Online presentatie campagne Land van Cuijk

Nu een verdere versoepeling van de coronamaatregelen waarschijnlijk lijkt, maken steeds meer Nederlanders plannen om er een of meer dagen op uit te trekken. De algemene verwachting is dat veel vakantiegangers dit jaar in eigen land blijven.
Wij willen graag laten zien dat ook het Land van Cuijk een aantrekkelijke reisbestemming is. Zeker voor wie op zoek is naar rust, ruimte en een gastvrije omgeving.
Daarom ontwikkelen wij, samen met een aantal creatieve partners, een campagne, die -zoals het er nu naar uitziet- begin juni van start gaat.
Wij presenteren de hoofdlijnen van onze campagne tijdens een webinar op dinsdag 26 mei van 11.00 tot 12.00 uur.

Meld je aan voor de presentatie!

Ben je benieuwd naar ons campagnevoorstel? Meld je aan voor het webinar op 26 mei aanstaande.
Stuur een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl ovv ‘aanmelding webinar’ en je ontvangt volgende week maandag een link waarmee je het webinar kunt volgen.

Speel in op vraag naar routes

Sinds enkele weken worden fors meer fiets- en wandeltochten gepland via de routeplanner van www.routesinbrabant.nl  Om ondernemers te helpen om de aantrekkelijke routes in hun eigen omgeving goed voor het voetlicht te brengen, biedt het Routebureau Brabant in deze periode een aantal extra diensten aan.
Een van die diensten is een gratis interactieve routekaart die op de eigen website kan worden geplaatst. De kaart toont recreatieve routes in de omgeving van het eigen bedrijf, waarbij jouw locatie in het midden van de kaart wordt weergegeven. Belangstellenden kunnen op de kaart in- en uitzoomen en het kaartbeeld verschuiven. Je kunt kiezen voor fiets-, wandel- en/of ruiterroutes op de kaart.
Wil je ook een interactieve kaart op de eigen website plaatsen? Vraag de kaart dan aan via https://partners.visitbrabant.com/diensten-visitbrabant/routebureau/aanvraagformulier-interactieve-routekaart

Winnaars VakantieKwis

In de meivakantie is via Facebook de Land van Cuijk VakantieKwis uitgezet. Op vijf verschillende dagen werden vragen gesteld over interessante wetenswaardigheden uit en over het Land van Cuijk. Zoals de geboorteplaats van de eerste echtgenote van Willem van Oranje (Grave) en de plaats waar de burgemeesterszoon vandaan kwam die per abuis door een, in het Oorlogsmuseum tentoongestelde, B52-bommenwerper om het leven kwam (Sint Anthonis).
Gevraagd werd ook naar de naam van de salon van meesterijsbereider Mark van Gaal (IJs en Spijs) en de snelheid die de cheeta’s in het ZooParc Overloon kunnen ontwikkelen (110 kilometer per uur). Tot slot werd gevraagd naar de naam van de graaf (Floris de Zwarte) die ooit kasteel Tongelaar in brand stak en wiens gewelddadige dood later een van de thema’s werd in misschien wel het bekendste toneelstuk ooit in Nederland opgevoerd, Gijsbrecht van Aemstel van Joost van den Vondel.
Uit de goede inzendingen hebben wij drie winnaars getrokken: Britt van de Kerkhof mag samen met een vriend of vriendin een vaart met de Land van Cuijk Ballon maken. Felice van Kraaij gaat met haar opa naar het Oorlogsmuseum in Overloon en Hannie Thoonen heeft twee toegangskaarten gewonnen voor ZooParc Overloon.

Fotowedstrijd 650-jarig klooster

Klooster Sint Agatha, het oudste nog bewoonde klooster van Nederland, viert in 2021 het 650-jarig bestaan. In het kader van het aanstaande jubileum nodigt het klooster iedereen die graag fotografeert uit om deel te nemen aan de fotowedstrijd Kloostertuin Sint Agatha. 
Inzenden van een foto is mogelijk tot 1 februari 2021. Een vakjury kiest uit de inzendingen de 20 foto’s die de sfeer van de kloostertuin het beste weten te vangen. Deze worden in het voorjaar van het jubileumjaar (vanaf april 2021) tentoongesteld in het klooster als onderdeel van een expositie over heden en verleden van de kloostertuin. De makers van de drie beste foto’s ontvangen daarnaast een leuke attentie.
De kloostertuin van Sint Agatha is één van de best bewaarde kloostertuinen in Nederland. Hij is in zijn huidige vorm ontstaan vanaf de 18e eeuw en ingericht op basis van behoefte: levensonderhoud, recreatie en bezinning. Zo is er een boomgaard met diverse oude appelrassen, zijn er open stukken waar de Kruisheren vroeger sportten en is er een religieuze meditatietuin die altijd groen blijft (Semper Virens). Jaarlijks trekt de tuin duizenden bezoekers. De tuin is voor publiek toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.
Een uitgebreide omschrijving van de foto-opdracht, de voorwaarden voor deelname en de wijze waarop je een foto kunt inzenden zijn te vinden op: www.kloostersintagatha.nl.