdacht.
In 2016 en 2018 organiseerde het Cloveniersgilde al de eerste twee edities van het Historisch Spektakel Grave. Het gilde speelt ook in de komende uitvoering een prominente rol. De organisatie van het derde Historisch Spektakel is mede in handen van Gravenaar Peter Linders en zijn stichting 0486 Producties.