Roodtrip door Land van Cuijk

Vanaf morgen (woensdag 15 juli) trekken vrijwilligers van het Regionaal Bureau voor Toerisme met een rode Fiat 500 kriskras door het Land van Cuijk. In zes dagen bezoeken zij liefst 29 locaties waar veel vakantiegangers samenkomen of passeren. De ‘Roodtrip’ maakt onderdeel uit van de toeristische campagne, die het RBT in samenwerking met de creatieve partners Cybox en Di-visie heeft ontwikkeld.
Op de pauzeplekken van de ‘Roodtrip’ wordt promotiemateriaal over het Land van Cuijk uitgedeeld. Daarnaast wordt aan passanten gevraagd welke bijzondere plekken in het Land van Cuijk zij zouden aanbevelen aan andere vakantiegangers. Die beelden worden later via onder meer sociale media en website gedeeld.
Benieuwd naar wanneer de ‘Roodtrip’ bij u in de buurt komt? Kijk op www.rbtlandvancuijk.nl

Vakantiekrant 2020

Tijdens de ‘Roodtrip’ wordt ook de Vakantiekrant uitgereikt. De krant geeft een overzicht van wat er in de maanden juli en augustus in het Land van Cuijk te doen is.
De Vakantiekrant wordt als bijlage meegegeven met het Land van Cuijk Magazine. Ook het Fiets & Wandelboekje en de toeristische plattegrond van het Land van Cuijk worden tijdens de ‘Roodtrip’ uitgedeeld.
De Vakantiekrant wordt deze week ook bezorgd bij de Toeristische Informatiepunten in het Land van Cuijk. Wil jij ook Vakantiekranten uitdelen aan jouw gasten, neem dan contact met ons op via info@rbtlandvancuijk.nl

Volg het voorbeeld van De Lummel

Alle inspanningen van het Regionaal Bureau voor Toerisme (en de partners Cybox en Di-visie) ten spijt, kan de toeristische campagne alleen maar groot worden als zoveel mogelijk ondernemers en organisaties zich aansluiten. Dat kan door bijvoorbeeld op de eigen website én de sociale media de campagneslogan ‘Psst … hier moet je zijn’ te gebruiken. Zoals groepsaccommodatie De Lummel in Langenboom al heeft gedaan.
Zowel de campagneslogan als het campagnelogo zijn als .png-bestand beschikbaar. Daarmee zijn slogan en/of logo heel eenvoudig toe te voegen aan een foto.

  1. Open het bestand van logo of slogan en klik op kopiëren;

  2. Open het bestand van de foto;

  3. Klik op ‘plakken’;

  4. Maak de slogan en/of het logo passend;

  5. Sla de foto opnieuw op, eventueel onder een andere bestandsnaam;

  6. Plaats de foto op jouw website of sociale mediakanalen

De .png-bestanden zijn terug te vinden in onze toolkit: https://www.rbtlandvancuijk.nl/Promotiemiddelen/toolkit/

‘Een verbogen pareltje in Noord-Brabant’

Zoals eerder gemeld in deze nieuwsbrief heeft reisblogster Naline Roodbeen (Stop and Stare) een tweedaags bezoek gebracht aan het Land van Cuijk. Haar reisverslag is afgelopen week gepubliceerd op de website van VisitBrabant: https://www.visitbrabant.com/nl/belevingen/genieten-van-een-goei-leven-in-land-van-cuijk
 
Naline is opvallend positief over het Land van Cuijk (“een verborgen pareltje in Noord-Brabant”), over het landschap (“Zelf opgegroeid tussen de rechte lijnen in de vlakker-dan-vlakke Flevopolder, is het hier voor mij echt fietsen vol verrassingen”), de vele bezienswaardigheden in het gebied (“Land van Cuijk is weliswaar vrij onontdekt, het is groter dan ik in twee dagen kan fietsen”) en de gastvrijheid van de ondernemers (“En dat is misschien ook wel precies waarin dat Goei Leven te vinden is. In de ontmoetingen met locals, in het genieten van streekproducten en natuurlijk in de mooie landschappen, die je in Land van Cuijk overal omringen”).

Artikel in Neue Rheinische Zeiting

Met dank aan onze samenwerking met het Duitse mediabureau Mediamixx is afgelopen week een groot artikel over het Land van Cuijk verschenen op de website van de Neue Rheinische Zeitung: https://www.nrz.de/region/niederrhein/aus-den-niederlanden/
Naar het artikel wordt ook verwezen in de speciale nieuwsbrief, die wordt verspreid onder 2000 abonnees die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in nieuws over Nederland.
Hoewel wij op dit moment (nog) geen campagne voeren in Nord-Rhein Westfalen, wilden én konden wij deze mogelijkheid om gratis aandacht te vragen voor het Land van Cuijk uiteraard niet aan ons voorbij laten gaan.