Positieve ontwikkelingen

Sinds vorige week mogen de verblijfsaccommodaties in het Land van Cuijk weer toeristen en recreanten ontvangen. Mits wordt voldaan aan een aantal voorwaarden, zoals eigen sanitaire voorzieningen voor de bezoekers. 
Het geeft een aantal toeristische ondernemers in het Land van Cuijk in ieder geval weer lucht. Nu veel Nederlanders er graag een paar dagen tussenuit willen en de mogelijkheden voor vakanties in andere landen nog beperkt zijn, wordt een grote vraag naar verblijfsaccommodaties in eigen land verwacht. Dat biedt kansen, ook voor ondernemers in het Land van Cuijk.
Uiteraard moeten gastheren én gasten zich nog steeds (kunnen) houden aan de afspraak dat we minimaal anderhalve meer afstand tot elkaar houden. Bovendien is groepsvorming, anders dan het eigen huishouden, niet toegestaan. Voor met name groepsaccommodaties brengt dat de beperking met zich mee dat zij geen grote groepen gasten mogen ontvangen, die niet samen één huishouden vormen.
De meest actuele versie van de noodverordening van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, waarin beschreven staat wat wél en niet mag, staat op onze website www.rbtlandvancuijk.nl

Wat mogen we verwachten?

De beelden over wat de toeristische sector in de komende tijd te wachten staat, lopen uiteen. Duidelijk is wel dat de vraag naar toeristische accommodaties en activiteiten in de komende tijd groot zal zijn. In sommige regio’s misschien zelfs wel groter dan het aanbod.
Maar wie trekken er als eerste weer op uit? En wat gaan die toeristen doen?
Onze collega’s van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen hielden afgelopen week een interessant webinar, waarin zij een aantal mogelijke scenario’s schetsten. Het zijn ook de scenario’s die NBTC Holland Marketing en VisitBrabant gebruiken bij de uitwerking van hun ideeën voor nationale respectievelijk provinciale marketingcampagnes.
Zeker de moeite waard voor ondernemers en organisaties die nu de juiste strategische keuzes voor straks willen maken. Kijk het webinar terug op YouTube of download de scenario’s op de site van Toerisme VAN

Facebook-campagne deelnemers promotiemiddelen

Vandaag ronden we een Facebookcampagne af, waarin we onze volgers, onder het motto #VerheugenopStraks, op 16 achtereenvolgende dagen hebben laten zien wat het Land van Cuijk bijzonder maakt. En niet alleen onze huidige volgers. We hebben een aantal berichten ook (betaald) gepromoot buiten onze regio, met name in de omgeving van Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Arnhem. Dat heeft behalve veel likes ook nieuwe volgers opgeleverd.
Binnenkort starten we een nieuwe Facebookcampagne, waarbij we elke dag een andere deelnemer aan onze promotiemiddelen (magazine, Fiets & Wandelboekje, plattegrond) in de schijnwerpers zetten. Gratis. Als waardering voor hun betrokkenheid én als extra steuntje in de rug.

FietsFeest 2020 gaat niet door

Het gezamenlijke plan van de toeristisch-recreatieve platforms en het Regionaal Bureau voor Toerisme om van 18 tot en met 20 juli een groot fietsfeest te organiseren in het Land van Cuijk, gaat niet door. Het idee was om fietsactiviteiten te koppelen aan de evenementen, die toch al in dat weekeinde zouden plaatsvinden.
Omdat de meeste van die evenementen (bijvoorbeeld Daags na de Tour, Kunstroute Mill en Rondje33) zijn afgelast, valt de basis onder ons idee weg. We bewaren het plan nu voor een later moment. Bijvoorbeeld eind juli 2021, als veel van de genoemde evenementen hopelijk wel kunnen doorgaan…

Toeristische markt afgelast

Ook de toeristische markt die op Hemelvaartsdag in het centrum van Boxmeer zou worden gehouden, gaat niet door. Stichting Toerisme en Recreatie Boxmeer (STeR), organisator van de markt, heeft vanwege de coronamaatregelen moeten besluiten om de markt af te gelasten. De markt wordt nu waarschijnlijk volgend jaar, eveneens op Hemelvaartsdag, gehouden.

Toch Bevrijdingsfestival in Grave

Vrijwel overal in Nederland zijn de Bevrijdingsfestivals afgelast. In Grave hebben ze echter een creatieve oplossing bedacht: een online Bevrijdingsfestival. Georganiseerd door Graafse artiesten en ondernemers, in samenwerking met Peter Linders van 0486tv.
Het online Bevrijdingfestival start op 5 mei om 19.00 uur en is te volgen via het YouTube- en Facebookkanaal van 0486tv en Omroep Land van Cuijk én live via Omroep Land van Cuijk TV (Ziggo kanaal 40 en KPN kanaal 1475).
Het Bevrijdingsfestival volgen met een hapje of een drankje? Graafse ondernemers doen speciale aanbiedingen. Kijk daarvoor op www.facebook.com/bevrijdingsfestivalgrave.