We zijn weer open…

Veel bedrijven en toeristische bezienswaardigheden hebben gisteren de deuren weer mogen openen. Weliswaar onder voorwaarden (lees de actuele noodverordening voor de precieze beschrijving: https://www.vrbn.nl/vaste-onderdelen/urls/noodverordening/), maar toch is de opluchting bij veel ondernemers, museumdirecteuren, bioscoopeigenaren en andere betrokkenen groot. Wij wensen alle ondernemers en organisaties veel succes én bezoekers in de komende tijd!
Het wordt de kunst om een goede balans te vinden én te houden tussen wat mag en wat wenselijk is. NBTC Holland Marketing verzorgde afgelopen vrijdag een interactieve sessie over hoe je bezoekersstromen kunt managen. Binnen jouw bedrijf, maar ook in de publieke ruimte.
Voorafgaand aan de interactieve sessie is een video gemaakt waarin concrete tips worden gegeven en voorbeelden van bezoekersmanagement elders in Nederland worden getoond. De moeite van het bekijken waard! https://www.youtube.com/watch?v=OwWiMBn7iyc

Campagne: de vervolgstappen

Vorige week dinsdag hebben wij tijdens een webinar onze ideeën voor een toeristische campagne gedeeld. Wij hebben na afloop veel positieve reacties op de presentatie ontvangen. Daarnaast zijn er concrete suggesties gedaan hoe wij onze campagne nog krachtiger kunnen maken.
Hoe gaat het nu verder? Wij hebben tijdens de presentatie aangegeven dat de campagne alleen doorgaat als aan vier uitgangspunten kan worden voldaan: er moet voldoende draagvlak zijn bij ondernemers en organisaties in de regio, er moeten voldoende financiële middelen zijn, onze campagne moet aansluiten op dat wat de provinciale marketingorganisatie VisitBrabant ontwikkelt en we willen in onze campagne het, soms wankele, evenwicht tussen wat mag en wat (maatschappelijk) wenselijk is kunnen blijven bewaken.
Aan twee van de vier uitgangspunten (draagvlak en evenwicht) denken wij met de campagne, die wij voor ogen hebben, te kunnen voldoen. We hebben echter op dit moment nog geen volledig zicht op wat VisitBrabant gaat aanbieden. Ook is er nog geen zekerheid over de benodigde financiële middelen.
Wij verwachten dat dat komende week duidelijk wordt.
In de tussentijds zijn we wel, samen met onze partners Cybox en Di-Visie, bezig om de campagne verder uit te werken, zodat we, als alle lichten straks op groen staan, snel kunnen handelen.
Wordt vervolgd!

Groeters en rondleidingen

Ook een aantal van de groeteractiviteiten wordt weer hervat. Leuk om aan deel te nemen en het Land van Cuijk nóg beter te leren kennen, of om uw gasten op te attenderen:

Rondleidingen door het Emmausklooster in Velp:
Vanaf zaterdag 6 juni a.s. worden er weer rondleidingen gegeven in dit bijzondere kloosster in Velp (Grave) . Een gids gaat met u door het gebouw, de kerk en de tuin en vertelt onderweg wetenswaardigheden en anekdotes over het leven van de broeders in dit klooster.
Aanvang: 14.00 uur, entree: € 5 pp. Verzamelen op de parkeerplaats van het klooster. Vooraf aanmelden voor de rondleiding via info@emmausklooster.nl of 06-24547711 is verplicht.
Op de volgende zaterdagen kunt u aansluiten:  6, 13, 20 en 27 juni, 4, 11, 18 en 25 juli, 1, 8, 15, 22 en 29 augustus, en 5 september.

Kijkje in het Carillon van de Martinustoren in Cuijk
Op woensdagenvanaf  3 juni tot en met oktober is het mogelijk de toren van de Martinuskerk te beklimmen en de beiaardier live aan het werk te zien van 14.30-15.15 u. Maximaal 4 mensen. Gewassen handen en geen verkoudheidssymptomen. Uitsluitend na opgave via: marcelsiebers@gmail.com

Promotiemateriaal nodig?

Nu veel toeristische accommodaties en bestemmingen weer open zijn, wordt de vraag naar promotiemateriaal weer actueel.
Wil je Land van Cuijk Magazines hebben om aan jouw gasten uit te delen? Heb je behoefte aan handige Fiets & Wandelrouteboekjes? Of wil je plattegronden, met daar op ingetekend de toeristische bestemmingen in het Land van Cuijk, meegeven? Geef dan via info@rbtlandvancuijk.nl door hoeveel exemplaren je nodig hebt. Wij laten vervolgens weten waar en wanneer de materialen kunnen worden opgehaald.