Verspreiding Land van Cuijk Magazines

Deze week worden de nieuwe Land van Cuijk Magazines verspreid.
De magazines worden alleen bezorgd bij de bedrijven die hebben aangegeven dat ook graag te willen. Met die bedrijven zijn afspraken gemaakt over hoe en wanneer de magazines worden aangeboden.
Een aantal ondernemers en organisaties heeft laten weten de magazines liever te willen ophalen. Zij hebben een mail ontvangen wanneer zij dat kunnen doen. Samen met de magazines worden ook Fiets & Wandelboekjes en plattegronden van het Land van Cuijk gedistribueerd.
Heeft u nog niet eerder laten weten hoe u de magazines wilt ontvangen? Stuur dan een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl en wij maken graag met u een afspraak wanneer u de promotiematerialen kunt ophalen.

Land van Cuijk Magazine ook online

Voor wie nieuwsgierig is naar het nieuwe Land van Cuijk Magazine: de versie van 2020 staat sinds deze week online. Kijk op https://www.landvancuijk.nl/magazine
U kunt de link ook gebruiken om uw (potentiële) gasten alvast in de stemming te brengen voor een bezoek op een later moment. Het magazine kan ook worden gedownload.

Uitstel toeristenbelasting mogelijk

In vier van de vijf Land van Cuijkse gemeenten (alleen Grave niet) wordt toeristenbelasting geheven. De gemeenten bieden ondernemers de mogelijkheid om uitstel van betaling aan te vragen voor de gemeentelijke heffingen. Ook toeristenbelasting valt daar onder.
Wie de toeristenbelasting later wil voldoen kan bij de eigen gemeente een verzoek om uitstel indienen. Kijk daarvoor op de website van de eigen gemeente:

Overigens is in alle vier gemeenten de hoogte van de toeristenbelasting afhankelijk van het aantal gasten. Als er in een bepaalde periode geen gasten zijn, zal ook de te betalen toeristenbelasting nihil zijn.
Voor de duidelijkheid: de toeristenbelasting wordt niet kwijtgescholden, maar kan dus wél later worden betaald.

Creatief de crisis te lijf

De maatregelen, die nodig waren om een grootschalige verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, vragen behalve om discipline en geduld ook om creativiteit en ondernemerschap. Overal in Nederland worden bijzondere initiatieven ontwikkeld om bedrijven, die tijdelijk gesloten zijn of anderszins in de problemen dreigen te komen, te helpen. Wij zetten er in deze nieuwsbrief -ter inspiratie- graag een aantal op een rij:

Goei Gerei Box
Het Land van Cuijk heeft zich aangesloten bij Support your Locals, een beweging die tot doel heeft om lokale voedselproducenten te ondersteunen. Dat doen zij door een pakket van streekproducten te maken dat zij online aan inwoners van de eigen regio aanbieden.
Mede dankzij de inspanningen van Tessa Hermanussen en Robert Hermens is ook in het Land van Cuijk een streekpakket samengesteld: de Goei Gerei Box. In het Land van Cuijkse pakket zitten heerlijke lokale producten, zoals chocolade van IJssalon IJs & Spijs, een paasstol van Bakkerij Verkerk, pasta van De Aalshof, rabarber van Rhubarb, speciaalbier van De Blauwe Knoop, boerenkaas van Landgoed de Barendonk, hamburgers van De Lamperse Hei, Eigenzwijnse worstjes, eieren van BoerderEi, leverworst van Lange en worstenbroodjes van de Millse molen De Korenbloem. Verder zijn drie recepten, gemaakt door topkok Martien Bos van het Smaakcentrum, bijgevoegd.
Wie uiterlijk 8 april de Goei Gerei Box bestelt, krijgt het pakket op vrijdag 10 april thuisbezorgd. Nog voor Pasen dus!
Bestellen kan via de website www.supportyourlocalslandvancuijk.nl

Vakantiehuis ombouwen tot privékantoor
In deze turbulente tijden is het prettig een werkplek te hebben waar je je af en toe ongestoord kunt terugtrekken. Een aantal vakantieparken stelt daarvoor, tegen een kleine vergoeding, vakantiehuisjes ter beschikking. Op de website www.privekantoortje.nl staan alle tijdelijke werkplekken genoemd. In het Land van Cuijk nemen Landgoed De Barendonk in Beers en het nieuwe Europarc Kraaijenbergse Plassen in Linden deel.
Parkeigenaren die hun vakantiehuisjes willen aanmelden voor tijdelijke verhuur kunnen terecht op de genoemde website. Het aanmelden is gratis.
In dit verband moeten we zeker ook de website www.alsthuiswerkennietlukt.nl noemen, waar Het Glaslokaal in Langenboom bij is aangesloten, en het initiatief van City Resort Mill dat tijdelijk 1-persoonskantoorkamers verhuurt.

Groen om te doen
IVN is de campagne ‘Groen om te doen’ gestart. De natuureducatieorganisatie geeft elke dag op de website www.ivn.nl/groen-om-te-doen een gratis tip hoe je onbezorgd van de natuur kunt genieten. Makkelijk om thuis, in je tuin of op je balkon uit te voeren. Wie alle tips overzichtelijk in een mail wil ontvangen kan zich aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Daarnaast worden deelnemers opgeroepen om hun dagelijkse ‘natuurmoment’ te delen via Instagram of Facebook. Gebruik daarbij de hashtag #groenomtedoen of de tag @ivnnatuureducatie. 

Wat gaat helaas niet door?

Helaas zien tal van organisatoren van grote evenementen zich gedwongen om activiteiten af te gelasten of door te schuiven naar 2021. Zoals het Pluk & Oogstfeest in Mill. “Wij vinden het onverantwoord om nu te investeren in een festival waarvan het nog maar de vraag is of dat in oktober wel door kan gaan. Dat risico kunnen en willen we niet dragen”, aldus de organisatie. Het Pluk & Oogstfeest is nu verzet naar 24 oktober 2021.
Ook de 50+ Beurs gaat niet door. Vorig jaar heeft het Land van Cuijk voor het eerst deelgenomen aan de beurs en dat is ons zo goed bevallen dat wij overwogen dit najaar weer met een stand aanwezig te zijn. We moeten dus een jaar geduld hebben.
Veel gasten die onze regio bezoeken raadplegen de Land van Cuijk Agenda. Onze oproep aan alle evenementorganisatoren: staat uw activiteit in de agenda vermeld en gaat het niet door, geef het aan de redactie van de Land van Cuijk Agenda door via nieuws@landvancuijk.nl