Coronadossier op website RBT

Het Coronavirus domineert al weken het nieuws. De gevolgen ervan zijn groot. Op de eerste plaats voor de gezondheid van mensen, maar ook voor onze samenleving als geheel en voor onze economie. Die gevolgen worden almaar zichtbaarder.
Veel toeristische ondernemers en organisatie maken zich, net als hun collega’s in andere sectoren, grote zorgen. Hoe lang duurt de crisis nog? Wat betekent het voor mijn onderneming als ik nog wekenlang niet of nauwelijks gasten ontvang? Hoeveel vet zit er op de ribben van ons bedrijf? Houden we dit vol?
Het zijn zeer begrijpelijke zorgen.
Er wordt hulp geboden. Door het rijk, maar ook door de gemeenten. Wij kunnen ons voorstellen dat ondernemers in deze hectische periode af en toe het overzicht verliezen. Welke regelingen zijn er en voor wie zijn ze van toepassing?
Voor die ondernemers hebben wij op onze website www.rbtlandvancuijk.nl verwijzingen naar relevante informatie op een rij gezet. Omdat wij op die pagina doorlinken naar sites van anderen blijft die informatie actueel.

Advies: ‘check of je er bij hoort’

Jaap Ceulemans, eigenaar van groepsaccommodatie Bij Ceulemans en lid van ons algemeen bestuur, attendeerde ons afgelopen week op het volgende: “Om in aanmerking te komen voor € 4.000 steun van de overheid, moet je bedrijf behoren tot een reeks geselecteerde branches (sbi-codes). Groepsaccommodaties vallen daar buiten, terwijl er toch echt hard hulp nodig is.
De overheid biedt de mogelijkheid om via een link aan te geven dat een bepaalde branche toegevoegd zou moeten worden. Die link is https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/signaal-vergeten-sbi-codes-wssl.”
Jaap’s advies: check of jouw type van bedrijf bij de geselecteerde branches staat en zo niet, maak daar melding van.

Website ‘Thuiswinkelen in Land van Cuijk’

Een groot aantal ondernemers wil, ondanks dat hun bedrijf noodgedwongen op slot zit, de klanten van dienst blijven. Zij richten in allerijl bezorgdiensten op of zorgen er op een andere manier voor dat hun producten bij hun klanten komen.
Onze partner Cybox heeft afgelopen week een website ontwikkeld voor al die Land van Cuijkse bedrijven die nu noodgedwongen aan huis moeten bezorgen: https://thuiswinkelen.landvancuijk.nl/
Een mooi initiatief. Lokaal en regionaal blijven shoppen is nu van groot belang om straks verzekerd te blijven van een vitale leefomgeving! 
Mis je bedrijven in het overzicht op de website? Mail het naar eefke@cybox.nl of meld het eenvoudig via het aanmeldformulier op de genoemde site.

‘Tips voor thuisblijvers’

Hoe kun je van de nood een deugd maken en in deze bizarre tijden toch in contact blijven met je doelgroep? Een aantal ondernemers en organisaties heeft goed begrepen dat potentiële bezoekers die thuis zitten behoefte hebben aan vermaak, ontspanning en soms educatie. Zo plaatst het Oorlogsmuseum in Overloon wekelijks een nieuwe vlog op Facebook en zetten de dierenverzorgers van ZooParc in Overloon hetzelfde kanaal in om vragen te beantwoorden. Zo zijn er nog veel meer kleine en grote initiatieven om toch, al is het op een minder gebruikelijke manier, de schijnwerpers op je gericht te houden.
Kijk anders ook eens op de site van VisitBrabant (https://www.visitbrabant.com/nl/blog-overzicht/brabant-vanuit-huis-ontdekken), waar leuke tips worden gegeven om Brabant eens op een andere manier te ontdekken. En met bijvoorbeeld de mogelijkheid om kleurplaten over Brabantse steden, regio’s en bezienswaardigheden te downloaden.

Een kleurplaat over het Land van Cuijk ontbreekt nog. Welke creatieve tekenaar voelt zich geroepen om een kleurplaat over onze regio en/of bezienswaardigheden te maken? Laat het ons weten via info@rbtlandvancuijk.nl
VisitBrabant heeft al laten weten de kleurplaat graag te willen plaatsen.

Distributie Land van Cuijk Magazine

Deze week levert de drukker de nieuwe Land van Cuijk Magazines en plattegronden af.
Normaliter worden de magazines en de kaarten gepresenteerd én verspreid tijdens de bijeenkomst, die wij elk jaar organiseren bij de start van het nieuwe toeristisch seizoen. Die bijeenkomst hebben we vanwege de bekende omstandigheden moeten afgelasten. Dat betekent dat we de distributie dit jaar anders aanpakken.
We hebben ondernemers opgeroepen om ons, via een formulier op onze website, te laten weten of ze hun pakket met promotiemiddelen graag bezorgd willen hebben of dat ze het zelf komen ophalen. Verder hebben wij gevraagd aan te geven hoeveel magazines, plattegronden en fietsrouteboekjes zij nodig denken te hebben.
Wij zijn bezig een distributieschema op te stellen. Zodra dat gereed is zullen wij de ondernemers, die hun voorkeuren al kenbaar hebben gemaakt, daarover informeren.
Wil je ook graag op korte termijn een pakket aan promotiemiddelen ontvangen en heb je het formulier nog niet ingevuld, doe dat zo spoedig mogelijk via www.rbtlandvancuijk.nl/distributie-promotiemiddelen